Kadetsko-juniorska ekipa Karate kluba Slavonski Brod prvaci Hrvatske

U Rijeci 15. studenoga održano je karate Prvenstvo Hrvatske za kate u uzrasnim kategorijama kadeti, juniori i mlađi seniori, pojedinačno i ekipno.

Autor: Brodportal | Datum objave: 19.11.2020
Kadetsko-juniorska ekipa Karate kluba Slavonski Brod prvaci Hrvatske


 Nastupilo je 107 natjecatelja iz 27 klubova.  Kao i prethodna prvenstva države natjecanje je održano uz stroge epidemiološke mjere, a prema naputku stožera civilne zaštite.

Za Brodske  karatiste nastupili su Mihael i Matea Ećimović, Karla Jurić i Ana Lujić.

Osvojeno je jedno prvo mjesto, tri druga, treće i po jedno peto i sedmo mjesto.

Ekipa K.K. Slavonski Brod kadetsko -juniorskog uzrasta u sastavu Matea Ećimović, Karla Jurić i Ana Lujić osvojila je prvo mjesto. Uspješnije su bile od ekipa Daruvara, Finide iz Poreča i Essekera iz Osijeka.

Prvenstvo u katama održava se po bodovnom sustavu a natjecatelji su podijeljeni u grupe, te na temelju ocjene izvedbe kate, kroz  dva ili tri kruga  ostvaruju pravo na borbu za medalju. 

U kadetskom uzrastu nastupile  Ana Lujić osvojila je dugo a  Karla Jurić peto mjesto.

Karla je nakon dva eliminacijska kruga završila kao treća u grupi i izborila borbu za treće mjesto. U borbi za treće mjesto izgubila je, s malom bodovnom razlikom, od predstavnice Virovitice.

Ana Lujić je nakon dva kruga osvojila prvo mjesto u grupi. U finalnoj borbi izgubila je tijesnim rezultatom od predstavnice Osijeka.  

U juniorskoj konkurenciji Matea Ećimović osvojila je drugo mjesto a Ana Lujić treće.

Ana je nakon dva eliminacijska kruga završila kao treća u grupi i izborila borbu za treće mjesto. U borbi za treće mjesto pobijedila je predstavnicu Finide iz Poreča.

Matea  je nakon dva kruga uvjerljivo osvojila prvo mjesto u grupi. U finalnoj borbi izgubila je  od predstavnice K. K. Omega iz Zagreba. 

Mihael Ećimović nakon osvajanja seniorske medalje u  veljači ove godine potvrdio je svoju kvalitetu osvajanjem i drugog mjesta u mlađim seniorima. U ukupnom poretku na PH. u katama Slavonski Brod zauzima drugo mjesto sa najviše osvojenih odličja  na prvenstvu.

Zadnje vijesti

Otvoreno prihvatilište za beskućnike

23. siječnja - Nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice

Liječnici pozivaju građane na preventivne preglede

FOTO GALERIJA

Presjek radova na Interpretacijskom centru Ivana Brlić-Mažuranić

Što vatrogasci rade u slučaju potresa?

Vatrogasci nastavljaju sa sanacijom u Sisačko-moslavačkoj županiji

Vatrogasci spasili 30 građana iz ruševina

Napreduju radovi na uređenju Kuće Brlić