Jutra na, zimskih, 7 stupnjeva, moguć i snijeg, a sve u rujnu(!)

Ova, cijela godina baš "nema veze" s vremenom, toliko promjena, nerijetko i drastičnih, "gore i dolje", već za idući vikend bit će još "toga", čak je gdjegod moguć i snijeg?!

Autor: Brodportal | Datum objave: 19.09.2018
Jutra na, zimskih, 7 stupnjeva, moguć i snijeg, a sve u rujnu(!)


 Temperature će (o)pasti za više od 15 stupnjeva, u subotu temperature zraka u unutrašnjosti Hrvatske u popodnevnim satima bit će od 10 do 15 stupnjeva, samo dva dana kasnije, u ponedjeljak, stiže još izraženija promjena vremena i novi, dodatni,  pad temperature zraka, piše 24sata.

Snažna anticiklona koja već dulje vremena podržava stabilno i suho vrijeme idućih će dana oslabjeti, pa će središnjom i sjevernom Europom tijekom petka i subote proći hladna fronta koja će donijeti osjetno "osvježenje". U Hrvatskoj još danas u srijedu, u četvrtak i petak bit će pretežno sunčano i toplo, ujutro od 13 do danju, gotovo ljetnih, 30 stupnjeva. 

No, tzv.hladna fronta povezana s ciklonom na sjeveru Europe u subotu će zahvatiti i naše krajeve. U subotu će temperature zraka biti niže i za 15 stupnjeva, jače naoblačenje sa sjeverozapada, kiša pljuskovi i grmljavina uz nagli pad temperature zraka. Zapuhat će sjeverni vjetar, temperature zraka bit će niže i 15 stupnjeva u odnosu na petak, pa i popodne samo 10 do 15 stupnjeva. U nedjelju, pak, tek malo sunčanije ali samo do 22 stupnja, a nove promjene evo u ponedjeljak, redom: naoblačenje uz kišu, novi pad temperature zraka, jutarnjih na  gotovo zimskih 7(!) stupnjeva, danju do najviše 17. U planine, pak, "stižu" prvi ovojesenski temperaturni minusi, moguć je i snijeg... A, odjeća? Topla, toplija, najtoplija.   

Zadnje vijesti

Hrvatska slavi Dan državnosti!

Prezentacija klastera Slavonija u mađarskom Pečuhu

Naslov iz Slavonskog Šamca vinkovačkoj Cibaliji

NAJČITANIJE DANAS

NOVI SINGL TAMBURAŠKOG SASTAVA BEHAR

Poslušajte novu pjesmu brodskog Tamburaškog sastava Behar - 'Kada te isprose'

FOTO GALERIJA

U katedrali sv. Terezije Avilske zaređena dva nova svećenika Požeške biskupije

"Tijelovo je svetkovina zajedništva i jedinstva u Isus Kristu, koji je jedini pravi Bog i čovjek"

Osječani u državnoj završnici turnira u odbojci

Na državnoj cesti D53 u Rastušju proradila nova kamera za nadzor brzine

Turnir u pogađanju trica u sjećanje na Dražena Petrovića