Izabrani i nagrađeni najtradicionalniji i najelegantniji etno izlozi u Slavonskom Brodu

Turistička zajednica Brodsko-posavske županije u suradnji s Obrtničkom komorom Brodsko-posavske županije i Folklornim ansamblom Broda odlučila je i ove godine obogatiti i prigodno oplemeniti vizualni identitet Slavonskog Broda u vrijeme manifestacije „Brodsko kolo“. Evo tko su pobjednici...

Autor: Brodportal | Datum objave: 17.06.2019
Izabrani i nagrađeni najtradicionalniji i najelegantniji etno izlozi u Slavonskom Brodu


Stručna komisija je u odabiru prijavljenih sudionika  „UREDIMO ETNO KUTAK“  imala zadatak odabrati najbolje. Svaki od jedanaest prijavljenih  etno kutaka i ove godine je bio priča i doživljaj koji je vrijedan divljenja i pažnje. Važno je istaknuti da su bile dvije kategorije za ocjenjivanje.
 
I. U kategoriji  posebne nagrade za tradiciju ali i inovativnost/eleganciju  nagrade su dobili:
 
1. “Najtradicionalniji  etno kutak” - „TOP ART”, M. Mesića 50, Sl. Brod 
2. “Najelegantniji  etno kutak“  - Trgovina “Madlen“ - P. Krešimira 44, Sl. Brod
 
II. Nagrade u kategoriji od prvog do trećeg mjesta etno kutka dobili su:
1.  Pekarnica Mlinar d.d., P. Krešimira IV 8, Sl. Brod 
2.  Trgovina - butik "Veronika", P. Krešimira IV 15, Sl. Brod 
3.  Krojački obrt "Anka" - M. Mesića, 40D, Sl. Brod 
 
Ostalih šest prijavljenih su također nagrađeni, i to : frizerski salon “Agape, krojačka radnja “Lauticija”, trgovina “Kraš”,  HK “Style”, trgovina “Mako” ,  “Brod- turist” d.o.o.,  te im je uručena nagrada u  poklon bonovima osobno  na njihovim adresama.   
 
Turistička zajednica BPŽ je svima uručila poklon bonove za konzumaciju ugostiteljskih usluga (po prijavljenom vlasniku etno kutka i to  od  600,00 kn, 500,00 kn, 400,00 kn  do najmanje  300,00 kn), sve u ugostiteljskim objektima u Sl. Brodu koji su nositelji standarda „OKUSI GRANIČARSKOG POSAVLJA“.
 
Županijska obrtnička komora je osigurala prigodne zahvalnice i cvijeće koje je donirala cvječarnica “Palma”.  Nagrade su uručili tijekom završnog programa “Brodskog kola” u ime Turističke zajednice BPŽ -  direktorica ureda  Ružica Vidaković,  a u ime Obrtničke komore BPŽ - predsjednica Komore, gospođa Jelena Sedlo Ivaniš.   
 
"U nastojanju promocije kulturne i tradicijske baštine želja nam je bila da u vrijeme središnjeg  programa Brodskog kola“ uljepšamo izloge poslovnih prostora, ugostiteljskih lokala prigodnim etno postavom sa autohtonim detaljima našega kraja što bi vizualno oplemenilo ambijent ali i naglasilo potrebu očuvanja kulturno – tradicijskog  nasljeđa. Čestitamo nagrađenima i zahvaljujemo svima koji su se angažirali i podržali  ovu ideju", kazala je Ružica Vidaković, direktorica Turističke zajeidce Brodsko-posavske županije i poručila svima:  posjetite ugostiteljske objekte na koje glasi poklon bon te kušajte i uživajte u slobodno vrijeme u okusima i mirisima #graničarskogPosavlja.  

 

 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Policija moli građane da ne dolaze prije početka radnog vremena po dokumente

Još dva restorana dobila standard Okusi graničarskog Posavlja

Kroz projekt "Stronger" do znanja potrebnih za proizvodnju, prodaju i promociju proizvoda ljekovitog i aromatičnog bilja

NAJČITANIJE DANAS

„Moje ljeto – nešto drugačije“

U Slavonskom Brodu više od 50 građana pristupilo besplatnom dermatološkom pregledu

FOTO GALERIJA

Kroz projekt "Stronger" do znanja potrebnih za proizvodnju, prodaju i promociju proizvoda ljekovitog i aromatičnog bilja

Eva Plavšić i Filip Beketić - najljepši snaša i momak 53. Đakovačkih vezova

Fra Josip Ivkić, novozaređeni svećenik franjevac, proslavio svoju mladu misu

FOTOGALERIJA - UŠR Petnja organizirala 3. Malu školu ribolova za djecu

Od Brođana najbolji rezultat imala Marina Nenadović