Kako su se do sada škole snašle u covid situaciji?

Kako je do sada funkcionirala nastava u srednjim školama u vrijeme epidemije? Izlasci učenika i neodgovorno ponašanje, predstavljaju najveći rizik.

Autor: Brodportal | Datum objave: 02.12.2020


 Prije početka školske godine, bilo je mnogo pitanja na koji će se način odvijati nastava u srednjim i osnovnim školama. Trenutno se nastava u većini srednjih škola odvija u učionicama. Kako su se škole ali i učenici prilagodili novo nastaloj situaciji te koliko su se do sada pridržavali mjera, provjerila je ekipa SBTV-a.

450 učenika raspoređenih u 25 razrednih odjela, pohađa Ekonomsko-birotehničkoj školi u Slavonskom Brodu. Održati nastavu po svim epidemiološkim pravilima nije ni malo lagan zadatak.   Iako je do sada bilo desetak razreda u samoizolaciji, to jest, na online nastavi, ravnatelj Mato Čaklovac je s dosadašnjim razvojem događaja, ipak zadovoljan.

Sa COVID situacijom zadovoljni su i u Srednjom medicinskoj školi Slavonski Brod, posebno kada se gleda prosjek učenik i osoblja koji su morali u samoizolaciju. Velikih problema su imali satničari, koji su morali kombinirati i raditi na planu nastave, a nerijetko se on mijenjao i na dnevnoj razini.

Iz Ekonomske škole napominju najmanji broj učenika zarazio u samim školama. Smatraju da su najveći rizik izlasci i druženja učenika izvan školskih objekata.

A bili u školi ili vani, vidimo da je odgovorno ponašanje najbolji lijek za suzbijanje zaraze.

Zadnje vijesti

Otvoreno prihvatilište za beskućnike

23. siječnja - Nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice

Liječnici pozivaju građane na preventivne preglede

FOTO GALERIJA

Presjek radova na Interpretacijskom centru Ivana Brlić-Mažuranić

Što vatrogasci rade u slučaju potresa?

Vatrogasci nastavljaju sa sanacijom u Sisačko-moslavačkoj županiji

Vatrogasci spasili 30 građana iz ruševina

Napreduju radovi na uređenju Kuće Brlić