Jezero Petnja poribljeno s tri tone šarana i amura

Jezero Petnja nadomak Slavonskom Broda predstavlja jedno od najvećih i najljepših lokacija za ribolovce na našem području.

Autor: Brodportal | Datum objave: 29.02.2020
 Bogatstvo flore i faune koje krasi ovo jezero pravi je mamac za ljubitelje pecanja i uživanja u prirodi. Upravo da bi ribiči i u buduće mogli uživati u ribolovu, članovi Športskog-ribolovnog saveza Brodsko-posavske županije, danas su izvršili akciju poribljavanja jezera s 3 tone šarana i amura.

Nakon što je jezero Petnja bilo u potpunosti bez vode, život se u jedno od najljepših jezera na području naše županije, vraća. Trenutni vodostaj koji je oko 3 metra na ovom jezeru veličine 25 hekatara, omogućio je poribljavanje. Riječ je u potpunosti zdravoj ribi koja će biti u mogućnosti popraviti njihovo brojno stanje na ovoj ribičkoj lokaciji. Zbog lošeg vodostaja koje je bilo u Petnji, trenutno poribljavanje radi se za 2019. godinu. 

Akciju poribljavanja obavili su članovi Športskog-ribolovnog saveza Brodsko-posavske županije koji su i nositelji gospodarenja svim ribolovnim vodama na našem području. A unazad nekoliko dana imali su više akcija na Petnji.

Za jezero Petnja mnogi ističu da je ribolovni i prirodni dragulj, a da bi flora i fauna ostali netaknuti članovi Športsko-ribolovnog saveza koriste posebnu metodu ribolova.

Zbog niskog vodostaja ribolov je u Petnji do daljnjeg zabranje, a on bi mogao biti moguć tek kad se vodostaj podigne na 8 metara. A u koliko vodostaj dozvoli, najavljuju se i nove akcije poribljavanja.

 

Zadnje vijesti

Na ulazu u Polikliniku brodske Opće bolnice temperaturu vam mjeri nova termovizijska kamera

STK "Sibinj" stabilni član Druge lige

Započeo novi veliki projekt HCK koji je namijenjen novonezaposlenim osobama

VIJESTI

VRIJEDNA DONACIJA ROTARY KLUBA BRODSKOJ BOLNICI

Na ulazu u Polikliniku brodske Opće bolnice temperaturu vam mjeri nova termovizijska kamera

FOTO GALERIJA

Veliki sportski dan u Slavonskom Brodu održao se u nedjelju na ŠRC Klasije

Uz Dan državnosti položeni vijenci na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu

Ostvarena do sada najveća projektna suradnja u hrvatskom turizmu

Potpisan ugovor o izgradnji i rekonstrukciji novog Autobusnog kolodvora u Slavonskom Brodu

Predstavljena fotomonografija o 810 godina Zlatne doline