Ivan Samardžić imenovan za rektora Sveučilišta u Slavonskom Brodu

Na danas održanoj 237. sjednici Vlade Republike Hrvatske donesena je odluka o imenovanju Ivana Samardžića prvim rektorom Sveučilišta u Slavonskom Brodu.

Autor: Brodportal | Datum objave: 25.06.2020


 Odluka o imenovanju rektora bila je sljedeći korak nakon što je 27. svibnja 2020.  Senat Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku donio je pozitivnu odluku o izdvajanju slavonskobrodskih sastavnica iz svog sastava čime su se otvorile širom vrata za formiranje Sveučilišta u Slavonskom Brodu.

Strojarski fakultet u Slavonskom Brodu i Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti u Slavonskom Brodu uz Veleučilište Slavonski Brod tako će sačinjavati Sveučilište na koje se čekalo gotovo pet godina otkako je izglasan Zakon o osnivanju novog hrvatskog sveučilišta za što je bila presudna ova odluka Senata osječkog Sveučilišta. 

Samardžić, dosadašnji dekan Strojarskog fakulteta u Slavonskom Brodu, tako je imenovan prvim rektorom devetog sveučilišta u Hrvatskoj, drugog u Slavoniji. Dobra je ovo vijest s obzirom na skore upise na fakultete budući da je odluka o imenovanju rektora bila potrebna kako bi se Sveučilište upisalo u registar Trgovačkog suda kao pravna osoba. Samardžić će tako biti ključan čovjek u formiranju slavonskobrodskog Sveučilišta u idućim mjesecima.

Sveučilište u Slavonskom Brodu bilo je tema Klopke SBTV-a u kojoj se raspravljalo o sljedećim koracima u uspostavi Sveučilišta, a možete ju pogledati u nastavku.

Zadnje vijesti

Više školaraca na nastavi, ali otvaranje teretana pod upitnikom

10 novih pozitivnih osoba u Brodsko-posavskoj županiji

Obilježena 178. obljetnica rođenja i krštenja Sluge Božjega Josipa Stadlera

FOTO GALERIJA

Završni radovi na parkiralištu u Strossmayerovoj

Presjek radova na Interpretacijskom centru Ivana Brlić-Mažuranić

Što vatrogasci rade u slučaju potresa?

Vatrogasci nastavljaju sa sanacijom u Sisačko-moslavačkoj županiji

Vatrogasci spasili 30 građana iz ruševina