Kadetkinje Broda završile na 3. mjestu u košarkaškoj ligi Slavonije i Baranje

Ove sezone u košarkaškoj liga Slavonije i Baranje za kadetkinje, igračice rođene 2003. godine i mlađe nastupaju kao i prošle godine 4 kluba od kojih su 2 iz Slavonskog Broda. Samo prvak lige stječe pravo nastupa na poluzavršnom turniru, a to je osječka Mursa. Djevojke trenera Gunjevića naslov prvakinja potvrdile su s pobjedom u dvorani Vijuš s 59:51 nad kadetkinjama Broda.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 17.01.2020
 Malo je nedostajalo da regija Slavonija i Baranja ove sezone ima 2 svoja predstavnika na poluzavršnici Prvenstva Hrvatske za kadetkinje igračice koje su 2003. godine. Naime, samo zbog jednog koša prošle sezone košarkašice Broda na Savi nisu uspjele zabilježiti bolji plasman koji bi regiji istok osigurao još jedan klub na poluzavršnici. Ovako će Slavoniju i Baranju tamo predstavljati ovogodišnje prvakinje Mursa iz Osijeka koja je kolo prije kraja osigurala zasluženi naslov.

Utakmica između kadetkinja Broda i Murse bila je važna za oba kluba s obzirom da su Osječanke izgubile mogle su se dovesti u nezgodnu situaciju jer ih još čeka gostovanje ponovno na Vijušu protiv Broda na Savi. Na kraju je ekipa trenera Gunjevića sigurno držala rezultatsku prednost do konačne pobjede s 59:51. Još su se kadetkinje Broda dobro držale, a da su u sastavu imale ponajbolju igračicu Reu Sudar jamačno bi imale više izgleda protiv najbolje ekipe u regiji.

Prva četvrtina bila je izjednačena te je nakon nje minimalna prednost s 18:17 bila na strani kadetkinja Murse. Do poluvremena su gošće još malo povećale razliku na 31:26, dok su u trećoj dionici otišle na najvećih +14 za 45:32. Međutim, igračice trenera Rimca koji je na ovoj utakmici mijenjao trenericu Kristinu Pehar su svojom upornošću nakon serije od 15:4 za 8. minuta došle na zaostatak od samo 3 koša. Naime, u 34. minuti Mursa je imala vodstvo 53:50, ali tada se razigrala najbolja gostujuća igračica Ana Blaževac koja je svoju ekipu odvela do pobjede s 59:51. Ona je ubacila 18 poena, dok je do nje 13 ubačaja imala Helena Zvocak.

Kod kadetkinja Broda najučinkovitija bila je Nina Novak s 28 koševa, dok je Nikolina Vlk ubacila 10 poena. U domaćoj ekipi itekako se osjetio izostanak još jedne kvalitetne igračice poput Sudar jer bi se samo u tom slučaju moglo parirati vrlo dobroj Mursi.

Na kraju su kadetkinje Broda ovogodišnju Ligu Slavonije i Baranje završile na 3. mjestu s 3 pobjede i isto toliko poraza. Jedina utjeha im je ta što je njihova igračica Nina Novak sa 160 koševa najbolji strijelac lige ispred Ane Prskalo iz Županje i Nike Kurdije iz Broda na Savi.

Zadnje vijesti

Porezne prijave moguće je predati i putem sustava e-građani i e-porezna

Stariji pioniri MNK Brod osvojili i drugi Masters

Krvavi sabora u Križevcima

FOTO GALERIJA

Biskup Milan Stipić blagoslovio kupolu crkve i temelj nove župne kuće brodske grkokatoličke župe

Ruščicom projahalo 65 pokladnih jahača iz svih krajeva Slavonije

FOTOGALERIJA - Više od 60 pokladnih jahača defiliralo perkovačkim šorovima

Uz 85. obljetnicu odana počast vrbsko-ruščičkim žrtvama

Obilježena 85. obljetnica stradanja Sibinjskih žrtava, Dan Općine Sibinje i Dan škole