Juniorke ŽKK Brod na Savi prvakinje Slavonije i Baranje

U dvorani Vijuš održana je završnica Prvenstva Slavonije i Baranje u košarci za juniorke igračice rođene 2002. godine i mlađe.

Autor: Brodportal | Datum objave: 05.05.2021
Juniorke ŽKK Brod na Savi prvakinje Slavonije i Baranje


 Za nastup su se prijavila 4 kluba koja su prvo odigrala polufinalne utakmice nakon kojih smo dobili gradsko finale. Na kraju u toj finalnoj utakmici nije bilo previše neizvjesnosti jer je Brod na Savi s uvjerljivih 92:47 nadigrao Brod.

Juniorke Broda na Savi više su poteškoća imale u polufinalu protiv osječke Murse, nego li u finalu nad Brodom kojeg su lako nadigrale s visokih 92:47. Za ekipu trenera Rimarčuka nastupaju sve djevojke koje su izborile nakon dvije godine povratak u Premijer ligu, dok im nedostaju samo 3 igračice iz Rijeke. Kod Broda na Savi izlazno 2002. godište su samo Edita Poljac i Marija Fastić – Pajk, dok Brod ima jednako mladu ekipu koja će i slijedeće sezone u ovom uzastu biti na okupu. Za djevojke trenera Rimca najvažnija bila je polufinalna pobjeda u Županji s kojom su izborile finale i samim time plasman na poluzavršnicu Prvenstva Hrvatske u kojoj će Slavonski Brod imati oba svoja kluba.

Finalna utakmica prvenstva Slavonije i Baranje između juniorki Broda na Savi i Broda riješena je već u prvoj četvrtini nakon koje je bilo 38:13. Međutim, djevojke trenera Rimarčuka krenule su žustro te su napravile seriju od čak 28:0 i tu je priči bio kraj. Izdvojimo da je na poluvremenu bilo 57:24, a na kraju treće četvrtine 78:33. Razlika u kvaliteti između ove dvije ekipe bila je očita, dok je vidljivo da su igračice Broda na Savi u ritmu utakmica kojeg su imale, a baš taj ritam nije imao Brod jer oni nisu igrali doigravanje za plasman u Premijer ligu. To je i bilo ključno za pobjedu juniorki Broda na Savi s 92:47 nad Brodom. U pobjedničkoj ekipi najviše koševa u karijeri i to 22 postigla je Marija Fastić – Pajk. Nju je sjajnim dodavanjima pronalazila i loptama hranila Edita Poljac koja je ubacila i 14 poena. Sve u Brodu na Savi raduje učinak visokog centra Nine Matanović koja je također upisala najviše koševa u karijeri u jednoj službenoj utakmici i to 10, dok je u ovoj sezoni eksplodirala Klara Rimarčuk koja izrasta u odličnu igračicu te je u ovoj utakmici postigla 20 koševa.

Kod juniorki Broda daleko prvo ime bila je prema očekivanju Nina Novak s 18 koševa, dok su blizu dvoznamenkastom učinku bile Rea Sudar s 9 i Željka Sokolović s 8 poena.

Poluzavršnica Prvenstva Hrvatske za juniorke igra se ovog vikenda, dok je ždrijebom odlučeno da će Brod ove subote, 8. svibnja od 17 sati u dvorani Vijuš biti domaćin FSV-u iz Rijeke. S druge strane juniorke Broda na Savi nisu mogle dobiti težeg protivnika jer će također u subotu igrati protiv Trešnjevke, ali u Zagrebu od 18 sati.

Zadnje vijesti

Nezakonito isplatili više milijuna kuna s računa trgovačkih društava i oštetili državni proračun

"Cilj nam je postati najmoderniji regionalni obrazovni centar na području Slavonije i Baranje"

Dubrovnik deblokiran nakon osmomjesečne opsade

FOTO GALERIJA

Završeni infrastrukturni radovi na obnovi zapadnog dijela Sjevernog kavalira

Osnovan Stručni savjet ogranka Hrvatskog generalskog zbora za Slavoniju i Baranju

Dovršena istočna tribina na novim terenima ŠRC „Klasije“

Vanesa Tot i Gabrijel Veočić najbolji sportaši Slavonskog Broda, ekipe odbojkaši Marsonije i košarkašice Broda na Savi

Brođanin Stjepan Kirhofer Pravednik među narodima