Izolacijske sobe za koronavirus i u brodskoj bolnici

Hrvatska se temeljito pripremila za koronavirus, i u slavonskobrodskoj Općoj bolnici opremljene izolacijske sobe, a liječnici educirani za posebne postupke.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 19.02.2020
 Novi koronavirus, sada poznat službeno kao COVID-19, proširio se iz Kine u 23 druge zemlje. Na sreću, još ga nema u Hrvatskoj. Liječnici smatraju da je samo pitanje vremena kada će se virus pojaviti i kod nas. Krizni stožer Ministarstva zdravstva i sve zdravstvene ustanove u Hrvatskoj poduzele su sve potrebne mjere zaštite, a izolacijske sobe opremljene su i u slavonskobrodskoj Općoj bolnici.

Krizni stožer ministarstva zdravstva i Hrvatski zavod za javno zdravstvo definirale su posebne upute kako postupati s pacijentima sumnjivim na zarazu koronavirusom. I u brodskoj bolnici svakodnevne su konzultacije posebno oformljenog stručnog tima. Detaljne upute za korištenje zaštite opreme kao i o protokolima prema kojima se postupa u izvanrednim situacijama, liječnici i medicinsko osoblje, dobit će na posebno organiziroj pokaznoj vježbi koju organizira Uprava brodske bolnice.

No, o  protokolima o postupanju u izvanrednim situacijama, kakva je i zaraza koronavirusom, ističe ravnatelj prim. dr. sc. Josip Samardžić, liječnici i medicinsko osoblje u brodskoj bolnici već su i ranije upoznati. A kada i ako dođe do pojave prvih simptoma koji bi mogle odrediti zarazu koronvirusom, brodski infektolozi su spremni primijeniti posebne postupke.

Broj zaraženih koronoviusom u svijetu se popeo na više od 75 tisuća, najviše u Kini, a umrlo ih je oko 1900. 

Zadnje vijesti

Policija pronašla trojicu 18-godišnjaka koji su pretukli 29-godišnjaka i ukrali mi bicikl

Online treninzi u doba Korone - Spartanci u dnevnom boravku

Svađali se zbog nesuglasica u prometu pa se i potukli

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Online treninzi u doba Korone - Spartanci u dnevnom boravku

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji