Je li nevjera muškoga roda?

Dobrodošao u klub! Rekla je Severina u jednom svom „svevremenom“ hitu, nakon što je na vlastitoj koži davno prije Beyonce osjetila nevjeru muškarca. Mislila je tada Sevka, nimalo ironično i zapravo iznenađujuće duboko, kako je samo jedan trenutak potreban da se nađeš u brojnom klubu prevarenih i jednako brojnom klubu ljubavnih prevaranata.

Autor: Ivana Šimac | Datum objave: 16.05.2016


 U  vezi se najviše bojim nevjere. Hebeš besparicu, hebeš Zašto? Zato jer su izgledi za biti žrtvom jedne, ili još gore učesnikom iste, ravne vjerojatnosti plaćanja poreza. Pretjerujem, reći će mnogi, dok u isto vrijeme u ovome trenutku mogu nabrojati barem tri imena bliska sebi koja su ove stvari o kojima sada pišem osjetili jednako duboko kao i Severina. Dobro ne baš toliko duboko, ipak je samo jedna Seve. ;)  

Danas Marija s posla, sutra ja, prekosutra ti. Svi smo izgledni upasti u mrežu jednokratne strasti i bezobrazluka koji nam nudi tako bliska nevjera.  Toliko smo ju usvojili da se kao predmet studija postavlja pitanje „Jesmo li uopće monogamna bića?“. Ako je suditi prema odnedavno uplakanoj i šizofreničnoj Beyonce ne samo da smo monogamni, nego svi oni koji nisu bit će na svakom od njezinih sljedećih albuma, javno prozvani. Wod' ap bičes!?!?  Ako je suditi prema Jay Z-u koji je umakao i špricao po tko zna kojim sve hotelskim sobama, nismo monogamni i ne možemo biti. Kada bi odgovor ove studije zaista dokazao kako nismo monogamni u svojoj srži, suštini, egu i idu, udarilo bi to neke nove temelje našemu društvu. Da se odmah razumijemo, ne pričam o nevjeri a la šeik stajl, gdje 60 žena hoda po kući jednoga „frajera“, a on se podaje svakoj pomalo. Ovdje pričamo i o tome kako ne smijemo zaboraviti da žene, majke, kraljice vole ponekada podati pomalo sa strane i postrance. Nevjera je ipak ženskoga roda. Ne treba vam biti neugodno, nitko TO ne zna osim mene, časna pionirska! Svi misle kako smo sve divne i krasne, osim Puljića, on je očito imao posla isključivo sa štracama.

Vjerujem kako postoji barem deset različitih tipova preljubnika. Muškoga i ženskoga roda.

  • Onih koji varaju jer mogu (često kriv i drugi partner)
  • Onih koji varaju jer žele (često se... nikada ne mijenjaju)
  • Onih koji varaju jer su idioti (često su brojni)
  • Onih koji varaju jer su i sami prevareni (često su u fazi poricanja)
  • Onih koji varaju jer moraju (iznimne situacije, računa se samo pitanje života i smrti)
  • Onih koji varaju jer im se pružila prilika (često se radi o „jednom u životu“ prilici)
  • Onih koji varaju kako bi poboljšali vezu/brak (često se radi o psihički nestabilnim personama, a ideju su dobili od Grudena za sto eura po satu)
  • Onih koji varaju jer se tako osjećaju bolje (pogledati opis pod točkom sedam)
  • Onih koji varaju jer im partner više ne daje (često morate dati pikice, nemojte da se Žuži okreće u grobu)
  • Onih koji nemaju razloga za prevaru, ali eto omaklo im se ko' Aci Lukasu (često su isti idioti ko' i oni iz točke tri)

Jesam vam rekla, barem deset, a gdje je još prevara zbog alkohola, prijevara zbog prijevoza doma iz grada (pogotovo od prosinca do travnja zbog temeperatura vani)? Ne zaboravimo prijevaru jer sam otišla baki na selo, a naša veza ne vrijedi na selu, samo na gradskom asfaltu....Ima toga. Ali činjenica uvijek ostaje, nisi prevario zbog alkohola, pio si alkohol da bi mogao ostvariti prevaru koji si vjerojatno u svojoj glavi već zacrtao. Što znači da si zgriješio i prije nego si seksa okusio. Što nadalje znači da prevara često dolazi s predumišljajem. Ufff, mnogo komplikovano, ali nimalo s namjerom da prijavaru kao takvu uzdignem na više ili spustim na niže grane društenih normi.

