Juniorke Broda na Savi prvakinje Slavonije i Baranje

U dvorani Vijuš održana je završnica Prvenstva Slavonije i Baranje u košarci za juniorke igračice rođene 2000. godine i mlađe.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 08.05.2019
Juniorke Broda na Savi prvakinje Slavonije i Baranje


 Za nastup su se prijavila 4 kluba i to: domaćin i organizator Brod, pa osječka Mursa, Plamen Požega i prvi favorit za naslov Ženski košarkaški klub Brod na Savi. Na kraju su igračice trenera Dražena Rimarčuka i Damira Božića očekivano pokazale najviše te su se nakon: početnica, pretkadetkinja i kadetkinja, sada i juniorke okitile naslovom prvakinja u regiji za plasman na završnicu  Prvenstva Hrvatske.

Juniorke Broda na Savi nemaju konkurenciji u Slavoniji i Baranji te su prema očekivanju došle do naslova. S obzirom da ta ekipa posljednje dvije sezone igra Prvu ligu među seniorkama, onda je razumljiva njihova dominacija na regiji istok. Pogotovo što za Brod na Savi nastupa Mihaela Lazić koja je među seniorkama u posljednje 3 sezone najbolji strijelac Prve lige. Na ovim utakmicama Lazić nije puno igrala, već samo onoliko koliko je bilo potrebno. U odsustvu prvog trenera Dražena Rimarčuka ekipu je s klupe vodio dugogodišnji predsjednik kluba Damir Božić koji je u jednom trenutku Mihaeli Lazić prepustio vođenje utakmice.

U prvom polufinalu juniorke Broda na Savi su s 88:30 nadigrale u gradskom dvoboju Brod. Već do poluvremena bilo je 51:13, a do kraja je Damir Božić ravnomjerno rasporedio minutažu na sve igračice. Najviše koševa postigle su: Tea Josipović 15, Mihaela Lazić i Edita Poljac svaka po 14, a Ema Poljac 10 poena. Kod juniorski Broda je Željka Sokolović imala 12, a Rea Sudar 8 ubačaja. Druga polufinalna utakmica također nije ponudila neizvjesnost budući je u njoj osječka Mursa sa čak 120:26 uvjerljivo porazila Plamen Požegu. Niti finalni susret nije ponudio previše uzbuđenja koja su karakteristična za košarkaške parkete. Naime, Brod na Savi je sa 76:60 bio bolji od Murse, međutim, konačni rezultat ne pokazuje pravo stanje svega onoga što se događalo. Nakon prve četvrtine bilo je 18:8 za juniorke Broda na Savi koje su do poluvremena još povećale razliku na 38:16. Brođanke i u trećoj dionici nastavljaju dominirati i povećavati svoju prednost koja je uoči posljednje četvrtine iznosila 62:35. Onda su domaće stale te su prigodu dobile puno mlađe djevojke što su Osječanke iskoristile i ublažile poraz. U finalnoj utakmici Mihaela Lazić igrala je samo jedno poluvrijeme za 17 koševa.

Samo je Lazić kod juniorki Broda na Savi imala dvoznamenkasti učinak u poenima, dok su nakon nje 3 igračice postigle po 8 koševa i to: Ema Poljac, Marija Fastić – Pajk i Ana Ilakovac. Kod Murse prvo ime bila je Lara Vuksanić s 18 koševa i 16 skokova, dok je do nje Ana Blaževac ubacila 14, a Magdalena Mihaljević 12 poena. 

U utakmici za 3. mjesto juniorke Broda su sa 102:32 uvjerljivo nadigrale Plamen Požegu. Od početka je bila vidljiva razlika u kvaliteti između ove dvije ekipe pa je tako nakon prvog perioda bilo 34:2, a na poluvremenu 58:12. Do kraja je bilo pitanje samo s kojim će rezultatom završiti utakmica. Još jednom je kod Broda svoj veliki potencija pokazala Nina Novak koja je čak 5. godina mlađa od svih igračica koje su izlazno godište te je ona postigla 30 koševa. Uz nju se istaknula još jedna igračica koja je također 2005. godište, a to je Nikolina Vlk koja je ubacila 19 poena.

Tako su se juniorke Broda na Savi plasirale na završnicu Prvenstva Hrvatske među 8 najboljih ekipa koja će se od 23. do 26. svibnja najvjerojatnije održati u Zagrebu.

Zadnje vijesti

Leona i Antonela 4. u finalu na 1000 metara

Župan Marušić na 8. sastanku Vlade u Gospiću

Rođen dugogodišnji ravnatelj brodske kirurgije i bolnice dr. Mihajlo Kaliman

FOTO GALERIJA

Obilježen Dan hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije

Udahni, okusi, doživi vinograde Brodskog Stupnika!

TraMEnac time - gastronomsko putovanje na Ranču Ramarin

Započela izgradnja Inovacijskog inkubatora InnoBROD

Otvorena izložba 40. saziva Akvarelističke kolonije „Sava“