Isto parkirno mjesto za invalide, druga "nesavjesna" vozačica

Iako je vanjsko parkiralište trgovačkog centra Colosseum većinom prazno, to i dalje ne daje slobodu vozačima da parkiraju na mjestima predviđenima za osobe s invaliditetom.

Autor: Brodportal | Datum objave: 11.10.2019
Isto parkirno mjesto za invalide, druga "nesavjesna" vozačica
 Nakon što smo prije nekoliko dana objavili fotografiju čitatelja BrodPortala na kojoj je nesavjesni vozač parkirao na mjestu za osobe s invaliditetom, isti čitatelj poslao je novi slučaj, ovaj puta riječ je o vozačici koja u vozilu nije imala istaknut Znak pristupačnosti za osobe s invaliditetom.

Koliko je raširena ova praksa govori i činjenica da je ove godine pokrenuta akcija koja upozorava na to. "Želiš li se mijenjati za mjesto" naziv je kampanje kojoj je glavni cilj osvijestiti građane Slavonskog Broda da ne parkiraju svoje automobile na mjesta predviđena za osobe s invaliditetom. Inicijatori kampanje su Radio 92fm/ Društvo multiple skleroze Brodsko posavske županije i Policijska uprava brodsko posavska, a partneri su Grad Slavonski Brod, Brodsko-posavska županija, HAK Auto klub „Marsonia“, Nezavisni cestarski sindikat, Brod plin d.o.o. i Đuro Đaković TEP- d.o.o.

Kako je pojašnjeno na današnoj konferenciji za medije, u sklopu kampanje su izrađene fotografije osoba s invaliditetom, građana Slavonskog Broda, koje će biti postavljene uz prometne znakove koji označavaju parkirna mjesta za osobe s invaliditetom. Na taj način poslužit će kao podsjetnik i opomena vozačima koji parkiraju na njihova mjesta.

Naime, mnogi vozači nisu svjesni problema koje osobe s invaliditetom imaju kada im je onemogućeno parkiranje na za njih predviđena mjesta. Na žalost, ovakve situacije se događaju na svakodnevnoj razini. Kampanja „Želiš li se mijenjati za mjesto" ranije je realizirana i u drugim hrvatskim gradovima, a pohvalio ju je i Europski parlament.

 

Zadnje vijesti

Trojica za upravljačem vozila s alkoholom u organizmu, 56-godišnji državljanin Republike Turske alkoholiziran remetio javni red i mir

Za krađe s gradilišta osumnjičen 17-godišnjak

Prvo ukrao registracijske pločice pa gorivo s benzinske

VIJESTI

Policija izvještava

Trojica za upravljačem vozila s alkoholom u organizmu, 56-godišnji državljanin Republike Turske alkoholiziran remetio javni red i mir

FOTO GALERIJA

Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Kadeti Oriolika drugi, a juniori treći na Prvenstvu Hrvatske

Projekt Zaželi u Općini Klakar bliži se kraju nakon dvije godina nemjerljive pomoći starijim korisnicima

Članovi HKUU "Trenk" NG iznenadili nastupom na otoku Pagu

Vole je bikeri, pivoljupci, gurmani, vrijeme je da i vi otkrijete njezine ljepote