"Izvođači su i više nego jako dobri i sve će biti super"

Treći po redu, obnovljeni, slavonskobrodski rock maraton i, također treći po redu, CMC Slavonija fest CMC 200 mogu krenuti, sve je spremno, organizacija toga dvodnevnog rock "tuluma" i popratnih u službi glazbe događanja, unutar slavonskobrodske povijesne Tvrđave i izvan nje, najbolja je dosad, pozornica za izvođače u Brodu dosad neviđena.

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 24.08.2018


 I ove godine, danas 24-og i sutra 25-og kolovoza, dvodnevna rock događanja okupljaju brojna i itekako poznata imena ne samo hrvatske rock i pop glazbene scene, nego puno više od toga.  Na velikoj, izgledom, zvučnim i svjetlosnim efektima dosad neviđenoj pozornici u Tvrđavi i ove godine u dvije večeri svirat će i zabavljati ono najbolje što trenutno "vlada" u rock i pop glazbi na ovim prostorima. 

 -Svi posjetitelji imat će priliku uživati, ovo je treći CMC festival, pozdravljam naše prijatelje s CMC TV-a s kojima smo 2015-te krenuli u razgovore a već godinu kasnije imali prvi CMC festival ovdje u našem Brodu u našoj Tvrđavi. Mislim da se to pokazalo kao jako dobra stvar, nadam se da će nas vrijeme poslužiti, izvođači su jako dobri i da će sve biti super. Sve ovo nebi bilo moguće bez pojedinih institucija i smještajnih kapaciteta, zadnjih 10-ak godina Grad Slavonski Brod živnuo je što se toga tiče, imamo tri hotela ali i sada 44 smještajne jedinice, oko 688 ležajeva, među njima i ovaj hostel Mali Pariz koji se uz ovu današnju tiskovnu i otvara-rekao je uvodno na presici u četvrtak navečer  Mirko Duspara, brodski gradonačelnik i predsjednik gradske Turističke zajednice Slavonskog Broda.
  
-Cilj nam je bio i jest napraviti regionalni festival koji će Slavonski Brod ucrtati u festivalsku kartu Hrvatske. U petak i subotu nastupaju brojna poznata imena i bendovi i vjerujem da će posjetitelji biti zadovoljni izborom. Uz festival čitav petak i subota bit će obilježeni brojnim promocijama albuma-kazao je u svom kraćem obraćanju novinarima Mario Kovač, direktor CMC televizije, zahvalivši gradu Slavonskom Brodu i gradskoj Turističkoj zajednici na realizaciji 3.CMC Slavonija Festa.
 
Danas u petak bit će snimanje emisije "Svijet diskografije" Zlatka Turkalja na 2.programu Hrvatskog radija, promocija suradnje gradske TZ i Popster Amber Ale odnosno Daruvarske pivovare, od 19 sati u Tvrđavi "kreće" rock maraton. Nastupaju Republika, CotaG4, Divlji dječak, Jall Aux Yeux, The Siids, Bang bang, Jeremiah's, na kraju, u završnici Kojoti, potom Divlje Jagode. U subotu bit će promocija biciklističkog vodiča za središnju Hrvatsku, Slavoniju i Baranju te zapadni Srijem, potom presica Slavonija Fest CMC 200 uz najavu događanja i predstavljannje Croata records-a: Bajaga &Instruktori "U sali lom", od 19 sati starta Slavonska utrka ulicama Broda, a potom u sklopu 3.Slavonija Festa CMC 200 na velikoj pozornici u Tvrđavi svirat će i zasigurno tisuće poklonika rock glazbe zabavljati Emir&Drozen Camels, Pravila igre, Fluentes, Flyer, Teška industrija, Komuna, Artan Lili, pa onda svevremenski Neki to vole vruće, Opća opasnost te Bajaga&Instruktori. - Ideja je bila da oživimo rock maraton iz 80-tih godina, mi smo rock nostalgičari i od prvog dana mi smo se uz vrhunsku produkciju CMC televizije-kazao je Tomislav Goll. Ponovimo da je popratni dio CMC festivala i 1.Slavonska trka, 220 trkača prijavljeno je na utrku, utrka ima međunarodni karakter, trčat će se ulicama Slavonskog Broda na 5 i 10 kilometara.

Zadnje vijesti

Hrvatskoj nedostaje i pedijatara

Minimalni poraz s 3:2 odbojkaša Marsonije od Siska

Prvi potvrđeni slučaj koronavirusa U Wuhanu

FOTO GALERIJA

Jedinstveni koncert hrvatskog ansambla LADO i ansambla 'Stanisława Hadyne ŚLĄSK' iz Poljske

Društvo multiple skleroze kreativno i osviješteno ususret Božiću

Održan koncert Velikog mještovitog župnog zbora i Brass quinteta iz Požege

Kratka povijest Slavonskog Broda: od prapovijesnog doba preko Marsonije do Broda i Domovinskog rata

Posjet izaslanstva Grada Celja