Josip Užarević kandidat HDZ-a za načelnika Općine Gundinci

HDZ predstavio kandidata za načelnika Općine Gundinci na Lokalnim izborima u svibnju.

Autor: Brodportal | Datum objave: 18.04.2021


 27-godišnji Josip Užarević - inženjer bilinogojstva s dugogodišnjim iskustvom rada na menadžerskim funkcijama u turizmu HDZ-ov je kandidat za načelnika Općine Gundinci.

"Program s kojim izlazimo na izbore je program koji je realan, ostvariv i koji je sastavljen po potrebama svakog mještanina naše Općine", rekao je na predstavljanju Josip Užarević, kandidat HDZ-a za načelnika Općine Gundinci.

U tom programu istaknuo je projekte koji se mogu financirati iz izvornog proračuna.

"Subvencija prijevoza učenika srednjih škola, subvencija udžbenika učenicima osnovnih škola, uvest ćemo također i besplatnu kuhinju za sve učenike osnovne škole, dovest ćemo u selo bankomat, popravit ćemo sve lenije, ne samo pojedine", istaknuo je Užarević.

No prvenstveni cilj mu je, kaže, pokrenuti neke značajnije kapitalne projekte na dobrobit svih mještana. 

"Prva stvar koju ćemo raditi je gradnja tribine na našem nogometnom igralištu, imamo svoj klub koji nosi ime po našem selu. Nakon toga smo se fokusirali na vrtić tako da naši mladi imaju od samoga početka dostojno odrastanje i obrazovanje. Također, u planu je izgradnja doma za starije i nemoćne osobe", kaže Užarević.

Kao pomoć poljoprivrednom sektoru najavljuje gradnju silosa. 

"Ne jednoga, nego više silosa tako da svoje žitarice nakon berbe ne moraju prodavati po tada niskim cijenama", objašnjava Užarević.

U pokretanju takvih i sličnih projekata s ciljem razvoja gospodarstva i poljoprivrede, Užarević najavljuje, koristit ćemo fondove EU, a za pojedince koji će ih htjeti kandidirati, kaže, nudit će besplatne savjetovanje i prijavu. Za umirovljenike najavljuje isplatu božićnica i uskrsnica, a za mlade pomoć općine pri kupovini prve nekretnine kao i jednokratnu pomoć za svako novorođeno dijete.  

"Možda sve ovo zvuči nemoguće i kao puno nekih velikih stvari koje nisu do sada bile u našem selu, koje možda nisu ni bile planirane, ali ovo je itekako moguće. Da ovo sve ne zvuči kao priča pred izbore ja sada javno dajem obećanje da ću volontirati, odnosno da ću raditi bez plaće sve dok ovi projekti ne krenu u realizaciju", zaključuje Užarević.

Ujedno su predstavljeni kandidati HDZ-a za Općinsko vijeće. 

"Mi u ove izbore ulazimo s nešto mlađom ekipom, imamo i mladoga kandidata koji je sposoban, obrazovan i ima godina radnog iskustva iza sebe. Smatram da će Josip kao načelnik ostvariti vrlo dobre rezultate, da će uspjeti ostvariti svoje programe i projekte koje je zamislio", kaže Ivana Filipović,  predsjednica Općinskog odbora HDZ-a Gundinci.

Potpora mladom kandidatu za načelnika stiže i iz županijskog HDZ-a. Predstavljanju su tako prisustvovali Pero Ćosić, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a  i Danijel Marušić, župan Brodsko-posavske županije.

Uz ulaganja u poljoprivredu i gospodarstvo koja je županija do sada imala u ovoj općini kao i školstvo poput rekonstrukcije osnovne škole iz HDZ-a vjeruju da zahvaljujući programu koje je danas predstavio njihov kandidat za načelnika mogu značajno unaprijediti razvoj gospodarstva, a time i ostanak i dolazak mladih obitelji u Općinu Gundinci. 

 

Zadnje vijesti

Na autocesti A3 ozlijeđeni vozač (74) i suvozač (77)

U naletu na udarnu rupu, lakše ozlijeđen biciklist

HDZ-u 81, listi Duspara Mirko 59 i SDP-u 4 mandata na izborima za Vijeća Mjesnih odbora

FOTO GALERIJA

Obilježen Dan grada Slavonskog Broda

Motorijada opravdala očekivanja više od 4 tisuće bikera i 15 tisuća posjetitelja

Otvorena izložba Vedrana Ružića: Simfonija betona i željeza

Brodska motorijada kao nekada: Poloj ponovo bikerska republika

Otvorene Plazma Sportske igre mladih na novim pomoćnim terenima