Karlo Matuško novi trener Slavonskog Broda 1946

Nakon što je nedavno Franjo Jozić postao novim predsjednikom košarkaša Slavonskog Broda 1946 odmah je krenuo u akciju.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 21.07.2017
 Na izbornoj skupštini na kojoj je preuzeo klub, najavio je da će prioritet pronaći tajnika ili tajnicu na radno vrijeme od 4 sata te trenera seniorske ekipe. Nije dugo trebalo da se i ta pitanja riješe. U izboru za trenera prve ekipe bilo je 5 kandidata da bi na kraju izbor pao na 30-godišnjeg Karla Matuška.

Njemu je KK Slavonski Brod 1946 matični klub budući je u njemu igrao od 1998. pa sve do 2007. godine od mlađih kadeta pa do seniora. Bio je članom generacije juniora rođenih 1986. i 1987. godine koji su igrali u finalu Prvenstva Hrvatske te su tada sa 6 razlike poraženi od Zagreba kojeg je predvodio tadašnji MVP prvenstva Ante Tomić. Uz Karla Matuška u toj ekipi bili su još: Hrvoje Kovačević, Davor Galić, Bruno Čelebija, Krešimir Kovačević, Denis Paulić, Bruno Samardžić, Franjo Krešić, Igor Jokanić, Ivan Krpan i drugi.

Ovaj rezultat ove generacije uzima se kao najbolji u klupskoj povijesti koji je ostvarila jedna mlađa selekcija kluba. Matuško se trenerskim poslom počeo baviti vrlo rano, već s 19 godina kada je vodio školsku ekipu OŠ „Ivan Goran Kovačić“, da bi nakon toga prešao u tadašnji Svjetlost Brod u kojem je vodio mlađe kadete. Kasnije je radio s kadetima i juniorima koje je vodio i u natjecanju u seniorskoj A-2 ligi – istok. Bio je pomoćni trener u prvoj ekipi i to: Igoru Kovačeviću, Draženu Štojsu, Ediju Dželaliji, Zoranu Kalpić i Draženu Brajkoviću. Iz kluba je otišao 2011. godine, te se posvetio školovanju pa je u međuvremenu završio fakultet i ima diplomu košarkaškog trenera. Za mjesec i pol dana branit će diplomski na magisteriju psihologije. U posljednje 3. godine vodio je svoju Školu košarku Klasije, dok od 2010. godine organizira Ljetnu školu na Klasijama koja se ove godine održava od 17. do 27. srpnja. Ponovni angažman nakon 6. godina Karla Matuška u KK Slavonski Brod 1946 neće ništa promijeniti oko njegove Škole košarke Klasije koja će i dalje normalno raditi. 

- Drago mi je da se vraćam u klub u kojem me čeka puno posla kako posložiti momčad u kojoj će biti spoj mladosti i iskustva. Nadam se da ćemo igrati u „A“-2 ligi – istok i ako se ostvari najava igrača koji će od nove sezone igrati za klub, smatram da se možemo boriti za vrh ljestvice, ali to za sada neće biti prioritet. Idemo korak po korak bez imperativa. U klubu ima nekoliko dobrih mladih igrača koji će se puno lakše razvijati uz ove starije tako da nas očekuje nadam se zanimljiva, naporna i ako se sve posloži uspješna sezona.- rekao je novi trener košarkaša Slavonskog Broda1946 Karlo Matuško.

Za sada nije definirano hoće li Matuško na klupi imati pomoćnika, dok će dosadašnji trener Krunoslav Rimac voditi brigu samo o kadetima i juniorima. U klubu je i kondicijski trener Marin Bitunjac koji će raditi sa svim selekcijama. Nakon skupštine na kojoj je izabran novi predsjednik Franjo Jozić, klub je otvorio natječaj na kojem je tražio osobu koja će na pola radnog vremena voditi brigu o administraciji i tajničkim poslovima. Na kraju je izbor pao na Anu Buzgo koja će biti desna ruka predsjedniku u rješavanju sve papirologije.

Mlađi uzrasti (mlađi kadeti, kadeti i juniori) rade svaki dan prije i poslije podne cijeli srpanj s trenerima Rimcem i Bitunjcem, dok će seniori s novim trenerom Karlom Matuškom s radom početi u ponedjeljak, 21. kolovoza.

Zadnje vijesti

Negativni nalazi svih uzetih briseva u Brodsko-posavskoj županiji, uključujući i medicinskog osoblja brodske bolnice

Odlična ideja - e-knjige u Gradskoj knjižnici Slavonski Brod

Devetnica i dan čašćenja Gospe Brze Pomoći u Sl. Brodu

VIJESTI

Koronavirus

Negativni nalazi svih uzetih briseva u Brodsko-posavskoj županiji, uključujući i medicinskog osoblja brodske bolnice

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji