Kadetkinje "Broda na Savi" 7. puta za redom prvakinje Slavonije i Baranje

Završila je kadetska košarkaška liga Slavonije i Baranje u kojoj su igrale igračice rođene 2001. godine i mlađe. U natjecanju je bilo 6 klubova koji su igrali dvostruki bod sustav, a 1. mjesto i naslov prvaka Slavonije i Baranje i ove je godine pripao Ženskom košarkaškom klubu Brod na Savi. Osim toga djevojke koje su vodili Dražen Rimarčuk i Damir Božić u svih 10 utakmica zabilježile su sve pobjede.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 13.01.2018
 Svakako da u Ženskom košarkaškom klubu Brod na Savi mogu biti ponosni na kadetski uzrast budući u 7. godina koliko postoji ovaj klub u Ligi Slavonije i Baranje nije doživljen poraz. Iz godine u godinu, mijenjale su se generacije igračica, ali su kadetkinje stalno pobjeđivale te je ovo 7. uzastopni naslov prvaka na regiji i to bez poraza. Dakle, u 7 sezona od kako je osnovan klub nije u 70. utakmica poražen u ovoj kategoriji.

 
Do 10. pobjede u ovoj sezoni, a ukupno 70. u 7 godina postojanja, kadetkinje Broda na Savi došle su u posljednjem kolu na domaćem terenu protiv Vinkovaca sa 69:25. Trener Rimarčuk u ovom susretu koristio je 16 igrača od kojih su pojedine rođene i 2005. godine. Naravno da su sve igrale te uglavnom sve postigle koševe. Tako je Ena Ivanković s 13 poena bila najučinkovitija, dok su po 10 ubačaja imale Monika Buconjić i Klara Rimarčuk.
 
Već nakon prve četvrtine bilo je 27:2 za kadetkinje Broda na Savi koje su na poluvremenu imale 43:12, a u uoči posljednje četvrtine 57:16. Nakon utakmice povjerenik natjecanja Miroslav Kontrec uručio je svim igračicama Broda na Savi medalje i pehar za osvojen naslov prvakinja Slavonije i Baranje u ovoj kategoriji.
 
Tako su se kadetkinje Broda na Savi plasirale na poluzavršnicu Prvenstva Hrvatske koja će se održati od 2. do 4. veljače, dok je klub jedan od kandidata da se to natjecanje igra u dvorani Vijuš. Zato je sigurno da će Brod na Savi 11. veljače biti domaćin četvrt – finala Međunarodne WABA lige za mlađe kadetkinje koje su 2003. godine i mlađe. Tu su i juniorke koje su prošle sezone na završnici državnog prvenstva osvojile 3. mjesto što će pokušati ponoviti i ove godine. 
 
Juniorkama liga na regiji počinje u travnju, dok će 20. siječnja u novo prvenstvo krenuti mlađe kadetkinje koje će u 1. kolu na domaćem parketu igrati s Požegom. 

Zadnje vijesti

Pismo nadbiskupa Hranića o slavlju Velikoga tjedna i vazmenog trodnevlja

Virtualna akcija #GrančicaMira Mladeži HDZ-a Brodsko-posavske županije

Dvije novooboljele osobe od bolesti Covid-19, još jedan zdravstveni djelatnik pozitivan

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji