Isplata povrata poreza 12. lipnja

Ranije nego inače stiže povrat poreza: isplate na račune građanima već 12. lipnja!

Autor: Brodportal | Datum objave: 03.06.2020


 Potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić najavio je početak isplate povrata poreza na dohdoak za prošlu godinu. Ove godine povrat poreza na račune građanima stiže ranije nego prijašnjih godina, i to već 12 lipnja! A i svibanjske mirovine idu nešto ranije i to već 8. lipnja.

Prvo mirovine za svibanj, a potom i povrat poreza za prošlu godinu – sve to na račune građanima stiže već u prvoj polovici ovoga mjeseca, ranije nego inače – najavio je ministar financija Zdravko Marić. Koncept ranije isplate, naglašava, dogovoren je puno prije planiranja parlamentarnih izbora, dakle, u okolnostima vrhunca pandemije koronavirusa, a riječ je, kaže ministar Marić, o ukupnom iznosu više od milijarde kuna. Porezna ispostava Slavonski Brod generirala je više od 15 i pol tisuća prijava poreza na dohodak za 2019., od čega je 13 200 obrađeno. Nešto više do 12 tisuća rješenja je za povrat poreza, a ukupno će građanima biti vraćeno 21, 2 milijun kuna.  Za cjelovitu isplatu trebat će, ističu u Poreznoj upravi, nekih desetak dana. Ostalo je još i oko 2300 prijava koje nisu obrađene.

I mirovine će ovaj mjesec biti isplaćene ranije. Svibanjske na račune građanima u poslovnim bankama sjedaju već u ponedjeljak 8. lipnja. Ministar Marić naglašava – mirovine su sigurne! Tako da, poručuje ministar Marić, umirovljenici mogu biti mirni – sve se može rezati, mirovine ne!

Zadnje vijesti

152 novooboljele osobe od Covid-19 u proteklih 24 sata, 2 osobe preminule

Nadbiskup Tomo Vukšić predvodio misno slavlje 179. obljetnice rođenja Sluge Božjega Josipa Stadlera

Juniori i kadeti Broda vrlo dobri u prvom dijelu sezone

NAJČITANIJE DANAS

PRIPREME ZA KAPTOLAČKI FESTIVAL

Pristižu nove pjesme za Zlatni glas Zlatne doline 2022.

FOTO GALERIJA

Nadbiskup Tomo Vukšić predvodio misno slavlje 179. obljetnice rođenja Sluge Božjega Josipa Stadlera

Održana Konferencija o budućnosti Europe na temu mladih i održive poljoprivrede

Nastavljaju se radovi na izgradnji parkirališta u Naselju Slavonija I

Otvorena izložba „Kronika hrvatske gluposti“ Nika Titanika

Advent iz davnina među najljepšim u Hrvatskoj