Izvrsni učenici nagrađeni na Rotary balu

U vrijeme kada se Hrvatska suočava sa velikim odljevom mladih stručnjaka u druge Europske zemlje u potrazi sa sigurnijom egzistencijom, neke društvene organizacije trude se svojim radom pomoći mladima u realizaciji svojih životnih i profesionalnih ciljeva.

Autor: Brodportal | Datum objave: 03.03.2019
Izvrsni učenici nagrađeni na Rotary balu


 Jednu takvu pozitivnu priču već godinama u Slavonskom Brodu provode članovi Rotary kluba koji u svojoj akciji naziva "Izvrnost je in", nastoje potaknuti mlade uspješne učenike na daljnje napredovanje u obrazovanju, a sve s ciljem kako bi i oni sutra pomogli svojoj društvenoj zajednici. Tako su na svom tradicionalnom balu odlučili javnosti predstaviti rezultate svoje posljednje akcije.

Ovogodišnje dobitnike prijenosnih računala koje su rotarijanci nabavili od sredstava iz svojih dobrotvornih akcija, izabrali su njihovi ravnatelji škola. Dodatni je to motiv za ove mlade i perspektivne ljude. Nagrađeni su Zlatko Đuzel, učenik Tehničke škole u Slavonskom Brodu, Lorena Jozić, učenica Klasične gimnazije "Fra. Marijana Lanosovića" i Martina Salamunović, učenica Gimnazije "Matija Mesić".

Iz brodskog Rotary kluba nadaju se da je ovo tek jedan kotačić u zamajcu koji bi sutra pokrenuo ne samo gospodarstvo na ovom području, nego i sve veći broj mladih da odluče usavršavati svoje znanje i vještine kako bi svi mi sutra bili dionici jedne bolje i perspektivne priče u kojoj će se mladi vraćati svojim domovima i biti na korist široj društvenoj zajednici.

Zadnje vijesti

Slavlje zlatne mise mons. Pere Aračića po Kristu, s Kristom i u Kristu

Slavonski Brod domaćin Nacionalne konferencije Savjeta mladih

U Galeriji umjetnina otvorena izložba akvarela

FOTO GALERIJA

Održan koncert popularne duhovne glazbe uz Mateja Galića i mlade glazbenike iz Doma molitve

Načelnik Jelinić: "Samo će nova radna mjesta zadržati mlade u Slavoniji"

"Sjećanje na 768 poginulih branitelja iz Brodsko posavske županije nikad neće izblijediti"

Brodski ronioci u eko akciji na domaćem terenu: čistili dno rijeke Save u Slavonskom Brodu

13. DAN AVANTURE - Preko Albanije, Crne Gore, Hercegovine ... povratak u Domovinu