Jerko Zovak postao inkvizitor i kolegu nazvao 'ubojicom'

Brodska novinarska inkvizicija danas je nažalost otišla korak dalje pa je Jerko Zovak, koji očigledno ukazuje na žalosnu činjenicu da ne postoje novinarski niti etički standardi na web portalima (ili gubitak koncesije), otvorio neviđenu huškačku rubriku "Medijsko smeće" i uzeo si pravo da pred velikim brojem čitatelja vrši inkviziciju i javno linča ostale brodske novinare koji bi zbog ovakvih tekstova mogli biti verbalno ili fizički napadani.

Autor: Ratko Martinović | Datum objave: 14.05.2013
Lukić 'pizdun', a Zovak 'genijalac'

Tako je i dalje na tapeti Veljko Lukić i njegov portal SB Periskop, a ovaj puta je u priču ubačen i Krešimir Galić s E-Broda koji je ni kriv ni dužan putem vlastite fotografije postao dio ovog sramotnog kolopleta. Zovak, kojeg ulica poznaje po Slavoniji DI i odnosu s Ankicom Majetić, tako se upustio u igru moralne vertikale i 'kadije i sudije' - što je iznimno opasan i sklizak teren. Nećemo vjerovati u povezanost gradonačelnika i vlasnika-novinara-kolumnista SB Plusa, kao niti 'otvoreno drukanje' ili priču o famoznom 'zemljištu prema Poloju i desecima milijuna eura u igri' unatoč pričama s ulice, nego ćemo se držati činjenica.

Veljka Lukića nazvao je 'pizdunom', 'pokvarenjakom' i 'mlakonjom', a njegovo novinarstvo 'procvalim', 'podmuklim' i 'medijskim smećem' što je APSOLUTNO NEDOPUSTIVO, kao i činjenica da vlasnik medija isti koristi za SVOJE OSOBNE OBRAČUNE što je frapantno kršenje novinarske etike. Još se pri tome koristi subverzivnim (da, i mi kvazinovinari znamo te 'fancy' riječi) igricama, a pri tome spominje i tehniku medijske manipulacije zvanu 'Ad Hominem', koju spominje dr. Cynthia Boaz, kao i moja malenkost. Zašto je to bitno? Pročitajte definiciju koju sam naveo u knjizi koju pišem.

Vrlo plitak spin

'Ad Hominem ('argumentum ad hominem' pokušaj je negiranja istinitosti neke tvrdnje ukazivanjem na negativne karakteristike ili vjerovanja osobe koja je iznijela tu tvrdnju kao takvu, primjer: 'David Icke vjeruje u gmazove, ne čitajte njegove tvrdnje o geopolitičkoj manipulaciji') je također uspješan manipulacijski način, sve češće usmjeren protiv čitavih grupacija ljudi - hipija, liberala, domoljuba... Ovi načini argumentacije nisu demokratski, a ne dopuštaju niti debatu. Ovakve tehnike se primjenjuju kada je voditelj emisije u nezgodnoj poziciji'.

TKO PROVODI AD HOMINEM U OVOM SLUČAJU? Odluku ću prepustiti vama, dragi čitatelji.  Zato pozivam i sve čitatelje na komentar ovog Zovakovog i Lukićevog okršaja, čisto da vidimo kako djeluje 'Vox Populi'.

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Pismo nadbiskupa Hranića o slavlju Velikoga tjedna i vazmenog trodnevlja

Virtualna akcija #GrančicaMira Mladeži HDZ-a Brodsko-posavske županije

Dvije novooboljele osobe od bolesti Covid-19, još jedan zdravstveni djelatnik pozitivan

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji