Ivan Samardžić imenovan za rektora Sveučilišta u Slavonskom Brodu

Na danas održanoj 237. sjednici Vlade Republike Hrvatske donesena je odluka o imenovanju Ivana Samardžića prvim rektorom Sveučilišta u Slavonskom Brodu.

Autor: Brodportal | Datum objave: 25.06.2020
 Odluka o imenovanju rektora bila je sljedeći korak nakon što je 27. svibnja 2020.  Senat Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku donio je pozitivnu odluku o izdvajanju slavonskobrodskih sastavnica iz svog sastava čime su se otvorile širom vrata za formiranje Sveučilišta u Slavonskom Brodu.

Strojarski fakultet u Slavonskom Brodu i Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti u Slavonskom Brodu uz Veleučilište Slavonski Brod tako će sačinjavati Sveučilište na koje se čekalo gotovo pet godina otkako je izglasan Zakon o osnivanju novog hrvatskog sveučilišta za što je bila presudna ova odluka Senata osječkog Sveučilišta. 

Samardžić, dosadašnji dekan Strojarskog fakulteta u Slavonskom Brodu, tako je imenovan prvim rektorom devetog sveučilišta u Hrvatskoj, drugog u Slavoniji. Dobra je ovo vijest s obzirom na skore upise na fakultete budući da je odluka o imenovanju rektora bila potrebna kako bi se Sveučilište upisalo u registar Trgovačkog suda kao pravna osoba. Samardžić će tako biti ključan čovjek u formiranju slavonskobrodskog Sveučilišta u idućim mjesecima.

Sveučilište u Slavonskom Brodu bilo je tema Klopke SBTV-a u kojoj se raspravljalo o sljedećim koracima u uspostavi Sveučilišta, a možete ju pogledati u nastavku.

Zadnje vijesti

Brodski policajci razotkrili dobro organiziranu mrežu dilera

Još pet oosba pozitivno na COVID19 u Brodsko posavskoj županiji

Višemilijunski projekt županije za djecu i mlade

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Francuz Romain biciklom iz Marseillea preko Slavonskog Broda do Japana

FOTO GALERIJA

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Na domaćem terenu Olimpiku sva tri naslova prvaka Hrvatske

Budite dio "Mreže suradnje"

Pavić: EU fondovi i na ovaj način jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj

Potpisan Sporazum o dogradnji i rekonstrukciji Muzeja Brodskog Posavlja