Jeste li legalizirali svoju građevinu?

Hrvati su, čini se, ozbiljno shvatili da bespravno izgrađene objekte moraju što prije legalizirati. Govore to i podaci Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja. Do 31. siječnja zaprimljeno je 86 743 zahtjeva za izdavanje rješenja o izvedenom stanju. Najviše ih je pristiglo s područja grada Zagreba. Slijedi Zadarska županija gdje je očito problem nelegaliziranih objekata značajan.

Autor: BrodPortal | Datum objave: 23.02.2013


Za neke građevine već je odzvonilo. Riječ je o onima koje su otprije  imale rješenje građevinske inspekcije o uklanjanju. Njihov je zadnji rok za predaju papira bio 31. prosinca 2012. godine. Građevinska inspekcija na popisu ima 32 617 zgrada za koje je izdano rješenje o uklanjanju. Za njih čak 10.752 do isteka zakonskog roka nije predan nikakav zahtjev.

Na području Brodsko-posavske županije na popisu je bilo 680 objekata s nalogom o uklanjanju. Do 31. prosinca zahtjev je stigao za njih 513.

Građevinska inspekcija zato će pročešljati sve podatke prije samog rušenja. Uklanjanje objekata na Viru, prema informacijama iz ministarstva privode se kraju. Inspekcija s bagerima zatim seli u Istarsku te Primorsko-goransku županiju. Nakon toga i u Grad Zagreb.

Stoga i dalje nema najava kada bi se uklanjanje započelo na području Brodsko-posavske županije. U 2012. godini uklonjeno je ukupno 466 građevina. Sami vlasnici obavili su najveći dio posla jer su sami srušili 421 objekt, dok su izvođači Ministarstva uklonili 45 objekata.

Pratite Brodportal i najnovije vijesti na Facebooku Twitteru

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Prošli tjedan 374 prometna prekršaja, 17 prometnih prekršaja s 3 ozlijeđene osobe

4 nove pozitivne osobe u Brodsko-posavskoj županiji, dvije preminule osobe od Covid-19

Unatoč ograničenjima u radu, goste posluživali unutar ugostiteljskog objekta

FOTO GALERIJA

Obilježena 29. obljetnica osnutka 101. bosansko - brodske brigade HVO-a

Slavonski Brod priključio se nacionalnoj kampanji „Zasadi stablo, ne budi panj“

Premijer Plenković posjetio novu zgradu pedijatrije Doma zdravlja

Završeni radovi na parkiralištu u Strossmayerovoj ulici

Završeni 18. Dani plesa u čast Mije Čorak Slavenske