Josip Galić preuzeo vinograde i vinariju Zdjelarević na Dilj gori, te objekte Stupničkih dvora

Poznati požeški gospodarstvenik i vinar Josip Galić preuzeo je nekadašnje imanje također dobro znanog vinara Davora Zdjelarevića iznad u Brodskog Stupnika na južnim obroncima Dilj gore! Zdjelarević je ranije ušao u partnerstvo s ruskim poduzetnikom Mezhibivskijem koji je imanjem nekoliko godina upravljao upravljao preko tvrtke Stupnički dvori, piše pozega.eu.

Autor: Brodportal | Datum objave: 10.01.2018
Josip Galić preuzeo vinograde i vinariju Zdjelarević na Dilj gori, te objekte Stupničkih dvora


 Preuzeli smo hotel i druge nekretnine, gospodarske objekte te vinograd i zemljište. Nismo preuzeli tvrtku, nego imanje. Tu su 27 hektara vinograda, hotel sa 33 ležaja i restoran za dvjestotinjak ljudi. Objekt je izvana malo devastiran, ali je unutrašnjost očuvana, tako da ćemo sve ponovno vratiti u odlično stanje. U prizemlju objekta i ispod zemlje je podrum s kušaonicom i arhivom – kazao je Josip Galić za „Privredni vjesnik“.

 
Ukupna vrijednost projekta koji su u njegovoj tvrtki nazvali Stupnički dvori, dakle s preuzimanjem i ulaganjem u obnovu, prema Galićevoj je procjeni oko milijun eura. Nije poznato kolika je  vrijednost preuzimanja, a za to imanje, koje je bilo oglašeno na jednom portalu početkom prosinca, tražilo se 600 tisuća eura. Vinarija Galić nakon ovog će preuzimanja imati oko 60 hektara vinograda.
 
Uz ovo Galić nedaleko svojih vinograda završava izgradnju suvremene vinarije u središtu Kutjeva, gdje je uključujući opremu uložio 45 milijuna kuna. Dio tog novca, oko 40 posto, vratit će kroz europsku Vinsku omotnicu. Novi gospodarski objekt ima više od tri tisuće četvornih metara, a kapacitet mu je 550 tisuća litara vina.
 
"Dobili smo uporabnu dozvolu. Čim dođe lijepo vrijeme, selimo se i vinariju opremimo bačvama. Svečano otvorenje trebalo bi biti na proljeće. Nova vinarija nam je osnovna, a Stupnički dvori više će nam služiti u turističke svrhe" kaže Galić. Za vinariju iznad Brodskog Stupnika ipak ima i drugih planova.
 
"Netko će od vinara i vinogradara s tog područja možda koristiti naše usluge prerade i savjetovanja. Vino pod našim brendom radit ćemo u našoj novoj vinariji u Kutjevu. Galić vina se proizvode i pune, dakle, u Kutjevu i tako će biti i dalje. Što će biti u Stupničkim dvorima, još nismo odlučili. Doduše, tu u susjedstvu postoji kompleks od oko 13 hektara zemljišta koji može služiti za budući razvoj. Vinogradi su odlični i potencijal je velik, posebno za razvoj nekih sorti. Tu je odličan chardonnay, a osobito dobar potencijal imaju crvene sorte: crni pinot, cabernet sauvignon i cabernet franco te merlot. Crnih nam sorti, kao i ostalim slavonskim vinarima, nedostaje, pogotovo na kutjevačkom području", bjašnjava Josip Galić.

Stručnjaci njegove tvrtke Galić vina pružala su konzultantske usluge u podizanju vinograda na Šolti. Imaju i nadalje izvozne ambicije.
 
 "Sada smo prisutni na tržištu 12 zemalja, a želimo imati oko 20 posto izvoza. Dakle, petina naše proizvodnje trebala bi biti izvoz. Premda ne kanimo biti velika vinarija, ambicija nam je godišnja proizvodnja oko 333 tisuće boca vina. Kvaliteta je ono na čemu stalno radimo", otkriva vlasnik vinarije poduzetnik Josip Galić.


izvor: pozega.eu
Zadnje vijesti

Poziv svim proizvođačima kulenove seke da donesu svoje uzorke na ocjenjivanje kvalitete

Tko koristi poljoprivredno zemljište – od sljedećeg tjedna bit će javni podatak

Tražiš li ga onda si posramljen, ne tražiš li njima ekstra milijunska zarada

VIJESTI

4. FESTIVAL KULENOVE SEKE NAJVEĆE HRVATSKO I MEĐUNARODNO NATJECANJE PROIZVOĐAČA

Poziv svim proizvođačima kulenove seke da donesu svoje uzorke na ocjenjivanje kvalitete

NAJČITANIJE DANAS

Pobjednika odlučila jedna lopta

Odličan meč između odbojkaša Marsonije i Zrinskog iz Nuštra

FOTO GALERIJA

Najbolji županijski sportaši Tot, Novaković, KKK Olimpik i ŽOK Nova Gradiška

Jandroković: ovo je najjača HDZ-ova organizacija i vrijeme je da HDZ ponovno ima i gradonačelnika Slavonskog Broda!

HKUU “Trenk“ Nova Gradiška - kvalitetnim aktivnostima kroz 2018. godinu

Novi uspjesi natjecatelja Športskog plesnog kluba Top dance

Učenici iz Gundinaca i Sikirevaca družili se uz knjige (nelektirne!)