Juraj kao džubox: Otpjevao hitove od Robića do Severine

U svega sedam minuta, Juraj je za potrebe videa 'Evolucija hrvatske glazbe' obradio hitove poznatih domaćih pjevača i pjevačica poput Ive Robića, Josipe Lisac, Tajči, Miše Kovača, grupa Magazin, Crvena jabuka

Autor: Brodportal | Datum objave: 22.11.2017
 Mladom Juraju Vivani iz Vinkovaca ideja za video s pregledom domaće popularne glazbe stigla je sasvim spontano.

- Vozio sam se u vlaku iz Vukovara gdje sam svirao na ulici kao ulicni svirač i razmišljao sam što bih zanimljivo mogao snimiti za svoj kanal, a da nije samo jedna obična pjesma. Prvo mi je na pamet pala ideja da bi mogao napraviti miks pjesama, zatim da bi mogao to otpjevati na taj četveroglasni a capella način i zadnja mi je sinula ideja da bi to mogla biti baš evolucija, kronološki poredane pjesme po desetljećima, kazao je Juraj za 24sata.hr. U genijalnom videu, Juraj nam pokazuje kako se hrvatska glazba razvijala od 1900. godine pa sve do danas. 

Juraj je sve otpjevao u višeglasju, a video složen najviše od refrena poznatih pjesama, nazvao je 'Evolucija hrvatske glazbe'.

- Sam audio sam snimio u svega dva sata dok mi je na snimanje pojedinačnih videa, šišanje između svakog i montiranje samo jednog videa, otišlo jedno cijelo popodne. No, najviše vremena oduzelo je biranje pjesama, raspisivanje glasova, aranžiranje i uvježbavanje za što mi je trebalo oko mjesec dana, kazao je Juraj. Student Muzičke akademije u Zagrebu ističe kako su ga reakcije na video ugodno iznenadile.

- Reakcije su i više nego odlične, iznad mojih očekivanja. Svi su me nahvalili i jako mi je drago zbog toga. Sretan sam što se i drugima sviđa moj video, tvrdi Juraj. U svega sedam minuta videa, Juraj je obradio hitove (uglavnom refrene) poznatih domaćih pjevača i pjevačica poput Ive Robića, Josipe Lisac, Tajči, Miše Kovača, grupa Magazin, Crvena jabuka itd.

Zadnje vijesti

Policija pronašla trojicu 18-godišnjaka koji su pretukli 29-godišnjaka i ukrali mi bicikl

Online treninzi u doba Korone - Spartanci u dnevnom boravku

Svađali se zbog nesuglasica u prometu pa se i potukli

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Online treninzi u doba Korone - Spartanci u dnevnom boravku

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji