Izvršena primopredaja 812 tisuća vrijednog PCR uređaja

Novi PCR uređaj za testiranje osoba sa sumnjom na zarazu koronavirusom vrijedan 812.000 kuna sa PDV-om pristigao ja danas u Nastavni zavod za javno zdravstvo BPŽ.

Autor: Brodportal | Datum objave: 30.07.2020
Izvršena primopredaja 812 tisuća vrijednog PCR uređaja
 Kako je Brodsko-posavska županija u cijelosti je financirala nabavku ovog uređaja, zamjenik župana i načelnik Stožera CZ BPŽ Stjepan Bošnjaković u pratnji resornog pročelnika Branaka Sabe službeno su preuzeli uređaj od dobavljača tvrtke "Hospitalija Trgovina" koju je predstavljala gospođa Mila Međugorac. PCR uređaj će biti stavljen na raspolaganje Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, a moći će ga koristiti sve zdravstvene ustanove iz Brodsko-posavske županije.

Aktivnosti oko nabavke PCR uređaja započele su još u svibnju ove godine kada je raspisan i javni poziv,a isporuka je protkla u planiranom roku.

Prilikom današnje primopredaje, dr. Željka Siser istaknula je odlike odlike novog, brzog aparata koji će uvelike skratiti vrijeme čekanja i ubrzati postupak testiranja, jer samo 3 sata od uzimanja uzorka -nalazi će moći biti gotovi. Aparat je sam po sebi vrlo jednostavan za rukovanje, te će testiranja od sada moći obavljati i samo tehničari, a mora se istaknuti i kako ima veliki dijapazon mogućnosti. Za razliku do sada, uređaj će u jednom ciklusu moći obrađivati čak 24 uzorka od jednom i to s mogućnošću obrade uzoraka s više različitih patogena, tako da će biti od velike koristi za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije i nakon krize s koronavirusom.

Skraćenje vremena testiranja na COVID-19odrazit će se i na vrijeme zadržavanja pacijenata u zgradi, čime će se dodatno smanjiti pritisak i rizik od širenja zaraze.

Zadnje vijesti

Preminuo Vinko Kuzmić, izgubio bitku s teškom bolešću

Brođani na svečanom obilježavanju 25. obljetnice VRO Oluja u Kninu

Filip Bungić novoj napadačko pojačanje Marsonije

FOTO GALERIJA

Slavonac iz Bukovlja pobjednik Memorijalnog turnira NK Budainka Kolonija

Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Kadeti Oriolika drugi, a juniori treći na Prvenstvu Hrvatske

Projekt Zaželi u Općini Klakar bliži se kraju nakon dvije godina nemjerljive pomoći starijim korisnicima

Članovi HKUU "Trenk" NG iznenadili nastupom na otoku Pagu