Jagodić obranio naslov prvaka Hrvatske

Slavonskobrodski Moto klub Big bike racing ovih dana obilježit će prvu godinu svog postojanja.

Autor: Brodportal | Datum objave: 30.09.2020


 Klub za sada ima 3 vozača koja se natječu u Prvenstvima Hrvatske za cestovne motocikle i oldtimere. Nedavno su na požeškoj stazi Glavica održane posljednje utrke u sezoni u kojima su Brođani došli do jednog pojedinačnog naslova te imaju jedno drugo i treće mjesto.

Ova završena sezona izuzetno je uspješna za Moto klub Big bike racing iz razloga što su sva 3 njihova vozača u ukupnom plasmanu završila na prve 3 pozicije. Najbolji rezultat zabilježio je Nenad Jagodić koji je u svojoj Klasi 5 za motocikle do 750 ccm u klasi oldtimer obranio naslov od prošle godine. Njegov motocikl Honda CB 750 proizveden je 1972. godine te je ove sezone imao 2 modela, jedan za kružne piste poput Grobnika i Glavice, dok je drugi složen za gradske staze. Jagodić je vozio 8 utrka te je imao 5 pobjeda, jedno drugo i 2 treća mjesta.

Uz Nenada Jagodića u klasi 10 open za oldtimere koji su do 1.200 ccm te su proizvedeni do 1987. godine vozio je Giovanni Šukurma. On je sa svojim Suzukijem GSXR 1.100 u ukupnom plasmanu osvojio 2. mjesto iza nedodirljivog Salopeka koji je već 9 godina uzastopni prvak u ovoj klasi. Šukurma je također imao 8 utrka te ima 6 drugih mjesta i jedno treće i u ovoj klasi je izvukao maksimum. Rezultati Jagodića i Šukurme bodovali su se u ukupnom plasmanu timova za oldtimere te su Brođani osvojili 3. mjesto.

Jedini iz Big bike racinga koji je vozio Prvenstvo Hrvatske je Davor Marinčić koji je iz svoje Honde CBR 600 RR izvukao više nego što taj motocikl objektivno može. On je u klasi 600 super sport u kojoj je vrlo jaka konkurencija u ukupnom plasmanu osvojio vrlo dobro 3. mjesto. Vozilo se 9 utrka, dok su Marinčiću 2 druga mjesta u Požegi bila dovoljno za plasman na 3. poziciju u Prvenstvu Hrvatske za cestovne motocikle.

Nakon završene ove sezone polako se već pravi plan za narednu u kojoj će se Nenad Jagodić pokušati domoći i trećeg uzastopnog naslova u svojoj klasi oldtimera za što će od strane saveza dobiti „Zlatnu kacigu“.

U klasi 10 oldtimera Giovanni Šukurma pokušat će u novoj sezoni obraniti 2. mjesto jer je Salopek u ovoj kategoriji dominantan, dok istu ambiciju ima i Davor Marinčić. 

Sasvim je sigurno da će Moto klub Big Bike racing u slijedećoj sezoni imati još više svojih vozača, a među njima će svakako biti i najmlađi među njima Matej Jagodić.

Moto klub Big bike racing ove godine je htio oko Stadiona uza Savu te dvorane Vijuš i gradskih bazena održati gradsku kružnu utrku koja je odgođena zbog korona virusa. Ta utrka je u planu za 2021. godinu samo se još traži datum te je prijedlog početak lipnja ili kraj kolovoza.

Zadnje vijesti

Konstituiran Senat Sveučilišta u Slavonskom Brodu

Bartolovci: proslavljena svetkovina svetog Pape Ivana Pavla II

Vozač (70) automobilom sletio u kanal

FOTO GALERIJA

U Slavonskom Brodu kampanja “Kad sigurno voziš, sigurno stižeš“

Dani Erasmusa obilježeni u Ekonomsko-birotehničkoj školi

I Brođani na biskupskom ređenju grkokatoličkog biskupa mons. Milana Stipića

Najsretnije osiguranike Euroherc i Adriatic razveselili najnovijim Golfovima i novčanim nagradama!

Još jedna generacija uspješno završila tečaj ronjenja