Kadetkinje Broda na Savi nisu uspjele ući u Prvu WABA ligu

Kadetkinje Ženskog košarkaškog kluba Brod na Savi igračice rođene 2003. godine i mlađe nastupile su na kvalifikacijskom turniru za popunu Međunarodne WABA lige.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 03.10.2019
Kadetkinje Broda na Savi nisu uspjele ući u Prvu WABA ligu
 Tu nastupaju igračice do 17 godina iz okolnih zemalja, dok je u dvorani Vijuš održan turnir između 4 kluba. Uz Brođanke još su nastupili Ledita Domžale iz Slovenije, PVSK iz Pečuha i Jumper iz Zenice koji je na kraju osvojio 1. mjesto na ovom turniru za plasman u Prvu WABA ligu za kadetkinje.

U prvoj polufinalnoj utakmici domaće kadetkinje Broda na Savi igrale su protiv Jumpera. Ekipa iz Zenice bila je nepoznanica za sve s obzirom da se nisu do sada pojavljivali na kvalifikacijskim turnirima za međunarodnu WABA ligu kako do 17, a tako i u mlađoj kategoriji do 15 godina. Na kraju su mlade djevojke iz Zenice u prvom polufinalu sa 66:40 nadigrale Brod na Savi budući su bile od početka pa do kraja utakmice.

Najveći problem na ovom kvalifikacijskom turniru za trenera Broda na Savi Dražena Rimarčuk je činjenica što nije mogao računati na najbolju igračicu u 2003. godištu Niku Kurdiju. Ona je i u kadetskoj reprezentaciji Hrvatske tako da je njen izostanak bilo nemoguće nadoknaditi.

Samo u prvih 5. minuta mlade Brođanke su bile ravnopravne te je zenički Jumper u tom periodu imao vodstvo od 7:4, da bi prva četvrtina završila s 13:6. Do poluvremena je razlika narasla na 31:14, dok su kadetkinje Broda na Savi u prvom poluvremenu pogodile 6 šuteva od ukupnih čak 51. Svoju dominaciju gošće iz Zenice nastavile su i u drugom poluvremenu u kojem je konačna razlika na kraju narasla na konačnih 66:40. Kod Jumpera je Arduana Delić ubacila 22, Suana Bašić 18, Elina Delić 15 i Farah Đuherić 11 koševa.

U sastavu kadetkinja Broda na Savi jedina s dvoznamenkastim učinkom bila je Ana Ilakovac koja je postigla 16 koševa. U drugom polufinalu je Ledita iz slovenskih Domžala s 51:47 bila bolja od mađarskog PVSK-a iz Pečuha. Tako je Brođankama protivnik za 3. mjesto bio PVSK koji je došao do pobjede sa 68:63. U tom susretu je kod domaćih igračica najviše koševa 14 postigla Petra Šakota. Ovoga ljeta Brod na Savi ostao je bez Teje Josipović koja je otišla u Trešnjevku, dok je umjesto nje također iz Županje stigla Nina Matanović.

U finalnoj utakmici je Jumper iz Zenice s 50:41 bio bolji od Ledite iz Domžala koja je u tom susretu bila papirnati favorit za pobjedu, međutim, to se nije dogodilo. Tako će mlada ekipa iz Zenice od nove sezone igrati u Prvoj kadetskoj WABA ligi, dok će preostala 3 kluba nastupati u Drugoligakokom natjecanju.

 

Zadnje vijesti

HRejting o unutarstrančkim izborima u HDZ-u, velika većina i dalje potporu daje Plenkoviću

Unatoč odličnim nastupima, Bernarda nije pobijedila u The Voice Hrvatska

Poraz kod Starra u Varaždinu, Brođani namučili prvake!

VIJESTI

Istraživanje HRT-a

HRejting o unutarstrančkim izborima u HDZ-u, velika većina i dalje potporu daje Plenkoviću

FOTO GALERIJA

Uz 85. obljetnicu odana počast vrbsko-ruščičkim žrtvama

Obilježena 85. obljetnica stradanja Sibinjskih žrtava, Dan Općine Sibinje i Dan škole

Tot, Hucaljuk, nogometašice Viktorije i boksači Radničkog najbolji u Brodu

Žrtva trčanja 21,5 kilometar neznatna u odnosu na živote hrabrih seljaka koji su se borili za istinu

Održan Valentino kup 2020.