Jedan novooboljeli na području županije, trenutno u karantenskom objektu 8 osoba

Tijekom posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije potvrđen je pozitivan nalaz na novi koronavirus COVID-19 za 1 novu osobu.

Autor: Brodportal | Datum objave: 06.04.2020
Jedan novooboljeli na području županije, trenutno u karantenskom objektu 8 osoba
 U Brodsko-posavskoj županiji je do sada zabilježeno 14 pozitivnih slučajeva od čega je jedna osoba ranije preminula. U karantenskom objektu do sada je bilo ukupno smješteno 17 osoba u samoizolaciju od čega je 9 osoba napustilo karantenski objekt po isteku 14 dana samoizolacije tako da se trenutno u karantenskom objektu nalazi 8 osoba.

Danas je na snagu stupio novi sustav e-propusnica u skladu s „Odlukom o izmjeni i dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH“.  Od danas se mjesto prebivališta može napustiti jedino s validnom e-propusnicom, ali sukladno Uputi Ravnateljstvu policije koju je izdao nacionalni Stožer CZ, danas do 24,00 sata policija će tolerirati i stare važeće propusnice. Nakon ponoći napuštanje mjesta prebivališta bit će moguće isključivo s e-propusnicama. 

Tijekom vikenda Stožer CZ RH izdao je više Uputa Ravnateljstvu policije o situacijama u kojima građani nisu dužni imati e-propusnice. E-propusnice nije dužno imati medicinsko osoblje odnosno članovi Hrvatske liječničke komore, Hrvatske komore medicinskih sestara, Hrvatske ljekarničke komore, Hrvatske komore dentalne medicine, Hrvatske komore medicinskih biokemičara, Hrvatske komore primalja, Hrvatske komore fizioterapeuta te Hrvatske komore zdravstvenih djelatnika (za djelatnosti sanitarnog inženjerstva, medicinsko-laboratorijsku djelatnost, zdravstvenu radiološko-tehnološku djelatnost i djelatnost radne terapije). U svim navedenim grupacijama medicinskog osoblja umjesto propusnice potrebno je imati liječničku ili člansku iskaznicu navedenih komora. 

Također, e-propusnice ne moraju imati niti prijevoznici (špediteri) dok obavljaju prijevozničku djelatnost, a prilikom koje kod sebe moraju imati valjani CMR dokument, teretni list, otpremnicu ili drugi dokumenta iz kojeg je jasno vidljivo da obavljaju prijevoz u tuzemnom i međunarodnom transportu. 

Također, e-propusnice nisu potrebne niti pripadnicima žurnih službi (vatrogasci, Crveni križ, HGSS) koji sudjeluju u sprječavanju širenja bolesti COVID-19 kad su na dužnosti i u službenim odorama. Uputama nacionalnog Stožera CZ ovlašteni su lokalni stožeri CZ za izdavanje propusnica za radnike koji rade temeljem ugovora o djelu ili za studente koji rade putem Student servisa (za takve radnike je poslodavac dužan zatražiti propusnice).     

 

Zadnje vijesti

Vozio unatoč izrečenoj zaštitnoj mjeri zabrane upravljanja motornim vozilom

U Štamparevoj teško ozlijeđen 86-godišnji biciklist

Direktor brodske tvrtke skupo platio kupovinu zaštitnih maski koje nije dobio

FOTO GALERIJA

Veliki sportski dan u Slavonskom Brodu održao se u nedjelju na ŠRC Klasije

Uz Dan državnosti položeni vijenci na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu

Ostvarena do sada najveća projektna suradnja u hrvatskom turizmu

Potpisan ugovor o izgradnji i rekonstrukciji novog Autobusnog kolodvora u Slavonskom Brodu

Predstavljena fotomonografija o 810 godina Zlatne doline