Ivan Rašić blagdane proveo pripremajući se za nastavak sezone u Wertingenu

Mladi 22-godišnji nogometaš Ivan Rašić iz Ruščice već drugu sezonu član je njemačkog petoligaša Wertingena.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 09.01.2022


 Tijekom Božićnih i Novogodišnjih praznika Rašić se vratio iz Njemačke u svoju rodnu Ruščicu te je od 20. prosinca prošle godine pa sve do 6. siječnja ove godine na privatnom trening centru kod Brune Lucića ukupno odradio 12 individualnih treninga. Naravno kako bi što spremniji dočekao nastavak sezone u svom klubu.

Posljednji klub Ivanu Rašiću bio je Omladinac iu Gornje Vrbe iz kojeg je prije točno godinu dana otišao u grad Wertingen. U njemu se nalazi istoimeni nogometni klub koji se natječe u tamošnjoj Petoj ligi, dok sam grad ima 10.000 stanovnika te se nalazi 28 km sjeverozapadno od Augsburga. Rašić po svom dolasku u proljeće 2021. godine nije odigrao niti jednu utakmicu iz razloga što zbog covida nastavka sezone nije niti bilo. U ljeto prošle godine krenuo je u tekuće prvenstvo te je ukupno odigrao 19 utakmica te je postigao 7 golova i ima jednu asistenciju. U 3 utakmice za redom bio je strijelac, dok posebno pamti onu protiv Ecknacha protiv kojeg je u 90. minuti kod rezultata 1:1 postigao pogodak za pobjedu s 2:1. Treći je strijelac u klubu te je 2 puta bio u momčadi kola kao i 4 puta igrač utakmice. 

Ivan Rašić nogomet je počeo igrati u limačima Posavca iz Ruščice, da bi nakon što je izašao iz mlađih pionira prešao u slavonskobrodski Željezničar u kojem je bio u starijim prionirima. Nakon toga uslijedilo je razdoblje od 5 godina provedeno u Marsoniji u kojoj je bio u kadetima, juniorima i seniorima. Još dok je bio ulazni junior odlučio se na prelazak u vinkovačku Cibaliju u kojoj je proveo dvije sezone da bi od 2019. godine postao članom Omladinca iz Gornje Vrbe. Igra na poziciji napadača ili više po desnoj strani, prema naprijed. U Wertingenu koji mu je 6. klub u karijeri nije jedini Hrvat budući je uz njega i Marko Barišić iz istarskog Novigrada.

S obzirom na dobre igre i učinak u Wertingenu, a kako je još uvijek mlad, nada se igranju u većem rangu natjecanja u Njemačkoj.

Ovaj vikend Ivan Rašić vratio se u Njemačku u kojoj ga vjerojatno ako im dopusti Covid 17. siječnja očekuju pripreme za nastavak sezone, dok mu ugovor traje do ovog ljeta. Lako je moguće da Rašić i ostane u Wertingenu koji se na ljestvici među 16 klubova nalazi na 11. mjestu.

Zadnje vijesti

Nezakonito isplatili više milijuna kuna s računa trgovačkih društava i oštetili državni proračun

"Cilj nam je postati najmoderniji regionalni obrazovni centar na području Slavonije i Baranje"

Dubrovnik deblokiran nakon osmomjesečne opsade

FOTO GALERIJA

Završeni infrastrukturni radovi na obnovi zapadnog dijela Sjevernog kavalira

Osnovan Stručni savjet ogranka Hrvatskog generalskog zbora za Slavoniju i Baranju

Dovršena istočna tribina na novim terenima ŠRC „Klasije“

Vanesa Tot i Gabrijel Veočić najbolji sportaši Slavonskog Broda, ekipe odbojkaši Marsonije i košarkašice Broda na Savi

Brođanin Stjepan Kirhofer Pravednik među narodima