Jezero Petnja poribljeno s tri tone šarana i amura

Jezero Petnja nadomak Slavonskom Broda predstavlja jedno od najvećih i najljepših lokacija za ribolovce na našem području.

Autor: Brodportal | Datum objave: 29.02.2020


 Bogatstvo flore i faune koje krasi ovo jezero pravi je mamac za ljubitelje pecanja i uživanja u prirodi. Upravo da bi ribiči i u buduće mogli uživati u ribolovu, članovi Športskog-ribolovnog saveza Brodsko-posavske županije, danas su izvršili akciju poribljavanja jezera s 3 tone šarana i amura.

Nakon što je jezero Petnja bilo u potpunosti bez vode, život se u jedno od najljepših jezera na području naše županije, vraća. Trenutni vodostaj koji je oko 3 metra na ovom jezeru veličine 25 hekatara, omogućio je poribljavanje. Riječ je u potpunosti zdravoj ribi koja će biti u mogućnosti popraviti njihovo brojno stanje na ovoj ribičkoj lokaciji. Zbog lošeg vodostaja koje je bilo u Petnji, trenutno poribljavanje radi se za 2019. godinu. 

Akciju poribljavanja obavili su članovi Športskog-ribolovnog saveza Brodsko-posavske županije koji su i nositelji gospodarenja svim ribolovnim vodama na našem području. A unazad nekoliko dana imali su više akcija na Petnji.

Za jezero Petnja mnogi ističu da je ribolovni i prirodni dragulj, a da bi flora i fauna ostali netaknuti članovi Športsko-ribolovnog saveza koriste posebnu metodu ribolova.

Zbog niskog vodostaja ribolov je u Petnji do daljnjeg zabranje, a on bi mogao biti moguć tek kad se vodostaj podigne na 8 metara. A u koliko vodostaj dozvoli, najavljuju se i nove akcije poribljavanja.

 

Zadnje vijesti

U Požegi započelo dragovoljno vojno osposobljavanje 29. naraštaja ročnika

24 nove pozitivne osobe u Brodsko-posavskoj županiji

I dalje mali broj posvojenja u odnosu na broj djece bez odgovarajuće skrbi

NAJČITANIJE DANAS

Nagrada Ambasador elektroničke glazbe

Među nominiranima su dva DJ-a i jedno glazbeno izdanje iz Slavonskog Broda

FOTO GALERIJA

Najveća općina u Brodsko posavskoj županiji obilježava svoj dan

Radio92fm i Društvo multiple skleroze dobili vrijednu donaciju Zaklade Novo sutra

Jutro zimske idile u Slavonskom Brodu

Napreduju radovi na izgradnji novog objekta "Kuće sretnih ciglica“

S radom počeo dislocirani centar "Kuće sretnih ciglica" u Novoj Gradiški