Ivan Topalović ima zbirku od 15.000 sportskih ulaznica

U svijetu postoje razni sportski kolekcionari koji skupljaju dresove, šalove i sve ostalo što je uz sport, dok su tu i ulaznice.

Autor: Brodportal | Datum objave: 16.10.2020


 Jedan od najvećih kolekcionara u Hrvatskoj je Ivan Topalović iz Kaniže koji živi u Zbjegu i koji ima impozantnu kolekciju svih sportskih ulaznica iz cijelog svijeta među kojima ih je najviše nogometnih.

Da bi se postalo kolekcionar sportskih ulaznica morate biti u tome ili na neki način dio toga. Tako je 51-godišnji Ivan Topalović igrao nogomet od 1986. pa sve do 2005. godine u Posavcu iz Kaniže, Slobodnici, Vinogorcu, Slavoncu iz Gornje Bebrine, Gaju iz Zbjega, Šokadiji iz Šumeća i BONK-u iz Bebrine.  Uz igranje nogometa i brojna poznanstva Topalović radi između ostalog i na osiguranju sportskih utakmica tako da je i to dio kako dolazi do tzv. dragocjenog papirića. Za SBTV se prisjetio se kako je sve počelo i koje su mu prve ulaznice.

Počeo je čuvati ulaznice od 1988. godine kao uspomenu na taj događaj što je s vremenom preraslo u veliku kolekciju. Osim što je čuvao ulaznice na kojima je on bio, polako su mu one počele stizati iz svih krajeva svijeta preko drugih kolekcionara.

Naravno da su mu one prve ulaznice najdraže, ali ima i onih koje su vrijedne. Sve te ulaznice su sortirane u posebnim albumima koje naručuje iz njemačkog Ingolstadta i koji nisu niti malo jeftini. U jednom takvom albumu su i ulaznice njegovog voljenog kluba - splitskog Hajduka. Uz ulaznice svih klubova koji su igrali ili igraju u Prvoj HNL Ivan Topalović ima i one iz svih drugih nižerazrednih klubova iz cijele Hrvatske.

Postoje Brođani koji posjećuju velika sportska natjecanja i s njih mu donose ulaznice ukoliko njima one ne trebaju. S obzirom da ga poznaju svi u Hrvatskoj, a i šire kao velikog kolekcionara sportskih ulaznica svakodnevno ima puno upita za neke od njih. Pogotovo od onih koji ih žele skupljati te im je pomogao u početku ustupivši im neke od njih. 

Osim nogometnih ulaznica tu su i one s futsala, košarke, rukometa,  skijanja, umjetničkog klizanja, Formule 1, tenisa kao i svi veliki Svjetski i Europski sportski događaji.

Posebna su mu kolekcija ulaznice od Hrvatske nogometne reprezentacije te ima gotovo sve što je igrano na domaćem terenu i u gostima. Međutim, ima ulaznica od Vatrenih do kojih nije mogao doći.

Topalović danas ima bogatu kolekciju od 15.000 sportskih ulaznica iz 64 različite zemlje na svijetu. Ima puno vrijednih, prije svih finala Svjetskih i Europskih nogometnih prvenstava, pa finala nogometne Lige prvaka kao i veliki nogometni derbiji u raznim Europskim nogometnim ligama. Među svim tim ulaznicama koje su posebno složene i sortirane u 10 albuma ima i onih koje imaju svoju veliku vrijednost. 

Posjeduje i ulaznice koje su izrađene prije 60 godina, dok ima i ulaznica od klubova koji danas više ne postoje. U svemu ovom puno su mu pomagali s donošenjem ulaznica: Zdravko Logarušić, Irfan Islami, Ivica Ćorluka, Tomislav Krijan, Alen Haring, Oliver Zec, Ivan Jerković, Krešimir Grgurević, Tomislav Katinić i mnogi drugi. Ima želju osnovati Udrugu raznih kolekcionara, a sve u cilju zaštite vrijednih stvari kao što su sportske ulaznice.

Zadnje vijesti

Kako su se do sada škole snašle u covid situaciji?

Suvremena plesna predstava "Prostor ni ja" u Galeriji Ružić

Nevjerojatna polusezona nogometaša Omladinca iz Gornje Vrbe!

FOTO GALERIJA

Napreduju radovi na izgradnji novog objekta „Kuće sretnih ciglica“

Turistička zajednica Brodsko-posavske županije predstavlja običaje slavonskog sela

Katarina Marjanović samostalno objavila prvu knjigu "Na putu prema sebi", skup istinitih priča iz života Slavonke u Zagrebu

Zapaljena prva adventska svijeća - početak Adventa iz davnina u Slavonskom Brodu

Gimnastičarke i gimnastičari Sokola uspješni na Državnom prvenstvu