Jutrima "minusi" i kiša koja će se mrznuti na tlu

Nakon nekoliko dana ne baš prehladnog vremena u Hrvatsku, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda, "stiže" promjena, osjetno zahlađenje, u kopnenim područjima snijeg.

Autor: Brodportal | Datum objave: 12.12.2018
Jutrima "minusi" i kiša koja će se mrznuti na tlu


 U nastavku ovog tjedna, naime, na kopnu treba računati na hladnoću i snježnu bjelinu, sve je veća vjerojatnost da dosadašnje idilične predblagdanske slike "upotpuni" snijeg, piše Jutarnji. Zato u Slavoniji, Baranji i Srijemu slijedi promjenljivo oblačno uz mogućnost mjestimičnih oborina na granici kiše i snijega, sjeverozapadni vjetar, temperatura zraka od -2 ujutro do +6, najniža jutarnja od -4 do -1, najviša danju +5 do 7.

U četvrtak na kopnu naoblačenje uz snijeg ponajprije u gorju, od petka većinom oblačno sa snijegom, osobito prema kraju petka te u subotu, ponegdje i obilniji, moguća je i kiša koja se smrzava na tlu. Uz sjeveroistočni vjetar danju će osjetno zahladnjeti, u nedjelju bi jutro moglo biti prilično hladno. U sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a vidljivo je da bi osobito hladno moglo biti u noći s nedjelje na ponedjeljak, pa bi se, recimo, u Zagrebu temperatura zraka mogla spustiti do -11, u Lici i Gorskom kotaru do -14 . Sve to, međutim, a prognostičari i kažu da je tomu tako, hoće li blagdani Božića "biti" u bjelini ili ne, prerano je, vrijeme se prebrzo mijenja. Za Brodportal iskusni meteorolog amater iz Trnjana kod Slavonskog Broda, mr. Stevan Braco Knežević, čije se prognoze više od 3 desetljeća potvrđuju s 90 i većom postotnošću, ostaje pri tome da će Božić biti bez snijega, a za Novu godinu kiša.

Zadnje vijesti

Zaštitare kod Osijeka propucali bivši zaštitari iz iste firme, pronađen plijen?

Sindikat metalaca Hrvatske najavio za sutra štrajk oko 700 radnika Đure Đakovića zbog neisplaćene plaće za rujan

Kadetima Broda važna pobjeda protiv KA Osijek

FOTO GALERIJA

Napreduju radovi na izgradnji Istočne tribine stadiona uz Savu

Održan 26. Memorijalni karate kup Slavonski Brod 2019.

PRIČA IZ MAROKA, 3. dio: Sahara - izazov koji morate doživjeti!

Ratna škola „Ban Josip Jelačić” u sklopu studijskog putovanja posjetila Slavonski Brod

PRIČA IZ MAROKA, 2. dio: Marrakech – kraljevski grad tisućljetne tradicije, najveće tržnice i moderne turističke ponude