Izazovima i opasnostima modernih tehnologija obitelj se mora prilagođavati, ali i djeca također

U prostorima Županijskog zavoda za javno zdravstvo u Slavonskom Brodu danas i sutra, održava se 7.Brodski simpozij o alkoholizmu, kockanju i tzv.modernim ovisnostima, a u organizaciji Katedre za javno zdravstvo Medicinskog fakuteta Osijek i Službe za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije.

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 21.11.2019
Izazovima i opasnostima modernih tehnologija obitelj se mora prilagođavati, ali i djeca također
 Glavna tema dvodnevnog simpozija je prevencija ovisnosti kao temelj zdravog odrastanja, simpozij je okupio stručnjake koji se bave navedenom problematikom u zdravstvu, bolnicama, školama, institucijama i udrugama. Brojni su predavači koji su djeluju na ovom simpoziju, među kojima i istaknuta psihologinja i psihoterapeutkinja prof.dr.sc.Gordana Buljan Flander.

-Sama prevencija počinje u obitelji, ali moramo biti svijesni i toga da se obitelji i način njihova života mijenjaju, danas vrlo često na odnose i odgoj u obiteljima utječu tzv.moderne tehnologije. Obitelj se stoga mora prilagođavati tome, djeca također, a, bojim se, da mi odrasli sve to ne "sustižemo" i sve su veći rizici u obitelji kad je riječ o poremećajima mentalnog zdravlja kod djece. Zato mi je drago da je ovaj današnji skup započeo predavanjem o prevenciji u obitelji, jer ako u obitelji ne damo djetetu ono što mu je potrebno, a to je vrednovanje, uvažavanje i prepoznavanje njegovih potreba, emocionalnih i razvojnih, kasnije će biti puno teže pa će prevencija biti zakašnjela i nužna će biti intervencija. Moderne tehnologije, stoga, mogu biti vrlo rizičan faktor za odgoj djece, mi stručnnjaci ove tematike spremni smo u tome pogledu dati svoju punu pomoć i potporu-rekla je, uz ostalo, za Brodportal, prof.dr.sc Gordana Buljan Flander.

Zadnje vijesti

Otvorene prijave za Donacijsku utrku Lige za borbu protiv raka

Vlak naletio na djevojku koja je prelazila prugu i usmrtio ju

Goli otok – politički logor

SPORT

Kvalifikacija za 2. HNL

Sutra u 13 sati kreće prodaja ulaznica za utakmicu Marsonije i Junaka

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Francuz Romain biciklom iz Marseillea preko Slavonskog Broda do Japana

FOTO GALERIJA

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Na domaćem terenu Olimpiku sva tri naslova prvaka Hrvatske

Budite dio "Mreže suradnje"

Pavić: EU fondovi i na ovaj način jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj

Potpisan Sporazum o dogradnji i rekonstrukciji Muzeja Brodskog Posavlja