Karmelićanin Dražen Marija Vargašević predvodi duhovnu obnovu uoči Velike Gospe

'Što god vam rekne, učinite (Iv 2,5), geslo je trodnevne duhovne priprave koja se uoči svetkovine Velike Gospe održava u župi Uznesenja Marijina u Brodskom Vinogorju, a predvodi ju brat Dražen Marija Vargašević od Milosrđa Euharistijskog Isusa, jedan od utemeljitelja pustinjačko-misionarskog Karmela Božjeg Milosrđa. Brat Dražen je inače rodom iz župe Odvorci nedaleko Slavonskog Broda, a trenutačno je na službi u karmelskom pustinjačkom samostanu sv. Josipa na poluotoku Pelješcu u Dubrovačkoj biskupiji.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 13.08.2020
Karmelićanin Dražen Marija Vargašević predvodi duhovnu obnovu uoči Velike Gospe


 "Čovjek, koji je u grijehu, koji ne prašta, koji ne vjeruje u Božju dobrotu i milosrđe, ne može biti slobodan, ispunjen i sretan. Kristov križ dokida, lomi, uništava svaku vezu sa zlom, Dopustimo Kristu da utisne svoj križ – znak svoje ljubavi u svaki djelić naše egzistencije, u sve ono gdje smo ranjeni, što nas muči, boli, gdje ne možemo praštati, gdje smo zarobljeni. Križ Isusov je radost, milina, blagoslov, jer je najsigurniji i najučinkovitiji, najkraći put do zdravlja, do sreće, do vječnosti. Odbacivanjem križa smo nesretni, nezadovoljni, neostvareni, jadni“, poručio je brat Dražen Marija Vargašević brojnim sudionicima duhovne obnove i pozvao ih neka ove dane provedu u molitvi, da to budu dani kajanja za sve trenutke kada smo okretali svoje lice od lica Isusova, kad nismo računali s Isusom, kada mu nismo vjerovali.

"Majka pod križem – naša Velika i rasplakana Gospa – pruža nam svoju ruku kako bismo s njom svrnuli pogleda na Njezina raspetog Sina. Neka nam s njom srce zaplače, dopustimo da nas zaboli to što smo osobno i što su drugi krivo činili, ali u toj boli ne ostanimo sami, nego svoju bol naslonimo na bol probodena Srca Isusova kako bi nam ta bol bila lijek“, poručio je brat Dražen u homiliji svete mise drugoga dana trodnevnice uoči svetkovine Velike Gospe.
 
Misi je prethodila krunica s razmatranjima radosnih otajstava, a nakon mise brat Dražen predmolio je i adoraciju pred Presvetim.
 
Na svetkovinu Velike Gospe mise su u župi Brodsko Vinogorje u 6, u 8, u 10.30, u 17 i u 19 sati.
Središnje hodočasničko slavlje s početkom u 10. 30 predvodi brat Dražen Marija Vargašević.

foto: Ivica Vlašić, Brankica Lukačević
 
 
 
 
 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Peta uzastopna pobjeda nogometaša Marsonije

Pet novih pozitivnih osoba u Brodsko-posavskoj županiji

Teku završni infrastrukturni radovi na izgradnji Kuće Tambure

FOTO GALERIJA

Teku završni infrastrukturni radovi na izgradnji Kuće Tambure

11. Kongres pilinara jugoistočne Europe ponovno u Slavonskom Brodu

Svečano otvoren novi vrtić u Sibinju

Obilježen Europski tjedan mobilnosti

Obilježen Dan hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije