KK Dar i Brodski Homeri u finalu Divlje lige "Klepetan 2019"

Ovogodišnja tradicionalna 6. Divlja vaterpolska liga Klepetan došla je do svoje završnice.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 30.08.2019


 Natjecanje je počelo 16. kolovoza, a završit će ove subote posljednjeg dana u ovom mjesecu. Na 5 do sada održanih turnira Budainka je 2 puta došla do naslova, dok su po jednom slavili Barakude, Bardahl i prošle godine Sport bar. S obzirom da su ove godine finale izborili Dar i Brodski Homeri sasvim je sigurno da će Divlja liga Klepetan dobiti svog 5 pobjednika.

Za razliku od prošle ove godine za nastup na 6. Divljoj ligi Klepetan prijavila se jedna ekipa manje, dakle nastupilo je 7 sastava. U prvom dijelu natjecanja igralo se u dvije skupine svatko sa svakim s tim da su jednoj grupi bile 4, a u drugoj 3 ekipe. Prvaci skupina, a to su prošlogodišnji prvaci Sport bar i Brodski Homeri ostvarili su izravan plasman u polufinale. Organizator ovog natjecanja je Vaterpolski klub Marsonia čiji je glavni trener Zdravko Aladrović puna 2 mjeseca bio u sastavu reprezentacije Hrvatske do 17 godina. Nakon priprema u: Varaždinu, Zagrebu, Puli i Sisku uslijedili su turniri u Mađarskoj i Italiji. Nakon toga otišlo se na Europsko prvenstvo u Gruziju na kojem je Hrvatska reprezentacija do 17. godina osvojila 9. mjesto.

U Divljoj ligi postoje pravila za igrače iz Vaterpolskog kluba Marsonije koji su podijeljeni u 3 jakosne skupine prema svojoj kvaliteti te po jedan iz svake te skupine nastupa za jednu od 7 ekipa na turniru. Osim pravih vaterpolista koji svakodnevno treniraju ovaj sport tu su i bivši košarkaški, rukometaši, kao i nogometaši poput Andrije Blaževića.

S obzirom na neparan broj sudionika nakon utakmica po skupinama odigrana je jedna osmine finala u kojoj je X-team sa 14:4 nadigrao Barakude. U četvrt-finalu je Košarkaški klub Dar za neke neočekivano s 11:6 pobijedio Budainku koja je najuspješnija momčad na Divljoj ligi. U drugom četvrt-finalu susret između Harambi i X-team završio je 7:7, pa su se izvodili peterci. Uspješniji je bio X-team koji se s 13:12 plasirao u polufinale.

U prvom polufinalu Košarkaški klub Dar nakon Budainke skinuo je još jednog favorita. Ovoga puta su s 11:6 bili bolji od branitelja naslova Sport bara. U drugom polufinalu X-team je ponovno izvodio peterce nakon što je susret s Brodskim Homerima završio 12:12, ali ovoga puta nisu bili uspješni te će morati u borbu za 3. mjesto. Prema tome završnica ovogodišnje Divlje lige Klepetan igra se u subotu, 31. kolovoza, dok će u 18 sati Budainka i Harambe igrati za 5. mjesto. Nakon toga u 19 sati za 3. mjesto bore se X-team i Sport bar, dok je u 20 sati finale između Košarkaškog kluba Dar i Brodskih Homera. 

Zadnje vijesti

Obilježavanje Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 26. obljetnice VRO "Oluja"

Policija upozoravala na stradavanje djece od dehidracije u vozilima

Više osoba se potuklo u ugostiteljskom objektu

VIJESTI

FOTO

Obilježavanje Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 26. obljetnice VRO "Oluja"

FOTO GALERIJA

Proslavljen blagdan Gospe od anđela - Porcijunkula

Nova rasvjeta u Tvrđavi Brod

Putnici autobusa napustili Slavonski Brod

Uređenje parka u Ulici Josipa Jurja Strossmayera

"Da umrem ne bih stao" - arheološke i povijesne priče o trčanju