Kekez obranio naslov Utrke na jednu milju

Po 17. put održana je tradicionalna utrka na milju koju organizira Trkački klub BraCe.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 07.11.2018
Kekez obranio naslov Utrke na jednu milju
 Tartan staza na Stadionu „Stanko Vlainić – Dida“ idealna je za ovu utrku koja se u Slavonskom Brodu počela održavati još od 1984. godine uz jedan duži prekid neodržavanja. Utrka na jednu milju trči se 1.609 metara ili 4 kruga i 9 metara na atletskoj stazi. Prvi put se na jednu milju trčalo još 1778. godine u Engleskoj, a u Hrvatskoj je zabilježeno 11. lipnja 1914. godine na riječkoj Kantridi.

Podsjetimo da je začetnik prve Utrke na jednu milju u Slavonskom Brodu bio Mladen Tadić, dok je prvi pobjednik te 1984. godine bio Mladen Grgić. Među onima koji su od početka nastupali na ovoj utrci bio je Antun Šeremet koji je danas trener u Atletskom klubu Marsoniji. Upravo su njegovi članovi Zrinoslav Kekez i Petra Lesar pobijedili u svojim kategorijama na ovogodišnjoj utrci.

Tijekom godine je Trkački klub BraCe vrlo aktivan te ima nekoliko svojih utrka. Od 2008. godine oni su preuzeli održavanje Utrke na jednu milju koja je tako zbog tartan staze sa Stadiona uza Savu preselila na Stadion „Stanko Vlainić – Dida“. Ove godine zabilježen je rekordan broj sudionika njih 25 što je najviše u posljednjih nekoliko godina, dok su osim članova iz Atletskog kluba Marsonije još nastupili predstavnici Škole trčanja Slavonski Broda kao i oni koji su došli iz Zagreba, Strizivojne te ostalih sportskih klubova u gradu i županiji.

Od početka utrke u vodstvu je bio Zrinoslav Kekez koji je na kraju osvojio 1. mjesto s vremenom od 5 minuta i 11 sekundi što je za sekundu sporije nego prošle godine. Na taj način Kekez je prvi i jedini od svih dosadašnjih pobjednika koji je obranio naslov.

Iza Kekeza na 2. mjesto plasirao se Luka Martinović član Kajak – kanu kluba Marsonije, dok je treći bio Brođanin Luka Klaso član Kineziološkog fakulteta iz Zagreba. Kod žena je prva ciljem prošla mlada atletičarka Marsonije Petra Lesar ispred slavonskobrodske triatlonke Marine Nenadović i klupske kolegice Lare Žuljević.

Osim pobjednika nagrađeni su i najmlađi te najstariji sudionik Utrke na jednu milju. Tako je najstariji Branimir Trlek koji je 1952. godište, dok je najmlađi bio Filip Orkić, rođen 2008. godine. Posljednja aktivnost u ovoj godini za Trkački klub BraCe je tradicionalni Božićni čaj na Savi.

Zadnje vijesti

Objavljeni termini za boravak djece u gradskom odmaralištu u Starom Gradu na Hvaru

Košarkaši Slavonskog Broda 1946 vratili se treninzima

Nastavlja se obnova zaštićenih spomenika kulture no u smanjenom iznosu

VIJESTI

Priopćenje za javnost

Objavljeni termini za boravak djece u gradskom odmaralištu u Starom Gradu na Hvaru

FOTO GALERIJA

Veliki sportski dan u Slavonskom Brodu održao se u nedjelju na ŠRC Klasije

Uz Dan državnosti položeni vijenci na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu

Ostvarena do sada najveća projektna suradnja u hrvatskom turizmu

Potpisan ugovor o izgradnji i rekonstrukciji novog Autobusnog kolodvora u Slavonskom Brodu

Predstavljena fotomonografija o 810 godina Zlatne doline