Zbog svega toga je se bojim. Odlučila sam da želim javno obznanti svom budućem (ako ga ikada bude, a veli Baba da se moli i da će ga Bog poslati) ljubavnom partneru – ne želim nikada saznati ako me prevariš. Oprostite što se obraćam zasada nepostojećoj osobi (ako i postoji nadam se da je dovoljno pametan da ne čita moje kolumne tako da ću ovo vjerojatno morati ponoviti uživo). Ne vidim jednostavno logiku u priznavanju nevjere, ako je ista već počinjena. Vidim logike u prestajanju ponavljanja „zlodjela“, vidim čak i logike u razgovoru s prijateljima i traženju savjeta, ali ne vidim logiku u namjernom narušavanju odnosa. Posebice ako je u isti odnos uloženo dosta truda, vremena i volje. Zaista se svakome može dogoditi, iako priznajte sami sebi da nismo životinje i da ne moramo baš naskakati na sve što naiđe ili na prvu/prvoga koji nam se nađe u Big Brother kući samo zato jer nas je zasvrbilo ili u slučaju muškaraca samo zato jer su jajca malo poplavila. Dajte najte, seks je precjenjen. Ako ćete već varati, varajte svjesno i gospodski, na način da vam svijet i svemir gotovo povjeruju kako ste ponosni na taj svoj jednokratni izlet. Ukoliko se radi o stalnom partneru za preljub, onda ste samo govno od čovjeka, jer čini mi se kako formula „jedan za ljubav, jedan za seks“, samo znači kako ne znate uživati ni u jednom od toga.

Zanimljivo kako se sve vrti oko seksa. I para. Para i seksa. Pitam se onda kako neće biti toliko nevjere. Seks je posvuda i gotovo je prešao  granice precjenjenosti  te  postao presedan sam po sebi. Seksaju se političari s pripravnicama, seksaju se doktori s medicinskim sestrama, seksaju se profesori sa studenticama. Seksaju se i studentice s profesorima da me ne bi krivo shvatile B.a.B.e., samo jesmo li malo u svom tom džumbusu zaboravili što znači uživati, ne samo utažiti potrebu? Brza prehrana, brza kola, brzi seks...Zaključak; iako je i Kennedy ljubovao s Marilyn dok je Jackie radila tko zna što i tko zna s kime, iako je to bilo u vrijeme kada bih ja za ovakvu kolumnu vjerojatno dobila zabranu pisanja, iako je i Isus davno bacio oko na Magdalenu Štracansku, čitava ta fama oko seksa i preljuba je jednostavno izgubila na kvaliteti jer smo i mi kao proizvod Boga ili neke druge sile koja nas je stvorila izgubili na kvaliteti. Čak ni u seksu ne znamo više uživati, a evolucijski smo postigli da nas napaljuje seks koji je zabranjen. ŽasU. Možda i ne. Vjerojatno kako za koga.

Zadnje vijesti

Vanesa brončana na Europskom prvenstvu

Udruga Marsonia Zagreb okuplja sve zagrebačke Brođane na jednome mjestu

48 novooboljelih osoba od Covid-19 u proteklih 24 sata

FOTO GALERIJA

Obilježena 30. obljetnica pogibije pripadnika 105. bjelovarske brigade

Proslavljena svetkovina Velike Gospe u Brodskom Vinogorju

Što je uzrok pomora ribe u kanalima Tvrđave Brod?

Na 14. Kukuruzijadi u Gornjima Andrijevcima podijeljeno više od 700 kuhanih kukuruza

Odana počast za sve poginule i pale branitelje