Kadetkinje Murse prekinule dominaciju Broda na Savi

Završeno je natjecanje u košarkaškoj ligi Slavonije i Baranje za kadetkinje koje su rođene 2003. godine i mlađe.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 22.01.2020
 Osječka Mursa prekinula je višegodišnju dominaciju Broda na Savi koji je u uzrastu kadetkinja godinama bio prvakom regije te se probijao i do završnice na kojima su osvajanje medalje. Sada je došlo do smjene generacije te je ove sezone naslov zasluženo otišao u Osijek.

U posljednjem kolu sastale su se drugoplasirane kadetkinje Broda na Savi i nove prvakinje lige osječka Mursa. Utakmica nije imala rezultatski značaj s obzirom da su gošće već od ranije osigurale naslov, dok su Brođanke također potvrdile 2. mjesto. Igralo se samo za međusobni prestiž, ali naboja je bilo budući da su kadetkinje domaćeg trenera Dražena Rimarčuka htjele Mursi nanijeti prvi poraz u prvenstvu. S druge strane gostujuća ekipa trenera Gorana Gunjevića imala je želju doći do pobjede kako bi na regiji završili bez poraza. Na kraju su u tome mlade Osječanke i uspjele s pobjedom od 63:58.

U prvoj četvrtini igralo se izjednačeno, međutim, mala prednost bila je na strani kadetkinja Murse koje su imale vodstvo od 20:14. Do poluvremena su gošće odigrali jako dobro drugu dionicu nakon koje su imale 36:22. Tu Osječanke nisu stale te su u nastavku otišle i na najvećih +18 za 43:25. To nije obeshrabrilo kadetkinje Broda na Savi koje su se uspjele vratiti te su do kraja trećeg perioda prepolovile razliku koja je uoči posljednje četvrtine iznosila 49:38. Nakon 35. minuta igre košem Magdalene Kavke Brođanke dolaze na samo 3 koša zaostatka kada je bilo 53:50. Ubrzo na to odgovor imaju gošće koje su do kraja čuvale razliku do konačnih 63:58. U sastavu kadetkinja Murse Ana Blaževac je postigla 18, Helena Zvocak 14, Julija Penić 12, a Magdalena Mihaljević 11 koševa.

Kod kadetkinja Broda na Savi također su 4 igračice ubacile dvoznamenkasti broj poena i to: Ana Ilakovac 19, Klara Rimarčuk 13, a Magdalena Kavka i Nika Kurdija svaka po 11.

Tako su kadetkinje Murse bez poraza završile ovogodišnju Ligu Slavonije i Baranje, dok su se oba slavonskobrodska kluba borila za 2. mjesto. Na kraju je ta pozicija pripala kadetkinjama Broda na Savi koje su kao i Brod imale učinak od 3 pobjede i isto toliko poraza. Ekipa trenera Rimarčuka u odnosu na gradskog suparnika imala je bolju međusobnu koš razliku iz dvije njihove utakmice.

Zadnje vijesti

Nove magistre i magistri sestrinstva; prilike za edukaciju imaju, no, hoće li im se isplatiti u Hrvatskoj?

Imenovan ‘kontrolor krize’ u Đuri Đakoviću

Opsežni radovi postojećim i novim objektima "Kuće sretnih ciglica" u europskom projektu vrijednom više od 10 milijuna kuna

VIJESTI

2. SVEČANA PROMOCIJA FAKULTETA ZA DENTALNU MEDICINU I ZDRAVSTVO

Nove magistre i magistri sestrinstva; prilike za edukaciju imaju, no, hoće li im se isplatiti u Hrvatskoj?

FOTO GALERIJA

Opsežni radovi postojećim i novim objektima "Kuće sretnih ciglica" u europskom projektu vrijednom više od 10 milijuna kuna

Biskup Milan Stipić blagoslovio kupolu crkve i temelj nove župne kuće brodske grkokatoličke župe

Ruščicom projahalo 65 pokladnih jahača iz svih krajeva Slavonije

FOTOGALERIJA - Više od 60 pokladnih jahača defiliralo perkovačkim šorovima

Uz 85. obljetnicu odana počast vrbsko-ruščičkim žrtvama