KK Dar i Brodski Homeri u finalu Divlje lige "Klepetan 2019"

Ovogodišnja tradicionalna 6. Divlja vaterpolska liga Klepetan došla je do svoje završnice.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 30.08.2019
 Natjecanje je počelo 16. kolovoza, a završit će ove subote posljednjeg dana u ovom mjesecu. Na 5 do sada održanih turnira Budainka je 2 puta došla do naslova, dok su po jednom slavili Barakude, Bardahl i prošle godine Sport bar. S obzirom da su ove godine finale izborili Dar i Brodski Homeri sasvim je sigurno da će Divlja liga Klepetan dobiti svog 5 pobjednika.

Za razliku od prošle ove godine za nastup na 6. Divljoj ligi Klepetan prijavila se jedna ekipa manje, dakle nastupilo je 7 sastava. U prvom dijelu natjecanja igralo se u dvije skupine svatko sa svakim s tim da su jednoj grupi bile 4, a u drugoj 3 ekipe. Prvaci skupina, a to su prošlogodišnji prvaci Sport bar i Brodski Homeri ostvarili su izravan plasman u polufinale. Organizator ovog natjecanja je Vaterpolski klub Marsonia čiji je glavni trener Zdravko Aladrović puna 2 mjeseca bio u sastavu reprezentacije Hrvatske do 17 godina. Nakon priprema u: Varaždinu, Zagrebu, Puli i Sisku uslijedili su turniri u Mađarskoj i Italiji. Nakon toga otišlo se na Europsko prvenstvo u Gruziju na kojem je Hrvatska reprezentacija do 17. godina osvojila 9. mjesto.

U Divljoj ligi postoje pravila za igrače iz Vaterpolskog kluba Marsonije koji su podijeljeni u 3 jakosne skupine prema svojoj kvaliteti te po jedan iz svake te skupine nastupa za jednu od 7 ekipa na turniru. Osim pravih vaterpolista koji svakodnevno treniraju ovaj sport tu su i bivši košarkaški, rukometaši, kao i nogometaši poput Andrije Blaževića.

S obzirom na neparan broj sudionika nakon utakmica po skupinama odigrana je jedna osmine finala u kojoj je X-team sa 14:4 nadigrao Barakude. U četvrt-finalu je Košarkaški klub Dar za neke neočekivano s 11:6 pobijedio Budainku koja je najuspješnija momčad na Divljoj ligi. U drugom četvrt-finalu susret između Harambi i X-team završio je 7:7, pa su se izvodili peterci. Uspješniji je bio X-team koji se s 13:12 plasirao u polufinale.

U prvom polufinalu Košarkaški klub Dar nakon Budainke skinuo je još jednog favorita. Ovoga puta su s 11:6 bili bolji od branitelja naslova Sport bara. U drugom polufinalu X-team je ponovno izvodio peterce nakon što je susret s Brodskim Homerima završio 12:12, ali ovoga puta nisu bili uspješni te će morati u borbu za 3. mjesto. Prema tome završnica ovogodišnje Divlje lige Klepetan igra se u subotu, 31. kolovoza, dok će u 18 sati Budainka i Harambe igrati za 5. mjesto. Nakon toga u 19 sati za 3. mjesto bore se X-team i Sport bar, dok je u 20 sati finale između Košarkaškog kluba Dar i Brodskih Homera. 

Zadnje vijesti

Uvjerljiva pobjeda HDZ-a i u Slavonskom Brodu

Potpuni trijumf HDZ-a, Vladu ne bismo trebali dugo čekati. Teški poraz Restart koalicije

Zaštitnik Broda sv. Ivan Nepomuk umjesto sv. Florijana

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Francuz Romain biciklom iz Marseillea preko Slavonskog Broda do Japana

FOTO GALERIJA

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Budite dio "Mreže suradnje"

Pavić: EU fondovi i na ovaj način jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj

Potpisan Sporazum o dogradnji i rekonstrukciji Muzeja Brodskog Posavlja

Za svećenike zaređeni Matija Aušić iz Slavonskog Broda i Matej Perić iz Tovarnika