Kazališna družina u pripremi predstave "Knjiga o džungli"

"Knjiga o džungli" na kazališnim daskama. Brođani pripremaju hit naslov na početku nove sezone.

Autor: Ivana Imrešković / SBTV | Datum objave: 26.09.2018
Kazališna družina u pripremi predstave "Knjiga o džungli"


 Dnevnik SBTV-a zavirio je na probu Kazališne družine "Ivana Brlić Mažuranić". Vrijedni glumci ove kazališne kuće pripremaju naime dječju predstavu za novu jesensko-zimsku sezonu. Prvi puta uprizorit će poznatu priču "Knjiga o džungli".

"Originalna priča je prilagođena našim mogućnostima i uvjetima te broju glumaca, ali nismo odmakli od priče, pouka je vrlo jasna", kaže nam Darija Vlajnić, voditeljica Kazališne družine "Ivana Brlić Mažuranić".

U glavnoj ulozi Mowglija iskusni Matej Safundžić, a prvi puta u produkciji Kazališne družine "Ivana Brlić Mažuranić" i Luka Stilnović koji igra bengalskog tigra Shere Khana. Valentina Srnojević, koja je zaslužna i za kostime, u predstavi igra medvjeda Balooa, Darija Vlajnić Bagheeru, crnu panteru.

Uz glumce da je predstava gotovo isključivo brodska priča govori i činjenica da je dramaturgiju radila također Brođanka Kristina Kegljen. Plakati su djelo Nikoline Miletić, autor glazbe Željko Zovko, a Ivan Barišić je majstor svjetla i tona. No redatelj je ipak Zagrepčanin. Iskusni i provjereni Mario Kovač uhvatio se u koštac s poznatom "Knjigom o džungli". Iako radi s najvećim kućama u Hrvatskoj, a i inozemstvu, Kovač priznaje_ "Mislim da je cijela družina u kazalištu iz pravih razloga".

"Prečesto se desi da naš posao otplovi u biznis vode. Ovdje imam jedan gušt rada, jednu privilegiju rada s glumcima koji su koncentrirani samo i isključivo na ovaj projekt. Nije im problem odvojiti se od svojih najbližih, svojih obitelji. Probe nam traju 6-7 sati dnevno. To je luksuz koji si  mnogim drugim kazalištima ne mogu priuštiti, mislim da se to onda vidi na rezultatu", kaže redatelj Mario Kovač.

Da Kovač nije slučajno odabran govore pozitivne reakcije djece na prethodne predstave koje su radili upravo s ovim redateljem.

Premijera predstave "Knjiga o džungli" Kazališne družine "Ivana Brlić-Mažuranić" je u subotu 29. rujna u 18 sati u KKD Ivana Brlić-Mažuranić.

Zadnje vijesti

Hrvatska slavi Dan državnosti!

Prezentacija klastera Slavonija u mađarskom Pečuhu

Naslov iz Slavonskog Šamca vinkovačkoj Cibaliji

NAJČITANIJE DANAS

NOVI SINGL TAMBURAŠKOG SASTAVA BEHAR

Poslušajte novu pjesmu brodskog Tamburaškog sastava Behar - 'Kada te isprose'

FOTO GALERIJA

U katedrali sv. Terezije Avilske zaređena dva nova svećenika Požeške biskupije

"Tijelovo je svetkovina zajedništva i jedinstva u Isus Kristu, koji je jedini pravi Bog i čovjek"

Osječani u državnoj završnici turnira u odbojci

Na državnoj cesti D53 u Rastušju proradila nova kamera za nadzor brzine

Turnir u pogađanju trica u sjećanje na Dražena Petrovića