Ivan Marić, nogometaš Zvonimira iz Donje Vrbe pod zabranom nastupa od godinu i pol

Nogometaši u natjecanju Prve Županijske lige i dalje čekaju hoće li se nastaviti njihovo prvenstvo ili ne.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 30.04.2020
 Naime, oni su odigrali samo jedno kolo u nastavku prvenstva kada im se dogodio prekid sezone. S obzirom da se radi o amaterskim klubovima pitanje je hoće li se i kada nastaviti njihovo prvenstvo. Sve je na Županijskom nogometnom savezu koji je u delikatnoj situaciji pogotovo što se od jeseni najavljuje velika reorganizacija natjecanja u svim ligama.

Ivan Marić ubraja se među stožerne igrače Zvonimira iz Donje Vrbe koji se na ljestvici Prve Županijske lige nalazi na 2. mjestu s bodom iza vodećeg Slavonca iz Nove Kapele. Baš je to gostovanje u posljednjem kolu prvog dijela prvenstva bilo ključno za Ivana Marića koji je na toj utakmici izvukao najdeblji kraj i zbog koje je kažnjen sa zabranom nastupa od godinu i pol dana.

Ivan Marić sin je nogometne legende BSK-a i Marsonije Ilije koji će 25. listopada napuniti 30. godina. Nogometom se počeo baviti u limačima Marsonije sa 6. godina, a onda je otišao u starije pionire Bundainke te je u tom klubu sa 16. godina debitirao i za prvu seniorsku ekipu. Kada je napunio 17. godina vraća se u Marsoniju te nastupa za prvi sastav u Trećoj ligi kod trenera Josipa Markovinovića. Nakon toga odlazi u Novalju, pa je pola sezone proveo u Orioliku iz Oriovca da bi onda igrao Drugu ligu za Segestu iz Siska i zagrebački HAŠK. Slijedi njegov drugi povratak u Marsoniju koja je trećeligaš i koju je u to vrijeme trenirao Mario Tadić. Zov inozemstva ponovno ga je odveo na pola godine u Austriju i mjesec dana u Finsku da bi se nakon toga vratio u Hrvatski dragovoljac. Svoj treći povratak u Marsoniju imao je kod Ilije Lončarevića da bi se nakon toga otisnuo u Švicarsku kod velikog prijatelja Ante Gudelja. Posljednje dvije i pol sezone član je županijskog prvoligaša Zvonimira iz Donje Vrbe.

Uz niz klubova i zemalja u kojima je igrao veliki nogomet Ivan Marić je ljubitelj i futsala te malog nogometa. Futsal je igrao za Brod 035 u Prvoj ligi, dok preko zime nastupa na niz malonogometnih turnira u Brodsko – posavskoj županiji i šire. Na Humanitarnom turniru na Koloniji do sada je 4 puta bio izabran za najboljeg igrača.

Tako će nogometaši Zvonimira iz Donje Vrbe ako se nastavi prvenstvo igrati bez kažnjenog Ivana Marića i prvog strijelca Marija Bačića koji je otišao u Marsoniju. Zato su se od ozljeda oporavila 4 jako važna i to: Marinović, Jozić, Katalinić i Tolić koji će ako se nastavi natjecanje pomoći Zvonimiru u borbi za najviši plasman. Možda to bude i ulazak u Međužupanijsku ligu Brod – Požega.

Prema tome svi nogometaši Zvonimira iz Donje Vrbe kao i cijeli klub čekaju što će biti s njihovim prvenstvom, hoće li se ono nastaviti ili ne. Ukoliko se nastavi u Ivanu Mariću imat će najvećeg navijača koji ističe činjenicu da je ponekad puno teže gledati suigrače na terenu nego li biti s njima na zelenom travnjaku.

Zadnje vijesti

Nakon izbora uklanjanje promidžbenih plakata s javnih površina

Poginuo Andrija Andabak, junak domovinskog rata

Vrijednost 27,1 milijun kuna, dovršetak za godinu dana

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Francuz Romain biciklom iz Marseillea preko Slavonskog Broda do Japana

FOTO GALERIJA

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Budite dio "Mreže suradnje"

Pavić: EU fondovi i na ovaj način jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj

Potpisan Sporazum o dogradnji i rekonstrukciji Muzeja Brodskog Posavlja

Za svećenike zaređeni Matija Aušić iz Slavonskog Broda i Matej Perić iz Tovarnika