Izabrani i nagrađeni najtradicionalniji i najelegantniji etno izlozi u Slavonskom Brodu

Turistička zajednica Brodsko-posavske županije u suradnji s Obrtničkom komorom Brodsko-posavske županije i Folklornim ansamblom Broda odlučila je i ove godine obogatiti i prigodno oplemeniti vizualni identitet Slavonskog Broda u vrijeme manifestacije „Brodsko kolo“. Evo tko su pobjednici...

Autor: Brodportal | Datum objave: 17.06.2019
Izabrani i nagrađeni najtradicionalniji i najelegantniji etno izlozi u Slavonskom Brodu


Stručna komisija je u odabiru prijavljenih sudionika  „UREDIMO ETNO KUTAK“  imala zadatak odabrati najbolje. Svaki od jedanaest prijavljenih  etno kutaka i ove godine je bio priča i doživljaj koji je vrijedan divljenja i pažnje. Važno je istaknuti da su bile dvije kategorije za ocjenjivanje.
 
I. U kategoriji  posebne nagrade za tradiciju ali i inovativnost/eleganciju  nagrade su dobili:
 
1. “Najtradicionalniji  etno kutak” - „TOP ART”, M. Mesića 50, Sl. Brod 
2. “Najelegantniji  etno kutak“  - Trgovina “Madlen“ - P. Krešimira 44, Sl. Brod
 
II. Nagrade u kategoriji od prvog do trećeg mjesta etno kutka dobili su:
1.  Pekarnica Mlinar d.d., P. Krešimira IV 8, Sl. Brod 
2.  Trgovina - butik "Veronika", P. Krešimira IV 15, Sl. Brod 
3.  Krojački obrt "Anka" - M. Mesića, 40D, Sl. Brod 
 
Ostalih šest prijavljenih su također nagrađeni, i to : frizerski salon “Agape, krojačka radnja “Lauticija”, trgovina “Kraš”,  HK “Style”, trgovina “Mako” ,  “Brod- turist” d.o.o.,  te im je uručena nagrada u  poklon bonovima osobno  na njihovim adresama.   
 
Turistička zajednica BPŽ je svima uručila poklon bonove za konzumaciju ugostiteljskih usluga (po prijavljenom vlasniku etno kutka i to  od  600,00 kn, 500,00 kn, 400,00 kn  do najmanje  300,00 kn), sve u ugostiteljskim objektima u Sl. Brodu koji su nositelji standarda „OKUSI GRANIČARSKOG POSAVLJA“.
 
Županijska obrtnička komora je osigurala prigodne zahvalnice i cvijeće koje je donirala cvječarnica “Palma”.  Nagrade su uručili tijekom završnog programa “Brodskog kola” u ime Turističke zajednice BPŽ -  direktorica ureda  Ružica Vidaković,  a u ime Obrtničke komore BPŽ - predsjednica Komore, gospođa Jelena Sedlo Ivaniš.   
 
"U nastojanju promocije kulturne i tradicijske baštine želja nam je bila da u vrijeme središnjeg  programa Brodskog kola“ uljepšamo izloge poslovnih prostora, ugostiteljskih lokala prigodnim etno postavom sa autohtonim detaljima našega kraja što bi vizualno oplemenilo ambijent ali i naglasilo potrebu očuvanja kulturno – tradicijskog  nasljeđa. Čestitamo nagrađenima i zahvaljujemo svima koji su se angažirali i podržali  ovu ideju", kazala je Ružica Vidaković, direktorica Turističke zajeidce Brodsko-posavske županije i poručila svima:  posjetite ugostiteljske objekte na koje glasi poklon bon te kušajte i uživajte u slobodno vrijeme u okusima i mirisima #graničarskogPosavlja.  

 

 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Preokret Brođana i prva pobjeda u Superligi

Pucnjava u Slavonskom Brodu: Muškarac pucao u maloljetnika

PRIČA IZ MAROKA, 3. dio: Sahara - izazov koji morate doživjeti!

FOTO GALERIJA

PRIČA IZ MAROKA, 3. dio: Sahara - izazov koji morate doživjeti!

Ratna škola „Ban Josip Jelačić” u sklopu studijskog putovanja posjetila Slavonski Brod

PRIČA IZ MAROKA, 2. dio: Marrakech – kraljevski grad tisućljetne tradicije, najveće tržnice i moderne turističke ponude

Moto klubovi iz cijele regije na brodskom Poloju

PRIČA IZ MAROKA, 1. dio: Moderni Rabat i Casablanca koja živi na staroj filmskoj slavi...