Kardinal Bozanić na proslavi Godine Milosrđa u Slavonskom Brodu

U Svetištu Gospe Brze pomoći u Slavonskom Brodu u četvrtak popodne i sve do večernjih sati uprigođena je u povodu blagdana Rođenja Blažene Djevice Marije, u narodu omiljene kao Male Gospe, proslava i misno slavlje svete Godine Milorđa.

Autor: bportal | Datum objave: 09.09.2016
Kardinal Bozanić na proslavi Godine Milosrđa u Slavonskom Brodu


 Misno slavlje u nazočnosti više tisuća vjernika slavonskobrodskih župa, hodočasnika iz Slavonije i sjeverne Bosne, uz nadbiskupa i metropolita đakovačko-osječke nadbiskupije Đuru Hranića, dekana slavonskobrodskog dekanata i upravitelja Svetišta Gospe Brze pomoći Ivana Lenića, gvardijana slavonskobrodskog Franjevačkog samostana Franju Jurinca te dvadesetak svećenika župa slavonskobrodskog dekanata, predvodio je zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić.

-Samo Božje milosrđe nas spašava, Bog je uvijek na našoj strani, spreman je uvijek oprostiti nam grijehe ako to od Njega zatražimo i ako mu se obratimo, pred Bogom uvijek imamo šansu. Marija, majka našeg Isusa Krista, put je prema Gospodnu, Krist je Svijetlo Svijeta, istaknuo je, među ostalim, u svom homilijskom obraćanju tisućama vjernika kardinal Bozanić. 

Dotaknuo se i značenja Svetišta Gospe Brze pomoći u Slavonskom Brodu, kao, rekao je, jednog od najnovijih marijanskih hrvatskih svetišta a koje je postalo istinsko duhovno okupljalište. -Svetište Gospe Brze pomoći u Slavonskom Brodu je, kako bi to rekao sveti papa Ivan Pavao II, hrvatsku geografiju vjere i marijanske pobožnosti obogatilo i proširilo. Stoga ne zaboravimo, naša Nebeska Majka, put je prema Gospodinu koji uvijek iznova silne zabaci s prijestolja, a uzvisi neznatne. Marija je pohodila svoj narod u ovom gradu, da bude s vama i da vam pomaže, Ona dolazi da bi osvojila vaša srca jer je uvijek spremna pomoći. Punina vremena za nas događa se kad se Bogu otvorimo i dopustimo da uđe naš život i ispuni naša srca svojim mirom i utjehom. Samo Bog daje potpuni smisao našem životu-naglasio je kardinal Bozanić. U svom obraćanju naglasio je i posebno značenje obitelji i njihovih vrijednosti. - Roditelji su pozvani svojoj djeci prenositi svijest da život uvijek treba štititi, sve od majčina krila, priznajući ga darom Božjim i jamstvom budućnosti čovječanstva. Pozvani su prenositi i svijest o poštivanju starijih, naročito djedova i baka koji su živi spomen jednoga naroda i koji prenose životnu mudrost-kazao je Bozanić, dodavši kako "vrlo ozbiljne procjene demografskih stručnjaka govore da će se ako se nastave ovakvi trendovi dogoditi dramatične demografske promjene s krajnje neizvjesnim i nadasve negativnim posljedicama. -U toj demografskoj krizi prepoznajemo i krizu društva, krizu odnosa prema životu, krizu obitelji, te krizu vjernosti koja na neki način uzrokuje strah i gnjev o životu. Potrebno je stoga stvarati pozitivno ozračje prema novom životu i zaštiti obitelji, a posebno majki-zaključio je kardinal Bozanić. Na kraju svečane liturgije uprigođen je kardinalnov obred blagoslova trudnica i mladih majki, potom je uslijedio svečani oprosni ophod u svetištu oko župne crkve, te zajednička molitva pred kipom Gospe Brze pomoći u župnoj crkvi.  

Zadnje vijesti

Odličan meč između odbojkaša Marsonije i Zrinskog iz Nuštra

Sto godina Gimnazije Matija Mesić

Automehaničari i mehatroničari sve traženiji - hoće li reforma strukovnog obrazovanja novim generacijama donijeti napredak?

NAJČITANIJE DANAS

Pobjednika odlučila jedna lopta

Odličan meč između odbojkaša Marsonije i Zrinskog iz Nuštra

FOTO GALERIJA

Najbolji županijski sportaši Tot, Novaković, KKK Olimpik i ŽOK Nova Gradiška

Jandroković: ovo je najjača HDZ-ova organizacija i vrijeme je da HDZ ponovno ima i gradonačelnika Slavonskog Broda!

HKUU “Trenk“ Nova Gradiška - kvalitetnim aktivnostima kroz 2018. godinu

Novi uspjesi natjecatelja Športskog plesnog kluba Top dance

Učenici iz Gundinaca i Sikirevaca družili se uz knjige (nelektirne!)