Jagodar na sastanku o izmjenama Zakona o savjetima mladih

Održan sastanak s predstavnicima savjeta mladih na temu izmjena i dopuna Zakona o savjetima mladih

Autor: Brodportal | Datum objave: 25.04.2019
Jagodar na sastanku o izmjenama Zakona o savjetima mladih
 Izmjene i dopune  Zakona o savjetima mladih i drugim mogućnostima kojima se županijski savjeti mogu baviti bili su glavna tema sastanka održanog u srijedu 24. travnja u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku  s predsjednicom Savjeta za mlade Vlade Republike Hrvatske Tanjom Herceg. 

U ime Ministarstva sastanku su nazočili  i pomoćnik ministrice za demografiju Ivica Bošnjak, voditeljica Odjela Ivana Furlić, koordinator radne skupine za podršku savjetima mladih u sklopu Savjeta za mlade Vlade RH Matija Kikelj i Valentina Cesarvoditeljica Službe.

U ime Brodsko-posavske županije, odnosno županijskog Savjeta mladih, sastanku je nazočio predsjednik Josip Jagodar kao i predstavnici iz drugih županija: predsjednik županijskog savjeta mladih Požeško-slavonske županije Dario Ivković, predstavnik županijskog savjeta mladih Vukovarsko-srijemske županije Slavko Grgić, potpredsjednica županijskog savjeta mladih Osječko-baranjske županije Ines Resler i predstavnik županijskog savjeta mladih Virovitičko-podravske županije Leo Fel.

Između ostalog,  na sastanku je dogovoreno da će se županijski savjeti aktivnije uključiti u rad podskupine za suradnju sa savjetima mladih  te u  kreiranje novih politika za mlade.  Također, dobrim je ocijenjena činjenica da mladi ljudi danas imaju priliku angažirano raspravljati o svim temama, od onih lokalnih, preko politika u pojedinim resorima, do zakonskih prijedloga i proračunskih politika. 

Podsjetimo da Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku kao nadležno ministarstvo potiče mlade kroz Savjet za mlade i udruge na što bolji i kvalitetniji rad te prati stanje u području rada savjeta mladih godišnjim prikupljanjem podataka od jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave i  provodi nadzor nad radom savjeta koji obuhvaća redovno godišnje praćenje broja osnovanih i aktivnih savjeta mladih. Stoga je na sastanku još jednom naglašena važnost Zakona o savjetima mladih  koji je pružio okvir za sudjelovanje mladih u odlučivanju o upravljanju javnim poslovima od interesa i značaja za mlade, aktivno uključivanje mladih u javni život te informiranje i savjetovanje mladih u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Zadnje vijesti

Brođani u akciji pomoći Udruzi "Veselo dvorište"

U Lužanima čuvaju stari običaj čijanja perja

Četrnaesti Vinobus Radio Slavonije posjetio vinorodne krajeve brodskog Posavlja i Požeštine

NAJČITANIJE DANAS

Tradicionalna manifestacija

Četrnaesti Vinobus Radio Slavonije posjetio vinorodne krajeve brodskog Posavlja i Požeštine

FOTO GALERIJA

U Lužanima čuvaju stari običaj čijanja perja

Premijer Plenković u Đuri Đakoviću: Imamo povjerenja u novu upravu

Trenkovci domaćini Seminara međimurskih plesova

Potpisani ugovori za čak 79 stipendija studenata Veleučilišta u Slavonskom Brodu

Vučković i Šarčević predstavljaju Brodsko-posavsku županiju u Berlinu