Izazovna sezona rukometašica Broda u Drugoj ligi - sjever

Rukometašice Broda unatoč svim preprekama zbog pandemije i višetjedne stanke u prvenstvu te uz nekoliko odgođenih utakmica na kraju su uspjele završiti ovu sezonu u Drugoj ligi – sjever.

Autor: Brodportal | Datum objave: 30.06.2021


 Osvojeno je 7. mjesto te su Brođanke u 22 utakmice imale 9 pobjeda, jednu neodlučenu i 12 poraza. Igračice trenera Darka Celnera tako su se smjestile u sredinu prvenstvene ljestvice s 2 boda manje od 6.- te druge ekipe Osijeka i pete Garešnice. U cijeloj sezoni bilo je uspona i padova, ali gledajući sezonu prije u ovoj je napravljen osjetniji pomak sa začelja prema sredini poretka.

Od igračica je odličnu sezonu imala Lucija Čondić koja je odigrala sve 22 utakmice te je ukupno postigla 130 golova što joj donosi prosjek od gotovo 6 golova u svakoj utakmici. Ukupno je ona 11.-ti najbolji strijelac cijele lige, dok vrijedi izdvojiti da je rođena 2004. godine.

Uz Luciju Čondić drugi najbolji strijelac Brođanki je Antonela Kvolik koja je ukupno postigla 110 golova, pa slijedi Rea Kruljac s 98 i Andrea Daidžić sa 75 pogodaka. U ovoj sezoni rukometašice Broda doživjele su 6 domaćih poraza i to od: Đurđevca, Zeline, Garešnice, Pitomače, Podravke Lino iz Koprivnice i druge ekipe Osijeka. Ti porazi nadoknađeni su u gostima s pobjedama u Vinkovcima, Belom Manastiru, pa 2 puta u Osijeku kod Olimpije i druge ekipe Osijeka, dok je bod osvojen u Garešnici.

Za novu sezonu u klubu će biti manjih promjena u igračkom dijelu jer Erika Štefanović odlazi na fakultet izvan Slavonskog Broda, dok će Antonela Kvolik pred oltar te je upitno hoće li igrati.

Lijepa vijest za rukometašice Broda stigla je nedavno kada je golmanica Gabrijela Bajan dobila poziv u kadetsku reprezentaciju Hrvatske, dok će ovo ljeto kako nema treninga u dvorani i dok je stanka igračice Darka Celnera nastupati na turnirima rukometa na pijesku. 

Zadnje vijesti

Održani 24. po redu Rešetarački susreti pjesnika

Marsonia slavila na gostovanju u Pleternici unatoč igraču manje i ranom vodstvu domaćih

30. obljetnica osnutka 121. brigade HV Nova Gradiška

FOTO GALERIJA

SIkirevački motivi rame uz rame s najboljim hrvatskim i europskim čipkama

Dovršavaju se infrastrukturni radovi na Kući Brlić

Započelo postavljanje umjetne trave na pomoćnim terenima stadiona kraj Save

10. Dječji sajam oduševio najmlađe Brođane

Novogradiški "Trenkovci" na vikendu na otoku Pagu kao priprema za Vinkovačke jeseni