Jutra uz jače mrazeve, bez toplije odjeće nikamo

Iako je su protekli dani i tjedni u pravom smislu "odisali" kasnom jeseni i ugodnom dnevnom toplinom ipak će promjene vremena koje će uslijediti idućih dana upozoriti da je zima "pred vratima". Neke će to obradovati, neke neće, ali natrag se ne može.

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 27.11.2020
Jutra uz jače mrazeve, bez toplije odjeće nikamo


 Nekoliko večeri unatrag, podsjetimo, bilo je osjetno "friško", ali se tek sutra, u subotu, slijedi osjetniji pad žive u termometru. Bolje upućeni hrvatski meterolozi, naime, nagovješćuju od sutra jutarnje minuse, u ponedjeljak 30.studenog probudit ćemo se na minus 7, u dane potom jutrima će biti -6, magle neće nedostajati.

U subotu na nedjelju "sve" će "krenuti" s kišom i rosuljom, a potom će, najavljuju meterolozi, zalepršati i snježne pahulje. To i takvo vrijeme potrajat će u idućih tjedan dana, nešto bolje vremenske prilike nije realno skoro očekivati. Blagdan sv.Nikole stoga mogao bi biti "u bijelom", a hoće li se takvo što događati i u dane Božića odnosno Nove godine teško je sa sigurnošću precizirati. I proteklih godina vrijeme je u prosincu, krajem prosinca i u siječnju znalo iznenaditi ali nekako više na plus nego na minus. Kakogod, za izlaske izvan domova, u šetnju ili šoping, recimo, bit će nužno toplije (se) odjenuti, bolje je (bolest) spriječiti nego liječiti.

Zadnje vijesti

Brođani rade kućicu za obitelj iz Nebojana

43 nove pozitivne osobe u Brodsko-posavskoj županiji, jedna preminula osoba od covid-19

Završena opsežna obnova još jednog dijela novogradiške bolnice

FOTO GALERIJA

Što vatrogasci rade u slučaju potresa?

Vatrogasci nastavljaju sa sanacijom u Sisačko-moslavačkoj županiji

Vatrogasci spasili 30 građana iz ruševina

Napreduju radovi na uređenju Kuće Brlić

Dodijeljena županijska priznanja i nagrade za 2020. godinu