Izborni uspjeh Kolinde Grabar-Kitarović je neupitan

Županijska organizacija HDZ-a i stranke pripadajuće Domoljubne koalicije u petak u hotelu Savus na tiskovnoj konferenciji pozvali su građane Brodsko-posavske županije da svoj glas u nedjelju 11. siječnja daju predsjedničkoj kandidatkinji Kolindi Grabar-Kitarović.

Autor: Ivan Čalić / BrodPortal | Datum objave: 09.01.2015


 -Sigurni smo da će građani Hrvatske većinom glasovati za promjene i za bolju Hrvatsku i da će od nedjelje Kolinda Grabar-Kitarović biti prva hrvatska predsjednica. Aktualni predsjednik u odlasku nije učinio ništa, ono što mu najviše zamjeram je što nijednom nije prozvao i pozvao aktualnu Vladu na odgovornost. Hrvatska se nalazi u dobokoj, socijalnoj i gospodarskoj krizi, Josipović je svoj mandat iskoristio za svoju osobnu samopromidžbu, na lošu politiku regiona, skrivao se iza njemu nedovoljnih predsjedničkih ovlasti, za svog petogodišnjeg mandata nije ništa značajno učinio za Hrvatsku i hrvatski narod, program koji nudi je skrivanje u biti onoga nečinjenja i nemara u proteklih pet godina. Dozvolio je Vladi i premijeru Milanoviću da dijele građane na naše i vaše, umjesto da prvi pozivaju na zajedništvo. U prvom krugu građani su to prepoznali da Hrvatska želi promjene, više od milijun ljudi u prvom krugu reklo je da sebi želi birati bolji život. Izbor Kolinde Grabar-Kitarović za prvu hrvatsku predsjednicu je onaj zaokret koji je potreban Hrvatskoij, ona ima sjajan program i pokazala da želi zajedništvo u našoj zemlji, jedinstvo i vratila onaj potrebni optimizam i nadu u bolji život sugrađana, rekao je na početku presice Pero Ćosić, predsjednik ŽO HDZ Brodsko-posavske županije. Hrvatska može i mora bolje, rekao je, te pozvao žitelje ove županje da svoj glas u nedjelju dadu Kolindi Grabar-Kitarović, koja, istaknuo je, voli svoju domovinu i voli svoj narod.

Potporu izboru Kolinde Grabar-Kitarović uime HSS-a iskazao je i predsjednik ŽO HSS-a Davor Vlaović. 

-Dosadašnji predsjednik Josipović nije učinio ništa da potakne Vladu na donošenje kvalitetnijih gospodarskih programa, za zapošljavanje mladih, za stjecanje znanja i vještina u našem okruženju, a posebno mu zamjeramo jer nijednom nije zatražio sastanak s ministrom Jakovinom i nije tražio da se pomogne poljoprivrednim proizvođačima jer znamo da je naše selo na izdisaju, da je poljoprivredna proizvodnja u stalnom padu. Kolinda Grabar-Kitarović sigurno u tome smislu može i da će učiniti više od Josipovića. HSS od nje to i traži, da pokrene procese za poboljšanje kvalitete života na selu, pogotovo u Slavoniji i Baranji, u Brodsko-posavskoj županiji, naravno naglasak je na našoj tradiciji, očuvanju obitelji, čuvanju stabilnog društva i zaštiti nacionalnih interesa da više nitko ne dovede u pitanje Hrvatsku, njen Domovinski rat i status branitelja-kazao je Davor Vlaović.

Potporu izboru Kolinde Grabar-Kitarović za predsjednicu RH iskazali su i Ružica Vidaković(HSLS), Saša Šnajder(BUZ), Vinko Jurković(HDS), Saša Kovačec(Hrast) i Tomislav Vlajnić(HSP AS).

-U nedjelju ćemo biti svjedoci početka promjena u Hrvatskoj i izbora prve hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, koja će pokazati da je iza nas politika bezidejnosti i nesvrsihodnosti i prodaje hrvatskih interesa. Sve pravaške opcije su na tome ujedinjenje. Očekujem da to što smo postigli u prvom krugu potvrdimo i u drugom krugu i da pokažemo da Hrvatska treba tu promjenu jer drugačje i ne može. To znači da je politika unatrag četiri, pet godina stvarala konfilkt umjesto ideja, a što je imalo za posljedicu nepovlačenja nikakvih sredstava iz EU i nazadovanje cijelog hrvatskog gospodarstva. Znači, biramo jedan novi put Hrvatske, govorimo o socijalno osjetljivoj Hrvatskoj koja će prvenstveno misliti o tome kako razviti gospodarstvo, zaposliti mlade one koji danas odlaze trbuhom za kruhom iz svojih gradova diljem Europe. Europa je naša nova velika zemlja u kojoj zajednički živimo, ali prvo se moramo sami prepoznati kao Hrvati, znati što želimo i napraviti reda u vlastitoj kući. Pozivam sve da izađu na izbore i napravimo taj korak koji je potreban da bi Hrvatska opstala nego se i razvijala. Očekujum da u drugom krugu brodsko-posavska županija pokaže da može napraviti više, a očekujem i da će i kandidatkinja koja će biti nova hrvatska predsjednica prepoznati upravo stavove Brodsko-posavske županije i naših građana i vrlo brzo biti gost u našoj županiji i poslije toga i dati obol u razvojnim projektima i proesima naše županije-rekao je Tomislav Vlajnić(HSP AS).  

Zadnje vijesti

35 novih pozitivnih osoba u Brodsko-posavskoj županiji

23. siječnja - Nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice

U veljači otvaranje kafića i restorana?

FOTO GALERIJA

Završni radovi na parkiralištu u Strossmayerovoj

Presjek radova na Interpretacijskom centru Ivana Brlić-Mažuranić

Što vatrogasci rade u slučaju potresa?

Vatrogasci nastavljaju sa sanacijom u Sisačko-moslavačkoj županiji

Vatrogasci spasili 30 građana iz ruševina