Kadeti Slavonskog Broda 1946 skinuli vodeće Đakovo

U košarkaškoj ligi Kupa regija Slavonije i Baranje za kadete igrače rođene 2002. godine i mlađe natječe se 10 klubova s tim da je 6 klubova u konkurenciji. Među tih 6 klubova 2 su iz Slavonskog Broda, dok su u ovom 4. kolu kadeti trenera Igora Kovačevića zabilježili prvu pobjedu . Tako je Slavonski Brod 1946 u izjednačenoj utakmici sa 62:57 bio bolji od vodećeg Đakova.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 20.11.2018


Bio je to susret u kojem su kadeti Slavonskog Broda 1946 tražili prvu pobjedu u prvenstvu budući su prije toga imali 3 poraza. S druge strane kadeti Đakova koje vodi mladi trener Kristijan Vladović su prije ovog kola bili na vodećoj poziciji sa sve 3 pobjede iz isto toliko utakmica. Samim time Đakovčani su u ovom susretu bili favoriti za pobjedu, ali do nje nisu došli. Mladi Brođani odigrali su do sada najbolju utakmicu u sezoni nakon koje su zabilježili vrijednu pobjedu sa 62:57.

S obzirom da je ekipa trenera Igora Kovačevića svladala vodeće Đakovo kojem je to bio prvi poraz u sezoni, očito je da njihov plasman i učinak nije realan. Od početka su kadeti Slavonskog Broda  1946 bili u maloj prednosti, dok su Đakovčani stalno bili blizu te se nisu dali. Tako je nakon prve četvrtine bilo 20:20, dok su mladi Brođani do poluvremena uspjeli stvoriti kakvu – takvu prednost za 38:32. Tih 6 razlike im je i najveća prednost na utakmici. U trećoj četvrtini gosti se vraćaju te koševima Namjesnika i Kukučke dolaze i u minimalno vodstvo za 45:44 koje je kratko trajalo budući su domaći vrlo brzo vratili prednost na svoju stranu. Tako se sa 49:46 za slavonskobrodske kadete ušlo u posljednju četvrtinu. U posljednje 3. minute prije kraja domaći su imali minimalno vodstvo od 58:57, a onda je Arian  Kovačević pogodio jedno od 2 bacanja, dok gosti na drugoj strani nisu realizirali svoj napad. Koš odluke postigao je Mihael Martinović za 61:57, da bi na kraju nakon još jedne neiskorištene prilike Đakova Arian Kovačević s jednim od 2 bacanja postavio konačnih 62:57. Upravo je Kovačević s 30 koševa bio najučinkovitiji u domaćem sastavu, dok je do njega Martinović ubacio 14 poena.

Kod kadeta Đakova po 19 koševa ubacili su Marin Namjesnik i Marin Kukučka, dok je Marko Duvnjak ubacio 13 poena. Njih trojica postigla su 95% svih gostujućih koševa i tu leži razlog njihovog poraza.

S ovim porazom Đakovo je izgubilo vodeću poziciju, dok će ova pobjeda kadetima Slavonskog Broda 1946 vratiti malo samopouzdanje koje im je potrebno za naredne utakmice.

 
 
 
 
 
 
 
 

Zadnje vijesti

Pronađeni kradljivci s područja Slavonskog Šamca i Bukovlja

Hrvatskoj nedostaje i pedijatara

Minimalni poraz s 3:2 odbojkaša Marsonije od Siska

FOTO GALERIJA

Jedinstveni koncert hrvatskog ansambla LADO i ansambla 'Stanisława Hadyne ŚLĄSK' iz Poljske

Društvo multiple skleroze kreativno i osviješteno ususret Božiću

Održan koncert Velikog mještovitog župnog zbora i Brass quinteta iz Požege

Kratka povijest Slavonskog Broda: od prapovijesnog doba preko Marsonije do Broda i Domovinskog rata

Posjet izaslanstva Grada Celja