Izgradnjom Kulturno-turističkog centra Eko-etno kuća u Vrpolju nastavljaju se ulaganja u turizam i gospodarstvo

Općina Vrpolje odlučila je dodatno iskoristiti svoje turističke i kulturne potencijale, i to pomoću europskih sredstava. Riječ je o projektu naziva "Izgradnja Kulturno-turističkog centra Eko-etno kuća u Vrpolju".

Autor: Brodportal | Datum objave: 02.01.2021


 Za provedbu ovog projekta iz Operativnog programa konkurentnost i kohezija, Općina Vrpolje osigurala je 6 i pol milijuna kuna, dok je ukupna vrijednost projekta i veća, gotovo 8 milijuna i 200 tisuća kuna kojima će se, osim izgradnje kulturno-turističkog centra te revitalizacije arheološkog nalazišta "Dobrevo" financirati i brojne druge aktivnosti. 

No cijela priča ide dalje od izgradnje infrastrukture i razvijanja postojećih potencijala. Od projekta bi koristi trebalo imati i lokalno stanovništvo. Na taj način, zaokružena bi bila cijela priča čiji je cilj povećati turističku atraktivnost, ove, do sada nedovoljno prepoznate lokacije. U provedbi projekta, ulogu ima i Centar za razvoj Brodsko-posavske županije. 

Spomen Galerija Ivana Meštrovića i crkva Ivana Krstitelja, tako bi uskoro mogli postati samo mali dio onoga što se u općini Vrpolje može vidjeti. 

Zadnje vijesti

Pas ugrizao ženu

NAJČITANIJE DANAS

Nagrada Ambasador elektroničke glazbe

Među nominiranima su dva DJ-a i jedno glazbeno izdanje iz Slavonskog Broda

FOTO GALERIJA

Najveća općina u Brodsko posavskoj županiji obilježava svoj dan

Radio92fm i Društvo multiple skleroze dobili vrijednu donaciju Zaklade Novo sutra

Jutro zimske idile u Slavonskom Brodu

Napreduju radovi na izgradnji novog objekta "Kuće sretnih ciglica“

S radom počeo dislocirani centar "Kuće sretnih ciglica" u Novoj Gradiški