Jelena Ivezić u Oriovcu čeka vijesti o nastavku košarkaškog prvenstva u Švedskoj

Jelena Ivezić iz Oriovca najuspješnija je košarkašica u Brodsko – posavskoj županiji u zadnjih 30 godina.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 04.05.2020
 Ako uzmemo u obzir i bivšu državu tu je sa svojim uspjesima ispred Kornelija Kvesić te se njih dvije ubrajaju u najbolje košarkašice u povijesti koje je Brodsko – posavska županija imala. Trenutno ova Oriovčanka koja je na zalasku svoje igračke karijere igra svoju drugu sezonu u Švedskoj, dok je ranije igrala za klubove u: Španjolskoj, Italiji, Turskoj i Mađarskoj. Jelena Ivezić je jedna od najtrofejnijih hrvatskih igračica koja je višestruka državna prvakinja i osvajačica kupa. Bila je i kapetanica Hrvatske reprezentacije s kojom je 2012. godine nastupila na Olimpijskim igrama u Londonu.

Svoju profesionalnu karijeru počela je 2000 godine u zagrebačkoj Croatiji, dok je prije toga bila u ŽKK Brod. U Hrvatskoj je još igrala za Novi Zagreb, Gospić i Požegu iz koje se prije nepune dvije godine uputila na sami sjever Švedske u grad Umeu.

Tako je Jelena Ivezić hladni sjever Švedske neočekivano zbog svjetske pandemije koronavirusa zamijenila sa sunčanim Oriovcem. Sport je zbog ove situacije sada na čekanju i pitanje je kada će se sve vratiti u normalu, ali očito je da će ova stanka i sve što se događa ostaviti posljedice prije svega na klubove i njihove budžete.

Jelena Ivezić polako razmišlja o prestanku aktivnog igranja te će joj vjerojatno švedska Umea biti posljednji klub u karijeri. Kako se želi više posvetiti poljoprivredi i vlastitom OPG-u ima mjesta i za košarku. Naime, ambicija joj je nakon završetka igračke karijere u Oriovcu trenirati mlade košarkašice.

Za Hrvatsku reprezentaciju nastupila je na 4 Europska prvenstva od kojih je najbolji plasman bilo 5. mjesto u Poljskoj 2011. godine. Ima i dvije medalje s Mediteranskih igara i to srebro 2005. u španjolskoj Almeriji i 4 godine kasnije broncu iz talijanske Pescare. Ovog ožujka Jelena Ivezić napunila je 36. godina te ima u planu odigrati još jednu profesionalnu sezonu nakon koje se želi oprostiti s bogatom i uspješnom igračkom karijerom.

Zadnje vijesti

Junak s 2:0 pobijedio Marsoniju

Marsonia i Junak spremni za današnji susret

Stožer donio nove mjere: Od ponedjeljka bez maske ne možete u trgovinu, u posjet pacijentima...

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Francuz Romain biciklom iz Marseillea preko Slavonskog Broda do Japana

FOTO GALERIJA

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Na domaćem terenu Olimpiku sva tri naslova prvaka Hrvatske

Budite dio "Mreže suradnje"

Pavić: EU fondovi i na ovaj način jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj

Potpisan Sporazum o dogradnji i rekonstrukciji Muzeja Brodskog Posavlja