Isplata povrata poreza 12. lipnja

Ranije nego inače stiže povrat poreza: isplate na račune građanima već 12. lipnja!

Autor: Brodportal | Datum objave: 03.06.2020
 Potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić najavio je početak isplate povrata poreza na dohdoak za prošlu godinu. Ove godine povrat poreza na račune građanima stiže ranije nego prijašnjih godina, i to već 12 lipnja! A i svibanjske mirovine idu nešto ranije i to već 8. lipnja.

Prvo mirovine za svibanj, a potom i povrat poreza za prošlu godinu – sve to na račune građanima stiže već u prvoj polovici ovoga mjeseca, ranije nego inače – najavio je ministar financija Zdravko Marić. Koncept ranije isplate, naglašava, dogovoren je puno prije planiranja parlamentarnih izbora, dakle, u okolnostima vrhunca pandemije koronavirusa, a riječ je, kaže ministar Marić, o ukupnom iznosu više od milijarde kuna. Porezna ispostava Slavonski Brod generirala je više od 15 i pol tisuća prijava poreza na dohodak za 2019., od čega je 13 200 obrađeno. Nešto više do 12 tisuća rješenja je za povrat poreza, a ukupno će građanima biti vraćeno 21, 2 milijun kuna.  Za cjelovitu isplatu trebat će, ističu u Poreznoj upravi, nekih desetak dana. Ostalo je još i oko 2300 prijava koje nisu obrađene.

I mirovine će ovaj mjesec biti isplaćene ranije. Svibanjske na račune građanima u poslovnim bankama sjedaju već u ponedjeljak 8. lipnja. Ministar Marić naglašava – mirovine su sigurne! Tako da, poručuje ministar Marić, umirovljenici mogu biti mirni – sve se može rezati, mirovine ne!

Zadnje vijesti

Junak s 2:0 pobijedio Marsoniju

Marsonia i Junak spremni za današnji susret

Stožer donio nove mjere: Od ponedjeljka bez maske ne možete u trgovinu, u posjet pacijentima...

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Francuz Romain biciklom iz Marseillea preko Slavonskog Broda do Japana

FOTO GALERIJA

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Na domaćem terenu Olimpiku sva tri naslova prvaka Hrvatske

Budite dio "Mreže suradnje"

Pavić: EU fondovi i na ovaj način jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj

Potpisan Sporazum o dogradnji i rekonstrukciji Muzeja Brodskog Posavlja