Jeste li legalizirali svoju građevinu?

Hrvati su, čini se, ozbiljno shvatili da bespravno izgrađene objekte moraju što prije legalizirati. Govore to i podaci Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja. Do 31. siječnja zaprimljeno je 86 743 zahtjeva za izdavanje rješenja o izvedenom stanju. Najviše ih je pristiglo s područja grada Zagreba. Slijedi Zadarska županija gdje je očito problem nelegaliziranih objekata značajan.

Autor: BrodPortal | Datum objave: 23.02.2013


Za neke građevine već je odzvonilo. Riječ je o onima koje su otprije  imale rješenje građevinske inspekcije o uklanjanju. Njihov je zadnji rok za predaju papira bio 31. prosinca 2012. godine. Građevinska inspekcija na popisu ima 32 617 zgrada za koje je izdano rješenje o uklanjanju. Za njih čak 10.752 do isteka zakonskog roka nije predan nikakav zahtjev.

Na području Brodsko-posavske županije na popisu je bilo 680 objekata s nalogom o uklanjanju. Do 31. prosinca zahtjev je stigao za njih 513.

Građevinska inspekcija zato će pročešljati sve podatke prije samog rušenja. Uklanjanje objekata na Viru, prema informacijama iz ministarstva privode se kraju. Inspekcija s bagerima zatim seli u Istarsku te Primorsko-goransku županiju. Nakon toga i u Grad Zagreb.

Stoga i dalje nema najava kada bi se uklanjanje započelo na području Brodsko-posavske županije. U 2012. godini uklonjeno je ukupno 466 građevina. Sami vlasnici obavili su najveći dio posla jer su sami srušili 421 objekt, dok su izvođači Ministarstva uklonili 45 objekata.

Pratite Brodportal i najnovije vijesti na Facebooku Twitteru

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

353 komada oružja, 15 tisuća komada streljiva i 10,7 kg eksploziva predano u 2021.

Upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,86 promila

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

FOTO GALERIJA

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Jedinstveni koncert hrvatskog ansambla LADO i ansambla 'Stanisława Hadyne ŚLĄSK' iz Poljske

Društvo multiple skleroze kreativno i osviješteno ususret Božiću

Održan koncert Velikog mještovitog župnog zbora i Brass quinteta iz Požege

Kratka povijest Slavonskog Broda: od prapovijesnog doba preko Marsonije do Broda i Domovinskog rata