Kajak – kanu klub Marsonia očekuje početak nove sezone

Uskoro bi trebala početi nova kajak – kanu sezona. Zbog pandemije od domaćih natjecanja prošle godine održalo se samo državno prvenstvo u sprintu i maratonu, dok se svi nadaju boljoj 2021. godini. Kalendar je napravljen, dok će epidemiološka situacija odrediti hoće li se sve što je planirano i održati. Tako su u Kajak – kanu klubu Marsoniji puni optimizma i pojačani kreću u novu sezonu.

Autor: Brodportal | Datum objave: 23.04.2021


 Pripreme za novu sezonu u Kajak – kanu klubu Marsoniji počele su 1. listopada prošle godine, međutim, zbog epidemiološke situacije bilo je prekida u radu. U tom periodu nakon sezone i u zimskom periodu sportaši rade u zatvorenom na ergometrima i u teretani. Ove godine se zima produžila na ožujak i travanj pa su i vremenski uvjeti bili otežani, ali za sve u klubu je najvažnije da su svi u trenažnom procesu te očekuju svoja prva natjecanja.

Prošle godine na jedinom i najvažnijem natjecanju na državnom prvenstvu u sprintu seniori Kajak – kanu kluba Marsonije osvojili su 3. mjesto, juniori su bili drugi, a kadeti šesti. U ovoj godini te rezultate žele popraviti pogotovo s kadetima. U muškom dijelu tu su: Darko Erceg, Domagoj Babić, Ivan Fran Arar, Mihael Veočić i Marko Lipovac koji će u ovoj sezoni imati puno utrka u kojima se nadaju što boljim rezultatima. 

U ženskoj konkurenciji prvo ime je Vanesa Tot koja dominira u svojoj kanu seniorskoj kategoriji u Hrvatskoj. Ona se s trenerom Igorom Krajinom trenutno priprema za odlazak na kvalifikacije na kojima ima prigodu izboriti odlazak na Olimpijske igre. Uz nju tu su još Hana Ćerić i Jana Vuković s kojima radi trenerica Brigita Bakić i koje su u prošloj sezoni imale nekoliko zapaženih nastupa.

Početkom svibnja počinju natjecanja u kajak – kanu sportu, dok je 8. svibnja 1. kontrolno mjerenje u Zagrebu i Memorijal Matija Ljubek. Uz regate, u ovoj sezoni planirana su i redovna kola Kupa Hrvatske za mlađe uzraste kao i državna prvenstva u sprintu i maratonu.

Zbog pandemije prošle godine Kajak – kanu klub Marsonia nije mogao održati svoju tradicionalnu regatu u sklopu proslave dana grada i županije. Zato ju ove godine planiraju održati u nedjelju, 9 . svibnja naravno uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Od međunarodnih natjecanja zbog pandemije  je otkazano EP u njemačkom Duisburgu, dok je u kalendaru za rujan SP u danskom Kopenhagenu. Pred kraj sezone su i Olimpijske nade, dok je nakon regate u Slavonskom Brodu na programu prvo domaće natjecanje 15. svibnja u Belišću i to 1. kolo Kupa Hrvatske za mlađe uzaste.  

Zadnje vijesti

Pas ugrizao poštara

Zašto je vlak iskočio iz tračnica?

Popis punktova za cijepljenje do kraja tjedna

NAJČITANIJE DANAS

FOTO GALERIJA

Neponovljiva 4 Tenora na božićnom koncertu SBTV-a oduševila i do suza nasmijala publiku

FOTO GALERIJA

Deset godina Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije kroz fotografije

Novi autobusni kolodvor pušten u rad

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Advent u Brodsko-posavskoj županiji nikad atraktivniji

Jedinstveni koncert hrvatskog ansambla LADO i ansambla 'Stanisława Hadyne ŚLĄSK' iz Poljske