Kako žive mladi u selu od 14 stanovnika?

Ivan Nekić, predsjednik Parlamenta mladih Slavonski Brod jučer je ugostio mlade na radionici Europskog doma Slavonski Brod, i to na OPG-u svoje obitelji u Mokrešu.

Autor: Brodportal | Datum objave: 23.05.2020
Kako žive mladi u selu od 14 stanovnika?


 Okupili su se kako bi u prirodi učili jedni od drugih, od vođenja europskih projekata do vođenja jednog obiteljskog gospodarstva, i to u selu koje broji tek 14 stanovnika, a najbliža trgovina je 12 kilometara daleko.

Ivan ističe, neprocjenjivi mir najbolji je razlog za boravak u takvom mjestu.

"Čar Mokreša je da ste vi ovdje sami sa sobom, sami ste u prirodi, imate nekakav mir i mogućnost uživanja u plodovima koje nam daje naša zemlja i ovaj kraj, zrak je nezagađen", kaže Ivan o životu u mjestu s 14 stanovnika.

Ivan školu pohađa u Slavonskom Brodu i u sklopu projekata putuje po svijetu, a u Mokreš se redovito vraća.

"Ja odavdje mogu otputovati gdje god želim i uvijek se ovdje mogu vratiti, jer ovo je nešto moje, moja mala oaza mira. Da živim negdje u grada gdje sam okružen betonom i previše ljudi ne bi to bilo dobro za moje psihičko zdravlje, niti za ičije zdravlje. Smatram da svatko treba jedanput, dvaput otići u prirodu, družiti se s obitelji ili čak sam s životinjama", ističe Ivan te dodaje:

"Kroz sva ta putovanja, četiri puta u Italiju, dva puta Portugal, Slovenija, Autrija, Turska, puno vremena proveo sam s ljudima iz različitih mentaliteta, došao sam do zaključka da je naljepše i najsigurnije na selu kada ste svoj gazda, kada imate svoj komad zemlje na kojem možete posijati salatu ili neko voće, kada možete sami se prehraniti tada ste najsigurniji", govori Ivan.

Što se tiče noćnog života, kaže, ionako je prezaposlen hobijima.

"Odlazim u Slavonski Brod na probe Satiričkog kazališta mladih, a kasnije vrijeme provodim radeći na raznoraznim projektima poput razmjene učenika u Srednoj medicinskoj školi koji su putovali u Sloveniju, Ipak mi nedostaje češće druženje s prijateljima, volio bih da oni češće dođu u Mokreše. Ali noćni izlasci i buka u klubu mi ne nedostaju", rekao je Ivan za Radio Slavoniju.

 
 
 
 

Zadnje vijesti

Poraz od Danske i oproštaj od Svjetskog prvenstva

Laži o Slavonskom Brodu u tiskovinama JNA

Mile Maras pobjednik turnira “Sv. Vinko¨

VIJESTI

Šah

Mile Maras pobjednik turnira “Sv. Vinko¨

FOTO GALERIJA

Završni radovi na parkiralištu u Strossmayerovoj

Presjek radova na Interpretacijskom centru Ivana Brlić-Mažuranić

Što vatrogasci rade u slučaju potresa?

Vatrogasci nastavljaju sa sanacijom u Sisačko-moslavačkoj županiji

Vatrogasci spasili 30 građana iz ruševina