Izaslanstvo Brodsko-posavske županije i ove godine u koloni sjećanja u Vukovaru

Više desetina tisuća ljudi sudjelovalo je jučer u obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. -2019.

Autor: Brodportal | Datum objave: 19.11.2019
Izaslanstvo Brodsko-posavske županije i ove godine u koloni sjećanja u Vukovaru
 Komemorativnim skupom pod nazivom „Vukovar, mjesto posebnog pijeteta"u dvorištu vukovarske Opće bolnice započeo je ovogodišnji program obilježavanja vukovarske tragedije i stradavanja u velikosrpskoj agresiji,nakon čega su se okupljeni Koloni sjećanja vukovarskim ulicama uputili do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata. Deseci tisuća građana predvođenih hrvatskim braniteljima Vukovara, zajedno s članovima obitelji poginulih, nestalih, nasilno odvedenih i umrlih hrvatskih branitelja hodalo je u Koloni sjećanja odajući na dostojanstven način počast stradalima u agresiji na taj grad 1991. godine.

Programu obilježavanja vukovarske tragedije nazočio je gotovo cijeli državni vrh.Uz predsjednicu RH Kolindu Grabar Kitarović, premijera Andreja Plenkovića i predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, u Vukovaru su nazočili i brojni ministri, saborski zastupnici, predstavnici diplomatskog zbora, predstavnici županija i gradova te brojni drugi.Počast poginulim, nestalim i umrlim braniteljima Vukovara već tradicionalno odalo je i izaslanstvo Brodsko-posavske županije, pa su u Vukovaru danas nazočili župan Danijel Marušić, njegovi zamjenici Stjepan Bošnjaković i Damir Mirković te predsjednik Županijske skupštine Pero Ćosić.

Na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odana je počast 2.717 stradalih hrvatskih branitelja. Vijence su položili: predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, predsjednik Vlade Andrej Plenković, izaslanstva hrvatskih branitelja grada Vukovara, Grada Vukovara Vukovarsko-srijemske županije, kao i zajedničko izaslanstvo svih hrvatskih županija zajedno sa županom Marušićem.

Molitvu za ubijene i nestale u agresiji bivše JNA i srpskih paravojnih postrojbi na Vukovar, molio je nadbiskup đakovački i osječki mons. Đuro Hranić, dok je Svetu misu na Memorijalnom groblju predvodio biskup mostarko-duvanjski, mons. Ratko Perić.

 

Zadnje vijesti

Hrvatskoj 10 milijardi eura iz europskih sredstava za gospodarski oporavak, još najmanje toliko i za sedmogodišnji proračun

Slavonskobrodski maturanti ponovo pokazali da su najbolji

Nakon 19 godina obilježavanje Dana državnosti ponovno 30. svibnja, povijesnog dana prisjetio se i županijski HDZ

VIJESTI

Plenković za Dnevnik HTV-a

Hrvatskoj 10 milijardi eura iz europskih sredstava za gospodarski oporavak, još najmanje toliko i za sedmogodišnji proračun

FOTO GALERIJA

Ostvarena do sada najveća projektna suradnja u hrvatskom turizmu

Potpisan ugovor o izgradnji i rekonstrukciji novog Autobusnog kolodvora u Slavonskom Brodu

Predstavljena fotomonografija o 810 godina Zlatne doline

Započinju radovi na obnovi Kuće Brlić

Otvorena izložba „Izbor radova iz kabineta akvarela Galerije umjetnina grada Slavonskoga Broda“