Izložba Ivane Kutuzović nakon 15 godina u rodnom Slavonskom Brodu

Nakon duge stanke od gotovo 15 godina u rodnom Slavonskom Brodu svoje radove izložila je akademska slikarica Ivana Kutuzović.

Autor: Brodportal | Datum objave: 25.06.2020


 Umjetničko istraživanje, društvena angažiranost i raznolikost u primjeni tehnika – samo su neke od likovnih osobina Ivane Kutuzović. Akademska slikarica iz Slavonskog Broda u najnovijem opusu pod nazivom "Priroda i društvo" ponovno je iznenadila publiku. Jer ovoga puta njezina je tehnika daleko od klasične slikarske.

Kroz ovaj opus radova autorica progovara o političkim i ideološkim sustavima te vječnoj inspiraciji umjetnika – odnosu čovjeka i prirode. Same fotografije tako zrcale Ivanin odnos prema temama, a umjetnički vrlo zanimljiva vizualna rješenja u pozadini kriju i poruke. 

Nakon odgađanja nekoliko programa zbog COVID-a 19 te on line izložbi bez službenog otvorenja, izložba Ivane Kutuzović i Galeriji Ružić prva je u doba epidemije na čijem je otvorenju bila i publika. Ivana Kutuzović diplomirala je slikarstvo na zagrebačkoj Akademiji u klasi profesora Eugena Kokota i dobitnica je nagrade akademije za izuzetan uspjeh tijekom studija. Izlagala je na 20-ak skupnih i 5 samostalnih izložbi, a uz Zagreb zadnjih 10-ak godina mjesto prebivališta joj je i Pariz. Iako je sudjelovala u skupnim projektima te nekoliko sezona bila mentorica na pripremama učenika za umjetničke akademije u Sl. Brodu, ovo je njezina prva izložba u rodnom gradu nakon gotovo 15 godina. 

Zadnje vijesti

Vraćaju nam se manifestacije, fešte, proslave...

Počinje obnova mosta na Savi kod Ade u Slavonskom Brodu

Završio 5. VukovART: Vukovarsku galeriju obogatilo deset vrhunskih street art djela

VIJESTI

Raspisan natječaj

Ministarstvo obrane prima 50 kandidata/kandidatkinja za časnike/časnice

FOTO GALERIJA

Obilježen Dan Općine Okučani

Tisuće hodočasnika na slavlju svetkovine svetog Antuna u Podvinju

Srebrni jubilej građenja žive Crkve u brodskoj župi Bezgrešna Srca Marijina

Brojni hodočasnici u Podvinju, na trodnevnici uoči svetkovine 'sveca cijelog svijeta'

30. obljetnica osnutka 3. bojne 3. gardijske brigade Hrvatske vojske