"Između gore i dolje" je vrhunac Gollova misaonog ciklusa

Nekoliko desetaka ljudi okupilo se u galeriji Goll kako bi nazočili otvorenju samostalne izložbe upravo onoga umjetnika po komu je galerija i dobila ime - Predraga Golla.

Autor: Ivana Šimac | Datum objave: 21.02.2013
Poznat  kao Aquarelist Predrag Goll u umjetničkim vodama, kako ga je jednom prilikom opisao Bogdan Mesinger, ovom je izložbom kaže desegnuo vrhunac svoga misaonoga razdoblja ju životu.

- Postoji emotivni i postoji onaj misao dio života koji prolaziš i kao čovjek i kao umjetnik.  To prvo razdoblje sam prošao u ranijim radovima, a ovo što sada ovdje možete vidjeti, prikazuje ono što sam prolazio i spoznao u misaonom razdoblju - objasnio je slikar.

Slike više nego ikada izražavaju linije, geometrijsku pravilnost i umjerenost, pa čak i škrtost u bojama. Kažu da je ponekada najbolje napisati ili reći već napisano ili rečeno. Goran Rem je u predgovoru "Autometadjelo" za ovaj Gollov opus napisao: "Dok su povijesni ekspresionisti, Werfel iz sve snage, nastupali antagonistično, oprjekom, protiv Moderne i modernosti te nudili i zahtijevali modernizam, Goll nastupa unutaropusnim iskustvom..."

-Slike imaju trokute, jer je brojka tri, znamo svi, itekako simbolična. Vrh trokuta označava vrhunac, to sam i ja osjetio i to sam prenio na slike - kaže Goll.

Za sve zainteresirane, ali i one koji imaju višak slobodnoga vremena, a žele ga kvalitetno provesti, izložba će biti otvorena do 14.03.2013. godine. 

Pratite Brodportal i najnovije vijesti na Facebooku Twitteru

 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Most kod Slavonskog i Bosanskog Broda opet otvoren

Policija: mi smo uvijek uz vas, čuvamo vas, a tako vi čuvajte nas!

Brodski tamburaši u borbi protiv koronavirusa

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji