Jutrima "minusi" i kiša koja će se mrznuti na tlu

Nakon nekoliko dana ne baš prehladnog vremena u Hrvatsku, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda, "stiže" promjena, osjetno zahlađenje, u kopnenim područjima snijeg.

Autor: Brodportal | Datum objave: 12.12.2018
Jutrima "minusi" i kiša koja će se mrznuti na tlu


 U nastavku ovog tjedna, naime, na kopnu treba računati na hladnoću i snježnu bjelinu, sve je veća vjerojatnost da dosadašnje idilične predblagdanske slike "upotpuni" snijeg, piše Jutarnji. Zato u Slavoniji, Baranji i Srijemu slijedi promjenljivo oblačno uz mogućnost mjestimičnih oborina na granici kiše i snijega, sjeverozapadni vjetar, temperatura zraka od -2 ujutro do +6, najniža jutarnja od -4 do -1, najviša danju +5 do 7.

U četvrtak na kopnu naoblačenje uz snijeg ponajprije u gorju, od petka većinom oblačno sa snijegom, osobito prema kraju petka te u subotu, ponegdje i obilniji, moguća je i kiša koja se smrzava na tlu. Uz sjeveroistočni vjetar danju će osjetno zahladnjeti, u nedjelju bi jutro moglo biti prilično hladno. U sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a vidljivo je da bi osobito hladno moglo biti u noći s nedjelje na ponedjeljak, pa bi se, recimo, u Zagrebu temperatura zraka mogla spustiti do -11, u Lici i Gorskom kotaru do -14 . Sve to, međutim, a prognostičari i kažu da je tomu tako, hoće li blagdani Božića "biti" u bjelini ili ne, prerano je, vrijeme se prebrzo mijenja. Za Brodportal iskusni meteorolog amater iz Trnjana kod Slavonskog Broda, mr. Stevan Braco Knežević, čije se prognoze više od 3 desetljeća potvrđuju s 90 i većom postotnošću, ostaje pri tome da će Božić biti bez snijega, a za Novu godinu kiša.

Zadnje vijesti

Više požara i više posla za pripadnike Javne vatrogasne postrojbe

Brodski ronici organiziraju tečaj ronjenja

Podjela bodova u derbiju kola u Podcrkavlju

FOTO GALERIJA

Tea Pavičić spremna za izbor za Miss Hrvatske

Radovi na izgradnji Kuće tambure teku prema planu

Pobjednik 2. sibinjske Čobanijade je Stjepan Bertović

Blagdan Velike Gospe u znaku proslave 25 godina osnutka župe Uznesenja Marijina

Započeli radovi na rekonstrukciji Zagrebačke ulice u Brodskom Varošu