Jagodar na sastanku o izmjenama Zakona o savjetima mladih

Održan sastanak s predstavnicima savjeta mladih na temu izmjena i dopuna Zakona o savjetima mladih

Autor: Brodportal | Datum objave: 25.04.2019
Jagodar na sastanku o izmjenama Zakona o savjetima mladih


 Izmjene i dopune  Zakona o savjetima mladih i drugim mogućnostima kojima se županijski savjeti mogu baviti bili su glavna tema sastanka održanog u srijedu 24. travnja u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku  s predsjednicom Savjeta za mlade Vlade Republike Hrvatske Tanjom Herceg. 

U ime Ministarstva sastanku su nazočili  i pomoćnik ministrice za demografiju Ivica Bošnjak, voditeljica Odjela Ivana Furlić, koordinator radne skupine za podršku savjetima mladih u sklopu Savjeta za mlade Vlade RH Matija Kikelj i Valentina Cesarvoditeljica Službe.

U ime Brodsko-posavske županije, odnosno županijskog Savjeta mladih, sastanku je nazočio predsjednik Josip Jagodar kao i predstavnici iz drugih županija: predsjednik županijskog savjeta mladih Požeško-slavonske županije Dario Ivković, predstavnik županijskog savjeta mladih Vukovarsko-srijemske županije Slavko Grgić, potpredsjednica županijskog savjeta mladih Osječko-baranjske županije Ines Resler i predstavnik županijskog savjeta mladih Virovitičko-podravske županije Leo Fel.

Između ostalog,  na sastanku je dogovoreno da će se županijski savjeti aktivnije uključiti u rad podskupine za suradnju sa savjetima mladih  te u  kreiranje novih politika za mlade.  Također, dobrim je ocijenjena činjenica da mladi ljudi danas imaju priliku angažirano raspravljati o svim temama, od onih lokalnih, preko politika u pojedinim resorima, do zakonskih prijedloga i proračunskih politika. 

Podsjetimo da Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku kao nadležno ministarstvo potiče mlade kroz Savjet za mlade i udruge na što bolji i kvalitetniji rad te prati stanje u području rada savjeta mladih godišnjim prikupljanjem podataka od jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave i  provodi nadzor nad radom savjeta koji obuhvaća redovno godišnje praćenje broja osnovanih i aktivnih savjeta mladih. Stoga je na sastanku još jednom naglašena važnost Zakona o savjetima mladih  koji je pružio okvir za sudjelovanje mladih u odlučivanju o upravljanju javnim poslovima od interesa i značaja za mlade, aktivno uključivanje mladih u javni život te informiranje i savjetovanje mladih u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Zadnje vijesti

Održan 1. Ljetni dječji nogometni "Legen kup 2019"

Azil "Sretna šapica" udovoljava uvjetima propisanim za sklonište za životinje

I dalje se možete prijaviti za bespovratne potpore Brodsko-posavske županije za poduzetnike

FOTO GALERIJA

Tea Pavičić spremna za izbor za Miss Hrvatske

Radovi na izgradnji Kuće tambure teku prema planu

Pobjednik 2. sibinjske Čobanijade je Stjepan Bertović

Blagdan Velike Gospe u znaku proslave 25 godina osnutka župe Uznesenja Marijina

Započeli radovi na rekonstrukciji Zagrebačke ulice u Brodskom Varošu