Kardinal Bozanić na proslavi Godine Milosrđa u Slavonskom Brodu

U Svetištu Gospe Brze pomoći u Slavonskom Brodu u četvrtak popodne i sve do večernjih sati uprigođena je u povodu blagdana Rođenja Blažene Djevice Marije, u narodu omiljene kao Male Gospe, proslava i misno slavlje svete Godine Milorđa.

Autor: bportal | Datum objave: 09.09.2016
Kardinal Bozanić na proslavi Godine Milosrđa u Slavonskom Brodu


 Misno slavlje u nazočnosti više tisuća vjernika slavonskobrodskih župa, hodočasnika iz Slavonije i sjeverne Bosne, uz nadbiskupa i metropolita đakovačko-osječke nadbiskupije Đuru Hranića, dekana slavonskobrodskog dekanata i upravitelja Svetišta Gospe Brze pomoći Ivana Lenića, gvardijana slavonskobrodskog Franjevačkog samostana Franju Jurinca te dvadesetak svećenika župa slavonskobrodskog dekanata, predvodio je zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić.

-Samo Božje milosrđe nas spašava, Bog je uvijek na našoj strani, spreman je uvijek oprostiti nam grijehe ako to od Njega zatražimo i ako mu se obratimo, pred Bogom uvijek imamo šansu. Marija, majka našeg Isusa Krista, put je prema Gospodnu, Krist je Svijetlo Svijeta, istaknuo je, među ostalim, u svom homilijskom obraćanju tisućama vjernika kardinal Bozanić. 

Dotaknuo se i značenja Svetišta Gospe Brze pomoći u Slavonskom Brodu, kao, rekao je, jednog od najnovijih marijanskih hrvatskih svetišta a koje je postalo istinsko duhovno okupljalište. -Svetište Gospe Brze pomoći u Slavonskom Brodu je, kako bi to rekao sveti papa Ivan Pavao II, hrvatsku geografiju vjere i marijanske pobožnosti obogatilo i proširilo. Stoga ne zaboravimo, naša Nebeska Majka, put je prema Gospodinu koji uvijek iznova silne zabaci s prijestolja, a uzvisi neznatne. Marija je pohodila svoj narod u ovom gradu, da bude s vama i da vam pomaže, Ona dolazi da bi osvojila vaša srca jer je uvijek spremna pomoći. Punina vremena za nas događa se kad se Bogu otvorimo i dopustimo da uđe naš život i ispuni naša srca svojim mirom i utjehom. Samo Bog daje potpuni smisao našem životu-naglasio je kardinal Bozanić. U svom obraćanju naglasio je i posebno značenje obitelji i njihovih vrijednosti. - Roditelji su pozvani svojoj djeci prenositi svijest da život uvijek treba štititi, sve od majčina krila, priznajući ga darom Božjim i jamstvom budućnosti čovječanstva. Pozvani su prenositi i svijest o poštivanju starijih, naročito djedova i baka koji su živi spomen jednoga naroda i koji prenose životnu mudrost-kazao je Bozanić, dodavši kako "vrlo ozbiljne procjene demografskih stručnjaka govore da će se ako se nastave ovakvi trendovi dogoditi dramatične demografske promjene s krajnje neizvjesnim i nadasve negativnim posljedicama. -U toj demografskoj krizi prepoznajemo i krizu društva, krizu odnosa prema životu, krizu obitelji, te krizu vjernosti koja na neki način uzrokuje strah i gnjev o životu. Potrebno je stoga stvarati pozitivno ozračje prema novom životu i zaštiti obitelji, a posebno majki-zaključio je kardinal Bozanić. Na kraju svečane liturgije uprigođen je kardinalnov obred blagoslova trudnica i mladih majki, potom je uslijedio svečani oprosni ophod u svetištu oko župne crkve, te zajednička molitva pred kipom Gospe Brze pomoći u župnoj crkvi.  

Zadnje vijesti

Sazvane konstituirajuće sjednice Županijske skupštine i Gradskog vijeća

"Bila je to manifestacija najviše europske razine"

Antun Novaković predstavlja svoju zemlju

FOTO GALERIJA

Brodska Škola nogomet Legen nastupa na Giuseppe Biasuzzi Fažana Brioni cupu

Blagdan Tijelova svečano proslavljen u novogradiškoj Župi Kraljice sv. Krunice - Jug

Obilježena 26. obljetnica osnutka 3. pješačke bojne "Cobre" 3. gardijske brigade ZNG

Najljepša Hrvatica u narodnoj nošnji je Nikolina Orešković (18) iz Podcrkavlja

Najljepše svatovske zaprege na ulicama Slavonskog Broda