Ivan i Dragan Pilipović pobjednici 3. Zlatne bućke

Jako rijetka su natjecanja u sportskom ribolovu na somove. Postoji šaranski kup i razne druge discipline, međutim, na somove ih gotovo da i nema.

Autor: Brodportal | Datum objave: 21.07.2021


 Tako se Sportsko ribolovna udruga Bistro iz Gornje Vrbe odlučila na organizaciju sada već tradicionalne 3. Zlatne bućke. Upravo se tom metodom bućkanja hvataju somovi koji se nakon ulova vraćaju nazad u vodu.

Sportsko ribolovna udruga Bistro iz Gornje Vrbe nastavila je tradiciju natjecanja u sportskom ribolovu na somove. Naime, održana je 3. Zlatna bućka, dok je somove u ovom slučaju najlakše uloviti bućkanjem vode. Radi se o posebnoj spravi koju ribolovci koriste za bućkanje te ona stvara zvuk koji uznemiruje somove i s dna rijeke diže ih prema površini. Tada ih je lakše uloviti budući u tom slučaju oni love mamac.

Treća po redu Zlatna bućka održana je na rijeci Savi i to od mosta pa sve do Ruščice. Ribolovcima je na raspolaganju bilo samo vremensko ograničenje u kojem su morali uhvatiti ulov, pa izmjeriti njegovu težinu i nakon toga pustiti u vodu.

Ovo natjecanje lova soma bućkanjem je jedinog ovakvog tipa u Hrvatskoj. Premda je dan ranije padala obilna kiša koja je malo rashladila Savu što je dobro za ulov, uvjeti za održavanjem 3. Zlatne bućke bili su idealni.

Na ovom natjecanju bilo je 16 ekipa, dok su u svakoj momčadi po 2 člana. Osim iz Slavonskog Broda na 3. Zlatnoj bućki bile su ekipe iz mjesta s područja Brodsko – posavske županije koje su došle iz: Oriovca i Kaniže, dok su tu su bile i momčadi iz: Osijeka, Vukovara i Josipovca.

Na kraju je 1. mjesto i naslov pobjednika pripao Brođanima Ivanu i Draganu Pilipoviću članovima Sportsko ribolovne udruge Bistro iz Gornje Vrbe. Oni su ujedno imali i najulov od 3 kg i 600 grama, dok je 2. mjesto pripalo članovima Petnje Miroslavi Jerković i Damiru Jambroviću, a treći su bili Oriovčani Ivan Nakić i Tomislav Štimac. Slijedeće natjecanje u sportskom ribolovu je završnica Šaranske lige koja će se održati od 3. do 5. rujna na oriovačkoj Čaplji, dok se u kolovozu u mađarskoj održava SP za mlađe uzraste. Brosko – posavska županija na ovom natjecanju imat će 3 svoja predstavnika i to Leona Funesa i Tomislava  Tančaka iz Nove Gradiške te Karla Živkovića iz Rastušja. 

Zadnje vijesti

83 novooboljele osobe od Covid-19 u protekla 24 sata

Prekoračenje radnog vremena ugostiteljskog objekta

U Slavonskom Brodu uhvaćena lažna liječnica iz Srbije, botoksirala je žene bez dozvole

FOTO GALERIJA

Kravata porijeklo "vuče" iz brodskog pritvrđavskog naselja Cravatten Statt

Održana završna konferencija energetske obnove upravne zgrade bolnice "Dr. Josip Benčević"

Satiričko kazalište mladih iz Slavonskog Broda nastupilo u Bitoli

Župan Marušić na sastanku Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina u Zaprešiću

Spojen novi most na Savi kod Stare Gradiška