Kazališna družina u pripremi predstave "Knjiga o džungli"

"Knjiga o džungli" na kazališnim daskama. Brođani pripremaju hit naslov na početku nove sezone.

Autor: Ivana Imrešković / SBTV | Datum objave: 26.09.2018
Kazališna družina u pripremi predstave "Knjiga o džungli"


 Dnevnik SBTV-a zavirio je na probu Kazališne družine "Ivana Brlić Mažuranić". Vrijedni glumci ove kazališne kuće pripremaju naime dječju predstavu za novu jesensko-zimsku sezonu. Prvi puta uprizorit će poznatu priču "Knjiga o džungli".

"Originalna priča je prilagođena našim mogućnostima i uvjetima te broju glumaca, ali nismo odmakli od priče, pouka je vrlo jasna", kaže nam Darija Vlajnić, voditeljica Kazališne družine "Ivana Brlić Mažuranić".

U glavnoj ulozi Mowglija iskusni Matej Safundžić, a prvi puta u produkciji Kazališne družine "Ivana Brlić Mažuranić" i Luka Stilnović koji igra bengalskog tigra Shere Khana. Valentina Srnojević, koja je zaslužna i za kostime, u predstavi igra medvjeda Balooa, Darija Vlajnić Bagheeru, crnu panteru.

Uz glumce da je predstava gotovo isključivo brodska priča govori i činjenica da je dramaturgiju radila također Brođanka Kristina Kegljen. Plakati su djelo Nikoline Miletić, autor glazbe Željko Zovko, a Ivan Barišić je majstor svjetla i tona. No redatelj je ipak Zagrepčanin. Iskusni i provjereni Mario Kovač uhvatio se u koštac s poznatom "Knjigom o džungli". Iako radi s najvećim kućama u Hrvatskoj, a i inozemstvu, Kovač priznaje_ "Mislim da je cijela družina u kazalištu iz pravih razloga".

"Prečesto se desi da naš posao otplovi u biznis vode. Ovdje imam jedan gušt rada, jednu privilegiju rada s glumcima koji su koncentrirani samo i isključivo na ovaj projekt. Nije im problem odvojiti se od svojih najbližih, svojih obitelji. Probe nam traju 6-7 sati dnevno. To je luksuz koji si  mnogim drugim kazalištima ne mogu priuštiti, mislim da se to onda vidi na rezultatu", kaže redatelj Mario Kovač.

Da Kovač nije slučajno odabran govore pozitivne reakcije djece na prethodne predstave koje su radili upravo s ovim redateljem.

Premijera predstave "Knjiga o džungli" Kazališne družine "Ivana Brlić-Mažuranić" je u subotu 29. rujna u 18 sati u KKD Ivana Brlić-Mažuranić.

Zadnje vijesti

Učenici iz Primoštena i Slavonskog Broda u posjetu Turističkom gospodarstvu Kereković

Završen projekt Općine Podcrkavlje "Aktivirajmo se"

Sve veći broj žrtava i svjedoka traži pravnu pomoć

VIJESTI

DANI KRUHA

Učenici iz Primoštena i Slavonskog Broda u posjetu Turističkom gospodarstvu Kereković

SPORT

Pred Marsom serija zahtjevnih utakmica

Sutra u Novoj Gradiški Sloga dočekuje Marsoniju

FOTO GALERIJA

VIDEO Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović otvorila ured u Brodsko-posavskoj županiji

Brojni vjernici hodočastili Gospi Brze Pomoći; svečano misno slavlje predvodio kardinal Vinko Puljić

Na Korzu predstavljene slike iz 3D radionice Filipa Mrvelja

3. Dječja smotra folklora okupila 200-ak malih folkloraša

Obilježena 26. obljetnica pada Bosanskog Broda